Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Właśnie ktoś nagle zajarzył  że teraz w Łowiczu jest dobrze więc teraz tam pójdę  .Ale gdy było z mlekiem  krucho  i gdy mleczarnia miała problemy to ten ktoś  uciekł  a teraz bu chciał mieć kokosy

Opublikowano
7 minut temu, Takisobierolnik napisał:

To ile teraz w Łowiczu z tą premią 4.2 tl 3.5 bi 80 tys litrów?

Za 100 tys + 3,6 4,2 oferowali w styczniu 2,1 brutto

8 minut temu, arosaw100 napisał:

Właśnie ktoś nagle zajarzył  że teraz w Łowiczu jest dobrze więc teraz tam pójdę  .Ale gdy było z mlekiem  krucho  i gdy mleczarnia miała problemy to ten ktoś  uciekł  a teraz bu chciał mieć kokosy

Jeśli to do mnie, to nie byłem w Łowiczu i nie będę. A Ci o których piszę po części zostali, a po części się wynieśli. I Ci co się wynieśli na pewno nie wrócą 

Opublikowano

Tylko z  takim podejściem to oni daleko nie zajada bo nikt nie będzie chciał do nich przejść. Chyba że dla tych co zostali dadzą cenę taka jak w Piątnicy a dla reszty te 25 groszy mniej. I wtedy bez tej premi będzie wychodziło 2,5 netto. Ale jak oni z tą premią lojalnościowa płacą na podobe mlekowity to jak ktoś będzie chciał zmienić mleczarnie to pójdzie do tej mlekowity i będzie miał 25 groszy więcej niż w Łowiczu. Skoro ta premia zarezerwowana jest tylko do tych co zostali. Oddają do Łowicza osoby które mają te 25 gr mniej niż ci co są premiowani? Jak dla mnie bez sensu jak gdzie indziej można dostać więcej np mlekowita, mlekpol ,polmlek jak się dobrze wynegocjuje. 

Opublikowano

A ja znam takich co  wrócili  Łowicza  .Inne mleczarnie też mają jakieś premie. Nawet słyna Piątnica z której  powinni  brać przykład inne mleczarnie  w tym Łowicz

Opublikowano

Wszędzie są premie ale jednakowe dla wszystkich. Nie ma czegoś takiego że ten dostanie premie bo został w Łowiczu w kryzysie a ten nie dostał bo musieliśmy go namówić żeby wrócił. W tej słynnej Piątnicy jak masz np 50 tys litrów to premie dostaję każdy taka sama mieszczący się w danym przedziale. Nie wiem jakie tam są przedziały ale nie ma sortowanie na lepszych i gorszych 

Opublikowano
22 minuty temu, krzychu121 napisał:

Tylko z  takim podejściem to oni daleko nie zajada bo nikt nie będzie chciał do nich przejść. Chyba że dla tych co zostali dadzą cenę taka jak w Piątnicy a dla reszty te 25 groszy mniej. I wtedy bez tej premi będzie wychodziło 2,5 netto. Ale jak oni z tą premią lojalnościowa płacą na podobe mlekowity to jak ktoś będzie chciał zmienić mleczarnie to pójdzie do tej mlekowity i będzie miał 25 groszy więcej niż w Łowiczu. Skoro ta premia zarezerwowana jest tylko do tych co zostali. Oddają do Łowicza osoby które mają te 25 gr mniej niż ci co są premiowani? Jak dla mnie bez sensu jak gdzie indziej można dostać więcej np mlekowita, mlekpol ,polmlek jak się dobrze wynegocjuje. 

Mówisz tak jakby nie było mleczarni które za 10tys litrów płacą aktualnie 1,6-1,8 zł a gwarantuje ci że są tylko nikt w tym temacie nie będzie tego pisał bo i po co przyjdzie Sławek i będzie się mądrował są ludzie którzy wiedzą że kończą produkcję za rok czy dwa i nie będą zmieniać odbiorcy są miejsca gdzie nie dojeżdża mlekovita mlekpol a chciałbym widzieć te negocjacje w miejscach bez konkurencji w polmleku przy ilości 10tys 

• Like 3
Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał:

Mówisz tak jakby nie było mleczarni które za 10tys litrów płacą aktualnie 1,6-1,8 zł a gwarantuje ci że są tylko nikt w tym temacie nie będzie tego pisał bo i po co przyjdzie Sławek i będzie się mądrował są ludzie którzy wiedzą że kończą produkcję za rok czy dwa i nie będą zmieniać odbiorcy są miejsca gdzie nie dojeżdża mlekovita mlekpol a chciałbym widzieć te negocjacje w miejscach bez konkurencji w polmleku przy ilości 10tys 

