Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, v11 napisał:

odpowiednik kizerytu  Elplon  1295 brutto  -jest w tym dużo pyłu -stosował ktoś? 

Loteria jeden big piękna granulacja drugi pół na pół z pyłem 

Opublikowano
55 minut temu, jezyk_nh napisał:

Omijaj elplony z daleka. Dołóż te 100 zł i weź oryginalny kizeryt lub green z ampolu. Elplony się nie rozpuszczają. Raz wziąłem, to był błąd.

U mnie nie było problemu ani z elplon sprint ani z nitro

Opublikowano

Ja kupiłem parę ton elplonu surfer czy jakoś tak. Głównie siarka. Na koniec po sianiu zsypalem jeszcze wiaderko z rozsiewacza i sypnałem na warzywniku. Była wiosna, a leżało do późnej jesieni. 

Opublikowano (edytowane)

korn kali 1550 netto podlaskie całe auto

agrii Dalmag S 1110 netto 17MGO, 35 So3, 0,1 Zn

ogólnie jadą ruskie kolorowe czyli sole i fosoforany nie podrożeją chyba że jakaś tam blokada

Edytowane przez pawelek98
  • Like 1
Opublikowano
GABBER85 napisał:

tak czytam to forum  i ze swojego  doswiadczenia, i  wychodzi że  jakościowo i cenowo to  najlepsze  z importu

miał ktos jakąs mine z importu?

stosowałem npk, dap i mocznik z importu to npk i dap nie było różnicy między tym a polskim a mocznik to super bo duża granula, polski nie dość że drobny to jeszcze czasem ciepły mokry i ciężko się go sieje, tym roku mocznik i saletra będą z importu, różnica nie duża ale każdą złotówkę trzeba liczyć

Opublikowano
9 godzin temu, jezyk_nh napisał:

Ja kupiłem parę ton elplonu surfer czy jakoś tak. Głównie siarka. Na koniec po sianiu zsypalem jeszcze wiaderko z rozsiewacza i sypnałem na warzywniku. Była wiosna, a leżało do późnej jesieni. 

Mnie chodzi o elplon profit premium czyli tak jak kiseryt esta  a ty piszesz o innym produkcie Ale dziękuje za przestrogę zgłębię temat  -cygaństwo jest było i będzie 

Opublikowano
6 godzin temu, v11 napisał:

Mnie chodzi o elplon profit premium czyli tak jak kiseryt esta  a ty piszesz o innym produkcie Ale dziękuje za przestrogę zgłębię temat  -cygaństwo jest było i będzie 

Nie pojechałeś poblokować trochę dróg ? 😆

Opublikowano

Właśnie wróciłem , było nas więcej niż sie spodzewałem

Opublikowano
13 minut temu, boogie7 napisał:

Nie pojechałeś poblokować trochę dróg ? 😆

mam moderację więc idzie z opóźnieniem a byłem pojeździłem i o zdziwo dużo bauerów od lovola 30km po case ponad 300km 

Opublikowano
20 minut temu, miwigos napisał:

Właśnie wróciłem , było nas więcej niż sie spodzewałem

U nas też było kupę traktorów Pińczów- świętokrzyskie , ale jak widać po forum kupa ludzi ( którzy się nazywają rolnikami) nie raczyło ruszyć d*py i jechać  wspomuc rolników na proteście i pokazać Solidarność  , tylko siedzieli w fotelach przed kompem 

• Thanks 2
Opublikowano

Rozumiem tych ze starymi gratami bez przeglądu ale pozostali ? Jak prześpimy teraz wiosną już nikt nie ruszy a jest niewątpliwie okazja przyłączyć się do zachodu bo my sami możemy baranom z ue naskoczyć 

Opublikowano
8 minut temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Saletra 1950 brutto. A o protestach ,,fARMER,, rozpisuje się jakie to traktory rolnicy mają. Szambo wyleli na nas. Nie czytać. Nie kupować. Ignorować.

A ty czytałeś co tam pisze czy zobaczyłeś tylko tytuł?

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v