Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, miwigos napisał:

Skoro jak piszesz  kto rządził , to pis lepszy rok temu za rzepak za zbiorów 2022 zrobiłem na hektarze 8689 zł , w tym roku z ten za zbiorów 2023 -1931 zł  i ja głupi nie zagłosowałem na PIS, kończe dyskusje z Tobą, nara

A pamiętasz jak się zarabiało za donka w bodajże 2011 i 2012 ? Lub 10 11 bo ja pamiętam konsumpcję po  nawet po 1250 zł przy kosztach każdy wie jakich saletra samochód 750 zł np taki roundup 25 zł a paliwo 4.5 brutto 

Opublikowano

Panowie o co wy się wspieracie. W Polsce mamy tak jakby dwie sekty, które sprawują władzę naprzemiętnie od długiego czasu. Zarówno guru Tusk jak i guru drugiej sekty Kaczyński mają swoich wyznawców, do których nie docierają żadne argumenty, także nie warto nawet podejmować próby przedstawiania innych racji, bo to i tak nic nie da. Jakiś zmian możemy spoździewać się dopiero wtedy, gdy ani jedni ani drudzy nie będą potrzebni do rządzenia. A to może nastąpić tylko przez zdrowy rozsądek przy urnie wyborczej. 

• Like 6
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

23 lata miałem w 2007r. , przejąłem gospodarstwo w 2006r.

Pociągnę ten wątek dalej, bo coś szyte tu grubymi nićmi,   :P to ile lat wtedy mieli rodzice jak ci zapisywali? :P

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Pociągnę ten wątek dalej, bo coś szyte tu grubymi nićmi,   :P to ile lat wtedy mieli rodzice jak ci zapisywali? :P

A co cię to interesuje, nie będę nie wiadomo komu z nie wiadomo z skąd opowiadał o swoich rodzicach. Kto wie ten wie, nie uważam abym musiał Tobie o tym mówić ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@toooomaszewski Agrosimex ma Rosafert po 4000zł/t na stronie internetowej, nie masz ich gdzieś blisko ? Ta wapniówka u nich 2150. Stosuję ten Lovofert już kilka lat, sprawia wrażenie że rozpuszcza się trochę wolniej niż Nitrabor, więc warto go dać kilka dni wcześniej.

Najbliżej mam 70km do ich sklepu. W poniedziałek podzwonię co oni tam zaproponują. 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A co cię to interesuje, nie będę nie wiadomo komu z nie wiadomo z skąd opowiadał o swoich rodzicach.

Nie chce mi się szukać jak opowiadałeś ile masz lat, a teraz nie wiesz jak z tego wybrnąć.

Opublikowano (edytowane)

Nie zgadzają się bo cenię sobie swoją prywatność ... Po kilku ekscesach z kanapkowym podróżnikiem z tego forum nie uważam aby to było miejsce na przekazywanie informacji o moim życiu prywatnym ... Tak samo nie interesuje mnie życie prywatne innych użytkowników tego forum, jak chcą to o tym powiedzą, ja nigdy nie mam zamiaru o to wypytywać ... Forum rolnicze nie jest od dyskusji kto gdzie jeździ na wakacje ani jaki jest jego wiek, służy do dyskusji o rolnictwie ... Chyba że ktoś uważa że jeżeli jest starszy to zjadł wszystkie rozumy świata to inna sprawa ...

I jeżeli będę się chciał z kimś spotkać prywatnie z tego forum to może i to zrobię, ale chęć musi być obustronna ... Bo z wieloma użytkownikami da się po prostu normalnie pogadać, można się nie zgadzać ale dyskusja jest ciekawa, a są i tacy co myślą, że jak są starzy to są najmądrzejsi ... Więc @12Pafnucy może jak się uda gdzieś latem spotkać ma motorach to się dowiesz ile lat mam na prawdę xD Ale to już będzie życie prywatne a nie dyskusja na forum rolniczym. A w Internecie wolę być anonimowy, nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie ekranu ...