I Łowicz czy Polmlek też potrafią zapłacić 1,8 przy jakichś 5 tys. A Mlekoma nawet mniej. W okolicy chłopaki tyle mieli

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

22 minuty temu, krzychu121 napisał:

🤣🤣🤣 wołałeś 🤔🤭 słucham 😛

Opublikowano
57 minut temu, krzychu121 napisał:

Sam piszesz że większość. Czyli nie wszyscy 

Bo tych co oddają do dwóch mleczarni jest mało 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Za 100 tys + 3,6 4,2 oferowali w styczniu 2,1 brutto

Jeśli to do mnie, to nie byłem w Łowiczu i nie będę. A Ci o których piszę po części zostali, a po części się wynieśli. I Ci co się wynieśli na pewno nie wrócą 

Znalazł się znawca cennika cudzej mleczarni no ale dobra skoro tak dobrze jesteś poinformowany to napisz dokładne wyliczenia tej ceny

Opublikowano
3 godziny temu, macko979 napisał:

to już na płuca musiało wejść czarostwo. Tak pytam, bo mam znajomego z tą samą chorobą. Miał 3 chemie i narazie dobrze jest

węzły szyja prawa strona ,prawe nadobojczykowe , pod pachą prawa strona , śródpiersia , węzły w jamie brzusznej i właśnie dlatego że w jamie brzusznej to 3 stopien ale w jamie brzusznej małej wielkości były więc to tak jakby 3 stopień to dopiero się zaczął , brak przerzutów do narządów 

Opublikowano

Już pisałem wcześniej, że zostało zaproponowane 2,1 brutto przy 4,2 i 3,6 przy100 tys litrów. Nazwiska osoby, która tę propozycję przedstawiła Ci nie podam. Przykro mi. Zresztą to bez znaczenia

24 minuty temu, Luki86 napisał:

Bo tych co oddają do dwóch mleczarni jest mało 

Znalazł się znawca cennika cudzej mleczarni no ale dobra skoro tak dobrze jesteś poinformowany to napisz dokładne wyliczenia tej ceny

Opublikowano
3 minuty temu, Sean_Layton napisał:

węzły szyja prawa strona ,prawe nadobojczykowe , pod pachą prawa strona , śródpiersia , węzły w jamie brzusznej i właśnie dlatego że w jamie brzusznej to 3 stopien ale w jamie brzusznej małej wielkości były więc to tak jakby 3 stopień to dopiero się zaczął , brak przerzutów do narządów 

do ilu cm powiększają się takie węzły chłonne?

Opublikowano
47 minut temu, Qwazi napisał:

Już pisałem wcześniej, że zostało zaproponowane 2,1 brutto przy 4,2 i 3,6 przy100 tys litrów. Nazwiska osoby, która tę propozycję przedstawiła Ci nie podam. Przykro mi. Zresztą to bez znaczenia

Dałem Ci możliwość wykazania się bo nie chciałem  od razu pisać że ta cena to jest z d*py a nie z cennika. Te 2.1 to jest raczej netto no ale to tylko taki mały szczegół 15gr przy 100tys. Może lepiej  uświadom kolegę że to cena netto. Może przejdzie do Łowicz ku Twojemu zgrzytaniu zębów 🤣

Opublikowano
46 minut temu, radekz200 napisał:

do ilu cm powiększają się takie węzły chłonne?

w sumie w przypadku chłoniaka Hodgkina z tego co wiem to nie ma jakichś limitów , czytałem nawet o przypadku takim że węzły miały 5x5cm .  u mnie największy był 1,8cm. 

po chemii jak narazie z moich obserwacji i dotykania palcami to skasowało węzły pod pachą , na szyi  i  w sumie takie nie duże już mięciutkie zostały nad obojczykiem , chemia jak narazie widać robi robotę , 5 marca mam badanie sprawdzające jak zadziałała chemia.

