Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, v11 napisał(a):

nie wiem co tam kupujecie ale na pryzmie mam kilka lat bo już przewapnowałem kredą i jest sucha jak pieprz 

kredą schnie na pryzmie 😀 fajnie tu was czasem posłuchać fajnie 😀

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Wycofanie substancji i tym podobne. To nie jebnie polskiego rolnika? 

To tak, ale nie mówmy że jebaniem jest nie stosowanie się do tego, co sami zadeklarowaliśmy ... Nie ma przecież obowiązku pobierania dopłat, możesz nie składać wniosku i mieć wyjebane na te ich poplony itp.

A substancje, też jesteśmy sami sobie trochę winni, jak mądrzy inaczej stosowali chloropiryfos na kwitnące rośliny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
20 minut temu, jacek1296 napisał(a):

I bardzo dobrze.

Zabolała strata kasy.😁

Na ziemi nie leży, chodź jakoś zbytnio nie przeżywałem wyżej masz odpowiedź czemu. 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To tak, ale nie mówmy że jebaniem jest nie stosowanie się do tego, co sami zadeklarowaliśmy ... Nie ma przecież obowiązku pobierania dopłat, możesz nie składać wniosku i mieć wyjebane na te ich poplony itp.

Jeszcze za cienki bolek żeby nie pobierać zapomogi. 

Opublikowano
14 minut temu, wilkołak napisał(a):

MOże masz łanćuchowy piast ,w taśmowym blokuje się , on jest zawsze lekko wilgny , siejemy pod wieczór lub w nocy jak niema wiatru 

Taśma ale napęd z koła i talerze też hydrauliczne. Nie zdarzyło mi się żeby włazić ze szpadlem do środka 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A substancje, też jesteśmy sami sobie trochę winni, jak mądrzy inaczej stosowali chloropiryfos na kwitnące rośliny ...

To tak jak z tym nawozem co zaczęliśmy rozmowę. Złożyliśmy wnioski o dopłaty, to teraz trzeba pod nie ryc, nawóz toz stosować terminowo. I co zrobisz? Albo się uda albo nie. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

to teraz trzeba pod nie ryc, nawóz toz stosować terminowo. I co zrobisz? Albo się uda albo nie. 

Albo stosować się do reguł albo naginać zasady, ale wtedy trzeba być świadomym że mogą uj***ć część kasy jak się nie uda ... Tylko w tym drugim przypadku nie ma napewno co narzekać na kontrolujących, bo to jakby narzekać na policjanta bo wystawił nam mandat za przekroczenie prędkości, wtedy jesteśmy winni my a nie policjant/kontrolujący.

Opublikowano

Zgadza się co nie zmienia faktu że te zasady są chore i to jest jebanie rolnika. 

1 minutę temu, simsones napisał(a):

Lokalny skład saletrzak 1520 saletra 1720 siarczan magnezu Siarkopol 1200 ceny brutto ilości małe worki świeże dostawy , ruch spory

Miesiąc temu siarczan magnezu niecałe 700zl za całe auto. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

Zgadza się co nie zmienia faktu że te zasady są chore i to jest jebanie rolnika. 

Ale takie są, chcesz dopłaty to się na nie godzisz, możesz się nie zgodzić i nie brać dopłat, wtedy też zostanie trochę tych zasad ale sporo mniej ...

Jeżeli np zadeklaruję poplon w wniosku o dopłaty i potem go nie wysieję to mogę mieć pretensje tylko do siebie ...

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał(a):

Taśma ale napęd z koła i talerze też hydrauliczne. Nie zdarzyło mi się żeby włazić ze szpadlem do środka 

Mam identyczny od dwóch lat, kilka aut wysiał i potwierdzam.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale takie są, chcesz dopłaty to się na nie godzisz, możesz się nie zgodzić i nie brać dopłat, wtedy też zostanie trochę tych zasad ale sporo mniej ...

Jeżeli np zadeklaruję poplon w wniosku o dopłaty i potem go nie wysieję to mogę mieć pretensje tylko do siebie ...

To nie chodzi o nie wysianie całkowite poplonu to chyba logiczne. 

Opublikowano (edytowane)

Ale jak jest mokre wapno to nie równo leci , jak suszejsze więcej , jak mokrzejsze mniej wychodzi ,jak mokre robią sie bryły i wolniej leci, a nie lubie niedokładnośći 

Edytowane przez wilkołak
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v