Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, robert1226 napisał:

A co powiesz na coś takiego , somatyka w mleczarni ok200 tys na płytce testowej mleko idealne a w federacji miliony. 

A jeszcze ta łaska co u ciebie pobiera próby raz była u mnie , to nawet się miernikom nie dała umyć tylko takie ledwie opłukane do skodzianki i chodu gdyby częściej przyjeżdżała bym ją pogonił. 

1200000 z federacji ,płytka czyste, z mleczarni 140000

To jeden z przypadków 

2 godziny temu, komizmo napisał:

Też tak macie? Ja już się zastanawiałem czy to nie gronkowiec że raz miliony, a potem nic. Ale widzę że to norma u każdego te wyniki. Skąd to się może brać,co oni odwalają?

Ja podejrzewam że próbki są za długo trzymane bez badania

Na początku jak brali to przestało mi mleko przechodzić 

Dojenie z federacją i próby mleczarnia wzięła to było bakterii 120,  200 i tak dalej 

Oddawałem sam na drugi odbiór to już 15, 25

Pierwszy raz to nie zrobiłem nic, no wpadka, zdążyło się 

Drugi raz przejzalem wszystko plus próba, no i wyszło że brudny aparat do pomiaru

Trzeci raz proba i to samo że norma, odrazu za telefon i wiązanka, przywiózł aparaty do mycia, wzięła mleczarnia i norma

A co do mocznika to ponoć jest ruchomy, nie da rady zbadać idealnie

Tak mówił sąsiad który tam pracował 

Opublikowano

Już dawno pisałem że ta federacja to tylko dla kasy zarabiania , a wyniki z d*py wzięte,  to się na forum raban zrobił że to ja coś piepsze a federacja jest cacy a to nie tylko u mnie kwiatki wychodziły. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tak to można się rozwijać 

przy takiej cenie to się powinno nowe zgrabiarki kupować a nie stare 😂

czekam jak Ty za 150tys nową kupisz 😛 chyba że z hektar sprzedaż 🤭😛

Nieustraszony1044 napisał:

No tak , a stare mi powinien sprzedać po cenie złomu 🤭

złom drogi 🤣🤪

Opublikowano
13 minut temu, robert1226 napisał:

Już dawno pisałem że ta federacja to tylko dla kasy zarabiania , a wyniki z d*py wzięte,  to się na forum raban zrobił że to ja coś piepsze a federacja jest cacy a to nie tylko u mnie kwiatki wychodziły. 

Federacja ma służyć wszystkim prócz hodowcy. Też już dawno to pisałem 

• Like 1
Opublikowano

przesadzasz...🙋‍♂️

ze wszystkiego trzeba umieć skorzystać....

za te pieniądze co oni biorą nie opłaca mi się samemu pobierać próby eozić do laboratorium i prowadzić wyliczenia i tą papierologię i do tego sol to masa pracy...

lenistwo przez niektórych przemawia 🤭🤣🤣🤣

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

przesadzasz...🙋‍♂️

ze wszystkiego trzeba umieć skorzystać....

za te pieniądze co oni biorą nie opłaca mi się samemu pobierać próby eozić do laboratorium i prowadzić wyliczenia i tą papierologię i do tego sol to masa pracy...

lenistwo przez niektórych przemawia 🤭🤣🤣🤣

Doisz raz czy dwa w miesiącu? 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Dwa razy wiarygodniejsze 

I to odkładanie doju jak chłop sprząta trawy albo kukurydzę

ocenę robię dla siebie nie dla ludzi...

z forum też można sporo skorzystać nie dla wszystkich to samo potrzebne i dobre...

Opublikowano
23 godziny temu, robert1226 napisał:

A co powiesz na coś takiego , somatyka w mleczarni ok200 tys na płytce testowej mleko idealne a w federacji miliony. 

A jeszcze ta łaska co u ciebie pobiera próby raz była u mnie , to nawet się miernikom nie dała umyć tylko takie ledwie opłukane do skodzianki i chodu gdyby częściej przyjeżdżała bym ją pogonił. 

I u mnie nie raz takie kwiatki były . Z mleczarni somatyka 180 do 220 a z federacji rozstrzał od 140 do 370 .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v