Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

to co robią konkretnie? bo ceny mają jak YARA i inni europejscy producenci. mają sprzedawać poniżej kosztów produkcji? ja mam to w d*pie że 100 zł drożej niż ruski i tak kupuje nasz ale wielki obszarnik z sąsiedztwa nie przepuści okazji by sprzedać Polskę i już ściąga tiry ruskiego tak jak ściągał zboże i sprzedawał jako nasze i jeszcze za to dostał dopłatę 

Tyle że tak w głównej mierze robią politycy i wszyscy z nimi związani. Ty patriota a cały sejm i koryto na tym zarabia. Nie ma żadnego problemu zamknąć granice czy pchać wszystko tranzytem na zachod  a jakoś nikt nie chce tego zrobić . Wiesz czemu ? Bo na tym jak kasa i oni mają w d*pie takich jak ty cxy ja. 

Opublikowano
Godzinę temu, Raptus902 napisał(a):

W programie tydzień panowie w garniturach żalą sie że polscy rolnicy wybierają nawozy ze wschodu i wspierają rosyjski wysiłek wojenny...

Opowiadają jakie to są złe i bez jakości. Jak biorą zboże z ua to jest dobrze. 

Nie przejmowali się nami jak nawozy po 6tys wywindowali...Za chwilę ogłoszą upadek GA jak myślicie kto będzie temu winny ? 

Podobnie z fabryka Ursusa 😎

Opublikowano

Jeszcze sie wypowiadał prezes lubelskiej Izby rolniczej ile to zostało w tym roku ruskich nawozów sprowadzonych i że dzięki temu Rosja ma kasę na wojnę. Nie wiem czy ma gospodarstwo czy nie ale jak ma to napewno takie też stosuje.

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał(a):

Nasi panowie w garniturach stworzyli warunki by polski rolnik kupował nawozy z importu, więc wniosek jest jeden - to panowie w garniturach zrobili wszystko by wesprzeć rosyjski wysiłek wojenny, a teraz próbują znaleźć kozła ofiarnego.

Dokladnie

Opublikowano
36 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

to co robią konkretnie? bo ceny mają jak YARA i inni europejscy producenci. mają sprzedawać poniżej kosztów produkcji? ja mam to w d*pie że 100 zł drożej niż ruski i tak kupuje nasz ale wielki obszarnik z sąsiedztwa nie przepuści okazji by sprzedać Polskę i już ściąga tiry ruskiego tak jak ściągał zboże i sprzedawał jako nasze i jeszcze za to dostał dopłatę 

Bo jesteś cymbal i nie umiesz liczyć. 100zl? W cyrku takie różnice? Kogo chcesz oszukać? Chyba sam siebie. 

Fosfor raz ze droższy, to rozpuszczalność gorsza, jebnij w ścianę barana 😉

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

. A Niemcy kupują nowe Audi czy bmw z salonu i dom bez krechy.

Brat cioteczny mieszka w Niemczech to mówił że co tydzień dodatkowo dostają litr mleka i kilo miodu za darmo , kraj miodem i mlekiem płynący 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak uratować nierentowny zakład ? W czasach zawieruchy wojennej gdy dorabiali się na nawozach Obajtek wyciągnął każdą złotówkę zysku, PiSda podpisała wspaniałe kontrakty na najdroższy w Europie norweski gaz, ta firma nie ma perspektyw, zresztą, jak każdy zakład zarządzany przez debili po Collegium Tumanum z nadania rządu ( nie ważne jakiego) ... Za PiSu niby były zyski, ale to nie zasługa zarządców a "kreatywnych" księgowych ...

Ty wiesz o czym piszesz? 😄

Z drugą częścią się zgadzam, ale dodam że obecnj imbecyle rządzący których poparłeś chcą przejmować wszystkie zobowiązania wojennej Upadliny...👍

16 minut temu, jarecki napisał(a):

Brat cioteczny mieszka w Niemczech to mówił że co tydzień dodatkowo dostają litr mleka i kilo miodu za darmo , kraj miodem i mlekiem płynący 

Gdzie tak, też mam tam rodzinę 🤔

25 minut temu, Raptus902 napisał(a):

Jeszcze sie wypowiadał prezes lubelskiej Izby rolniczej ile to zostało w tym roku ruskich nawozów sprowadzonych i że dzięki temu Rosja ma kasę na wojnę. Nie wiem czy ma gospodarstwo czy nie ale jak ma to napewno takie też stosuje.

Co zablokować tranzyt chcą? Super plan, doj**ią nam ceny wyższe aby zarznac gospodarkę Polską...