Więc @Desperado któraś z tych liczb na temat wieku którą podałem kiedyś na tym forum może i jest prawdziwa, a czy jest prawdziwa i która to wiem tylko ja ;) I wolałbym aby tak zostało ...

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

może jak się uda gdzieś latem spotkać ma motorach to się dowiesz ile lat mam na prawdę xD Ale to już będzie życie prywatne a nie dyskusja na forum rolniczym.

Spoko.

Szczerze to bardzo mnie nie interesuje Twój wiek.

Jedynie te rozbieżności mnie zaciekawiły.

W sumie to wiem że młody człowiek jesteś i to mi wystarczy.

No a najważniejsze że też motocykle lubisz.👍

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jedynie te rozbieżności mnie zaciekawiły.

Te rozbieżności są celowe z powodu który opisałem wyżej. W Internecie lepiej zachować anonimowość jeżeli nie wiesz z kim masz do czynienia ...

Opublikowano (edytowane)

Ale widzisz, nie wiesz ile mam tak do końca lat i nigdy się nie dowiesz, cel swój osiągnąłem ... A czy kłamałem wtedy, czy teraz, czy w obu przypadkach tego nie wiesz i ode mnie nigdy się nie dowiesz ... 

Chociaż wnioskując po tym że masz konto od 2021 to chyba jakiś młody szczyl z mlekiem pod nosem jesteś a grasz tylko starszego xD 

Opublikowano
46 minut temu, alfa napisał:

A pamiętasz jak się zarabiało za donka w bodajże 2011 i 2012 ? Lub 10 11 bo ja pamiętam konsumpcję po  nawet po 1250 zł przy kosztach każdy wie jakich saletra samochód 750 zł np taki roundup 25 zł a paliwo 4.5 brutto 

Coś przesadziłeś w 2011 -1050, w 2012- 980  około

Opublikowano

Jedyne co osiągnąłeś to motanie się w zeznaniach, nie prowadzę zapisków jak łorawiok, ale kojarzę Twoje posty i obstawiam że nie masz więcej jak góra 32 lata, a to za mało by prawdą było że w 2006 miałeś zapisane gospodarstwo w wieku 22 lat, bo ile musieliby mieć teraz rodzice, a nie wierzę że zapisali Ci w młodym wieku i liczyli na Twoje kieszonkowe. 

Opublikowano

Dziwne żeby ktoś tu samą prawdę pisał i co roku chwalił się że 10ton pszenicy nakosil a sąsiad z zegarkiem w ręku liczył że 20 min zbiornik kosił 🤣 jeszcze się nie nauczyli że tutaj większość to bajkopisarzem ale nie no trzeba przyznać że kiedyś na pewno było ich tu więcej 😝 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Mogę powiedzieć Ci tylko tyle, że u mnie ojciec nie był przywiązany do ziemi i nie trzymał na sznurku młodych jak to w wielu gospodarstwach bywa ... Ojciec w młodym wieku dostał gospodarstwo i tak samo nie zwlekał z przepisaniem na mnie ...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Gimmeshelter napisał:

Dziwne żeby ktoś tu samą prawdę pisał i co roku chwalił się że 10ton pszenicy nakosil a sąsiad z zegarkiem w ręku liczył że 20 min zbiornik kosił 🤣 jeszcze się nie nauczyli że tutaj większość to bajkopisarzem ale nie no trzeba przyznać że kiedyś na pewno było ich tu więcej 😝 

A znasz kogoś kto co roku kosi 10 ton , raczej nieralne

Opublikowano
8 minut temu, miwigos napisał:

A znasz kogoś kto co roku kosi 10 ton , raczej nieralne

Mi nie musisz tłumaczyć jak to w rzeczywistości wygląda. Po prostu śledzę te forum od dawna i tylu bajkopisarzy co lubią się mylić w swoich zeznaniach to ciężko gdzieś indziej znaleźć. Nie bije akurat do ciebie bo można się w pewnych kwestiach nie zgadzać nawet pokłócić powyzywac od najgorszych ale trzeba mieć jakąś w tym konsekwencje a ci co bajki piszą to dość szybko się w nich gubią :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v