Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Potas i fosfor to wiadomo że od ruska jechał, ale azot na taką skalę to się dopiero pojawił jak menadżer z Płocka sprzedawał saletrę po 6000 ... Przed 2022 w okolicy składy nie oferowały ruskiego czy tam kazachstańskiego azotu ...

A dlaczego kazachstanski wiesz ? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

A dlaczego kazachstanski wiesz ? 

To tylko naklejka na ruskie BB, ale tak jak mówię, ruskiego czy kazachstańskiego azotu w okolicy przed 2022 nikt nie oferował ... Pojawił się dopiero jak menadżer z Pcimia postanowił się dorobić na azotach ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
W dniu 12.12.2024 o 13:40, krilan06 napisał(a):

Już mu mówiłem. I w dodatku to paliwo leje do 4 czy 5-letniej skody. Ale on to musi mieć wszystko na zapas - w domu ma 4 zamrażarki mięsa a w piwnicy na półkach kiełbasy/przetwory i wszystko popisane wg roku - w tej chwili je te z 2018 roku 🤣

Ja mam piwa z 2017, 2018 roku 😋

8 godzin temu, HF86 napisał(a):

Toć to był jeden wielki wal. Azoty z Kazachstanu co ten kraik przez 20 lat by nie dał rady wyprodukować, podobnie Litwa, czy ziarko upainskie, a pewnie przyjechały zmiotki od putina 

Kazachstan "kraik" ??? 🤣🤣🤣

Opublikowano
48 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To tylko naklejka na ruskie BB, ale tak jak mówię, ruskiego czy kazachstańskiego azotu w okolicy przed 2022 nikt nie oferował ... Pojawił się dopiero jak menadżer z Pcimia postanowił się dorobić na azotach ...

Coś pomieszało się tobie.. obajtek nie był dyrektorem w grupie azoty..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jaco512 napisał(a):

obajtek nie był dyrektorem w grupie azoty..

Ale Anwil już mu podlegał ... Zresztą, chcieli się dorobić kosztem polskiego rolnika, to znalazło się źródełko w postaci importu ze Wschodu i teraz nagle mają problemy i płacz, bo im trzeba pomóc ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, wilkołak napisał(a):

Gdzie ten krzyk słyszysz , największy na agrofoto

Jakoś miesiąc temu nasze zakłady azotowe płakały że nie dają rady bo rolnicy kupują tańszy azot z Rosji ...

Opublikowano (edytowane)

Polecam firmę agrolok. Zamówiłem nawozy bo cena była ok. Rozmowa nagrywana i wszystko, a dzień przed dostawą gatka że jednego nie przywiozą. Zgodziłem się bo na drugi dobra cena, ale to już drugi raz taka akcja i całkiem zerwę współpracę. Nie polecam. A nasze gosp już dobre 15 lat z nimi handlowało.

Edytowane przez Grzesiu90209
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie polecam. W ciula lecą. Teraz to tylko kilka ton, ale kilka lat temu miałem pół auta fosforanu zamówione, miesiąc jechał, zdążył zdrożeć na rynku 300 PLN za tonę i przed siewem kuku tak kur... Miła przedstawicielka dzwoni i mówi, że nie dojedzie i ch*j. A jak im za auto śruty sojowej tydzień nie zapłaciłem to upomnienia i straszenie windykacja. Podkreślam że klienta z minimum 15 letnia czysta historia.

Opublikowano (edytowane)

No cóż taka polityka dużej firmy - "Dymać to my, a nie nas"

Ja to jako gospodarstwo, czy nawet jako sprzedawca SOR mam niechęć do współpracy z nimi.

A tak z ciekawości prawda to że opakowań po środkach nie chcą wgl przyjmować? 

Edytowane przez PTrend
Opublikowano

Jeśli nie chcą odbierać opakowań to można ich zgłosić, mają obowiązek odbierać nawet jeśli srodki zostały zakupione gdzie indziej (przynajmniej tak było pare lat temu, był webinar na agrofoto jeśli się nie myle).

Od Agroloku nie biore niczego, zawsze rozmowa zaczyna się od tego że mają najlepszą na rynku oferte na jakiś produkt a jak w końcu doprosze się o informajce jaka to cena to wychodzi drożej jak u konkurencji. I tak ze wszystkim co chcą sprzedać.

