Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Chwast
Opublikowano
11 godzin temu, JanKrzysztof napisał(a):

W czerwonej albo ogrodzona chlewnia albo zakaz hodowli. Walec się rozpędza.

Kiedyś wymagane maty w bramie dziś wystarczy opryskiwacz .

Opublikowano

U nas jest wymagane i mata i opryskiwacz biała strefa jak na razie, radosna twórczość powiatowej, ostatnio sobie zażyczyła badania krwi od sprowadzonych loszek strefa niebieska, dostawca ja wyśmiał, ciekawe czy jutro dojadą, zobaczymy co wymyśli dalej 

Opublikowano
3 godziny temu, simpleNICKpl napisał(a):

w niemczech są podejrzenia o asf, i wszyscy nagle sprzedają stąd takie obniżki. Na wtorek mam umówione 6.30-40 zależnie od sytuacji po weekendzie. Duńczyk blau -35zł szt. Kto ma prosiaki ten osiwieje

Mam prosiaki, i nie narzekam na razie, cykl zamknięty 😁

Opublikowano
59 minut temu, simpleNICKpl napisał(a):

to że dostaje po d*pie przy takich spadkach dużo mocniej niż ten który jest w cyklu otwartym

Możesz wytłumaczyć jak dostaje gorzej ? Chyba że co chodzi że w otwartym możesz wpuścić albo i nie 

Jakie rowkowania na przyszłość z cena 

Opublikowano
35 minut temu, damianos95 napisał(a):

Możesz wytłumaczyć jak dostaje gorzej ? Chyba że co chodzi że w otwartym możesz wpuścić albo i nie 

Jakie rowkowania na przyszłość z cena 

to po pierwsze, po drugie (wiem że zaraz polecą na mnie gromy) ja liczę do kosztów prosiaki które idą na następny rzut, także przy tej obniżce prosiaka i spadku ceny żywca, nie robi mi to żadnej różnicy

Godzinę temu, ws71 napisał(a):

Mam prosiaki, i nie narzekam na razie, cykl zamknięty 😁

ja doskonale wiem że ten co ma prosiaki narzekać nie może, sam też miałem kiedyś ale ilość roboty jaką trzeba włożyć w lochy w stosunku do tuczników też jest zupełnie inna

Opublikowano
6 godzin temu, simpleNICKpl napisał(a):

dokładasz, nie hoduj. 506szt 6.30netto 135kg od 27 w 97 dni

Kaziu po 6,3 sprzedawałem 25 lat temu , wtedy były powody do strzeżenia ząbków dziś 6,30 i do tego warchlak w okolicach 400  są powodem do sraczki hahha  no ale  jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i tego się 3majmy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v