Opublikowano

czyli reakcja na leczenie dobra. Ile miałeś cyklów chemi? Ja słyszałem o przypadku prawie 10cm i dusił na żyłę co szła do lewej ręki i sie sina zaczęła robić. Po leczeniu wszystko ustało

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Luki86 napisał:

Dałem Ci możliwość wykazania się bo nie chciałem  od razu pisać że ta cena to jest z d*py a nie z cennika. Te 2.1 to jest raczej netto no ale to tylko taki mały szczegół 15gr przy 100tys. Może lepiej  uświadom kolegę że to cena netto. Może przejdzie do Łowicz ku Twojemu zgrzytaniu zębów 🤣

Jeśli cena jest z d...py, to proponował ją pracownik mleczarni argumentując właśnie tym, że to bez jakiejś premii, która się nowym dostawcom nie należy. Widocznie nie potrzebują mleka, bo inaczej nie potrafię tego tlumaczyć.To nie kolega, tylko mój brat. Tak samo tam pójdzie, jak i ja. Wysłuchał tej propozycji z ciekawości. Nawet gdyby to było netto to i tak jest to lipa. Gdyby Łowicz był taki dobry, to by mu Mlekpol pod nos nie wlazł i nie jeździliby do dostawców Jogo po 3 samochody jednego dnia z ofertami. Przykro mi bardzo. Zdania o tym podmiocie nie zmienimy. Spółdzielnia powinna traktować wszystkich dostawców jednakowo. Takie manewry to sobie można robić w podmiotach prywatnych 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Wszędzie są premie ale jednakowe dla wszystkich. Nie ma czegoś takiego że ten dostanie premie bo został w Łowiczu w kryzysie a ten nie dostał bo musieliśmy go namówić żeby wrócił. W tej słynnej Piątnicy jak masz np 50 tys litrów to premie dostaję każdy taka sama mieszczący się w danym przedziale. Nie wiem jakie tam są przedziały ale nie ma sortowanie na lepszych i gorszych 

Ktoś pisał że w Piątnicy są dwie klasy ekstra czyli superekstra i ekstra i związku z tym dwie ceny i też mogę powiedzieć że są lepsi i gorsi .Każda mleczarnia prowadzi swoją politykę cenową .Jest demokracia każdy jest wolny i idąc tokiem rozumowania Owsiaka "rubta  co chceta ".Zresztą  demokracia oznacza rządy mniejszości  nad większością 

Opublikowano

Nie porównuj takich zagrywek z innych mleczarni do cennika ustalonego przez rolników w Piątnicy, to chyba normalne że każda mleczarnia ma swój cennik dopłaca czy to za jakość ilość czy co tam jeszcze a nie tak jak się słyszy w innych mleczarniach że cena jest ustalana indywidualnie 

Opublikowano
15 minut temu, pawlak2507 napisał:

Nie porównuj takich zagrywek z innych mleczarni do cennika ustalonego przez rolników w Piątnicy, to chyba normalne że każda mleczarnia ma swój cennik dopłaca czy to za jakość ilość czy co tam jeszcze a nie tak jak się słyszy w innych mleczarniach że cena jest ustalana indywidualnie 

Też  napisałem że każda  mleczarnia ma  swoją politykę cenową i nie każdemu musi się ona podobać szczególnie osobie co do niej nie oddaje  mleko

Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

Jeśli cena jest z d...py, to proponował ją pracownik mleczarni argumentując właśnie tym, że to bez jakiejś premii, która się nowym dostawcom nie należy. Widocznie nie potrzebują mleka, bo inaczej nie potrafię tego tlumaczyć.To nie kolega, tylko mój brat. Tak samo tam pójdzie, jak i ja. Wysłuchał tej propozycji z ciekawości. Nawet gdyby to było netto to i tak jest to lipa. Gdyby Łowicz był taki dobry, to by mu Mlekpol pod nos nie wlazł i nie jeździliby do dostawców Jogo po 3 samochody jednego dnia z ofertami. Przykro mi bardzo. Zdania o tym podmiocie nie zmienimy. Spółdzielnia powinna traktować wszystkich dostawców jednakowo. Takie manewry to sobie można robić w podmiotach prywatnych 

I Ty naprawdę myślisz że gdyby było indywidualne traktowanie to takiemu potencjalnemu dostawcy 100tys+ nie zaproponowaliby tego? Proszę Cie nie rozśmieszaj mnie... A brat też oddaje do Koła? 

Opublikowano

Tam indywidualne traktowanie polega na czymś innym. Brat odstawia do dwóch podmiotów i żadnym z nich nie jest Koło. I żaden nie widzi w tym problemu. Ale nie podam Ci, gdzie odstawia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v