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Ty wiesz o czym piszesz 😄

Jakby wiedział, to nie głosowałby na tych co w niecały rok wszystko położyli na łopatki.

Olejki eteryczne kwitnącego bobu, unicestwiły mu szare komórki i to raczej nieodwracalnie.  😜

Edytowane przez Desperado
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak uratować nierentowny zakład ? W czasach zawieruchy wojennej gdy dorabiali się na nawozach Obajtek wyciągnął każdą złotówkę zysku, PiSda podpisała wspaniałe kontrakty na najdroższy w Europie norweski gaz, ta firma nie ma perspektyw, zresztą, jak każdy zakład zarządzany przez debili po Collegium Tumanum z nadania rządu ( nie ważne jakiego) ... Za PiSu niby były zyski, ale to nie zasługa zarządców a "kreatywnych" księgowych ...

PiSda sobie wymyśliła że naszym kosztem wyśle tanie nawozy na Ukrainę, nawozy pojechały ale polski rolnik nie chce tego finansować, wybiera nawozy z importu i zakłady zamiast wstać z kolan wywaliły się na ryj ... Jak zresztą wszystko co miało wstać z kolan za czasów PiSdy ... Tak się właśnie kończy gdy zakłady są zależne od polityków i ich decyzji ...

Ale rok rządzą juz inni , to powinno juz być dobrze, a dobrobytu jakoś nie widać 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Desperado napisał(a):

Jakby wiedział, to nie głosowałby na tych co w niecały rok wszystko położyli na łopatki.

Olejki eteryczne kwitnącego bobu, unicestwiły mu szare komórki i to raczej nieodwracalnie.  😜

PiSda wszystko rozwaliła, schowała trupa do szafy a teraz zaczął wychodzić smród rządów Obajtusiów itp ... A komórki mózgowe to raczej Tobie obumarły, nawet nie potrafisz się pogodzić t tym że twój ukochany rząd to zniszczył i szukasz na siłę winy Tuska, bo nie potrafisz przyznać że zj***na Prawica to zniszczyła ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
39 minut temu, Raptus902 napisał(a):

A jak sadzisz co lepsze dla nas rolników , ukraina ma wygrać czy przegrać ( część ziem oddać  putkowi ) ja nie mam wątplwośći

Teraz, wilkołak napisał(a):

A jak sadzisz co lepsze dla nas rolników , ukraina ma wygrać czy przegrać ( część ziem oddać  putkowi ) ja nie mam wątplwośći

Tomasz , obecni ten smród nie umią zlikwidować , nie mają koncepcji

Opublikowano
7 minut temu, Raptus902 napisał(a):

Nasi będą wnioskować o cła 30 % do uni na nawozy z rosji bo jesteśmy liderem w imporcie.

Brawo...uśmiechajcie się Platfusy, ale ważne że PISdzielce nie rządzą prawda...👍

9 minut temu, wilkołak napisał(a):

Ale rok rządzą juz inni , to powinno juz być dobrze, a dobrobytu jakoś nie widać 

Ni wróciło wszystko do normy...Jak przed 2015r😎

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

PiSda wszystko rozwaliła, schowała trupa do szafy a teraz zaczął wychodzić smród rządów Obajtusiów itp ... A komórki mózgowe to raczej Tobie obumarły, nawet nie potrafisz się pogodzić t tym że twój ukochany rząd to zniszczył i szukasz na siłę winy Tuska, bo nie potrafisz przyznać że zj***na Prawica to zniszczyła ...

Chyba już tylko ty wierzysz w te bajeczki, skoro wiedzieli że se nie poradzą to po co się brali za rządzenie, dla stołków?

Opublikowano

Gdyby nie to😎 bym prawie uwierzył

1 minutę temu, Andpol napisał(a):

To kiedy nawozy kupować bo jeszcze nic nie kupiłem teraz czy czekać do wiosny? Około 11 ton azotu mi potrzeba.

Ja bym kupował jak najszybciej, u mnie juz 5 miesięcy leży

Opublikowano
13 minut temu, wilkołak napisał(a):

Nie widać, ale już widać na 100% że nie będzie widać.

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Prawda...👍

Oczytani i opisani wyborcy KO, jak coś palną to klękajcie narody.   xD

Opublikowano
26 minut temu, Andpol napisał(a):

To kiedy nawozy kupować bo jeszcze nic nie kupiłem teraz czy czekać do wiosny? Około 11 ton azotu mi potrzeba.

Wczoraj zakończone zakupy. Azoty na ten sezon , P na przyszły, a  K zamówiony też  na przyszły sezon.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v