Osobiście handluje dużo z firmą WIALAN i nie narzekam na zachowanie wobec klienta, ceny najczęściej nie są najniższe na rynku ale obsługa jest bardzo w porządku, w razie problemów zawsze coś pomogą, jakieś reklamacje czy doradztwo pełna profeska. I przede wszystkim nie wciskają żeby kupić jakieś magiczne cudo po którym nagle urośnie 12t pszenicy

Opublikowano
37 minut temu, PTrend napisał(a):

No cóż taka polityka dużej firmy - "Dymać to my, a nie nas"

Ja to jako gospodarstwo, czy nawet jako sprzedawca SOR mam niechęć do współpracy z nimi.

A tak z ciekawości prawda to że opakowań po środkach nie chcą wgl przyjmować? 

Nie wiem bo odstawiam do miejscowej firmy, gdzie kupuje trutkę na szczury i opryski w razie W, a prawo jest takie, że muszą przyjmować opakowania. Nie ważne kto sprzedał. Do agrolokunigdynie zgłaszałem chęci oddania opakowań.

Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gdyby nie glupieli z cenami 6000 za tonę saletry to nie pojawił by się tańszy import od ruska, sami na siebie bat ukręcili a teraz płaczą .. 

I Będą dalej glupieli bo chcą doprowadzić do upadku( grupy azoty)Polskiego nawozu wtedy kupi to zagraniczna spółka i dowalą takie ceny że rolnictwo się samo zwinie a na to miejsce wskoczą korpo 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, rocco0987 napisał(a):

Jeśli nie chcą odbierać opakowań to można ich zgłosić, mają obowiązek odbierać nawet jeśli srodki zostały zakupione gdzie indziej (przynajmniej tak było pare lat temu, był webinar na agrofoto jeśli się nie myle).

Od Agroloku nie biore niczego, zawsze rozmowa zaczyna się od tego że mają najlepszą na rynku oferte na jakiś produkt a jak w końcu doprosze się o informajce jaka to cena to wychodzi drożej jak u konkurencji. I tak ze wszystkim co chcą sprzedać.

Osobiście handluje dużo z firmą WIALAN i nie narzekam na zachowanie wobec klienta, ceny najczęściej nie są najniższe na rynku ale obsługa jest bardzo w porządku, w razie problemów zawsze coś pomogą, jakieś reklamacje czy doradztwo pełna profeska. I przede wszystkim nie wciskają żeby kupić jakieś magiczne cudo po którym nagle urośnie 12t pszenicy

Na Wialan też nie narzekam. Piotrek rozumek ma pojęcie. Trochę z nim handluje. Kuzyn mojej żony😉 na kukurydzy się gościu zna.

Opublikowano
13 godzin temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Polecam firmę agrolok. Zamówiłem nawozy bo cena była ok. Rozmowa nagrywana i wszystko, a dzień przed dostawą gatka że jednego nie przywiozą. Zgodziłem się bo na drugi dobra cena, ale to już drugi raz taka akcja i całkiem zerwę współpracę. Nie polecam. A nasze gosp już dobre 15 lat z nimi handlowało.

Nie Ty jeden tak zostałeś wydymany 

Opublikowano
14 godzin temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Na Wialan też nie narzekam. Piotrek rozumek ma pojęcie. Trochę z nim handluje. Kuzyn mojej żony😉 na kukurydzy się gościu zna.

Nie na miejscu jest narzekanie na jednych i chwalenie drugich na dodatek mając kogoś z rodziny w firmie 

Opublikowano
14 godzin temu, korasss napisał(a):

I Będą dalej glupieli bo chcą doprowadzić do upadku( grupy azoty)Polskiego nawozu wtedy kupi to zagraniczna spółka i dowalą takie ceny że rolnictwo się samo zwinie a na to miejsce wskoczą korpo 

Jakoś specjalnie płakał nie będę. To tylko koryto dla każdej partii rządzącej. Nic to i dla państwa nie daję, bo jak zarobią miliony to od razu rzucają dywidendy, jak tracą miliardy, to od razu do budżetu państwa o wsparcie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v