Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu wszyscy się cieszą , że im te mleko odbierają bo w mlekovicie abonament zapłaci i aby białe i bez antybiotyku , ostatnio krowy z podwyższoną lks sprzedawałem to zainteresowanie bardzo duże i sami kupcy to dostawcy mlekovity .

Opublikowano

Ludzie o czym rozmowa jak tak to wszystkim na trasie mleko się nie zgadzało a jak rzuciłem hasło ustawić kierowcę do pionu to nawet jednego nie zainteresowało 

6 minut temu, WojtekBuawski napisał:

Dzis, już trzeci raz w tym miesiącu pobierali próby na bakterie... co to się dzieje w tym Łowiczu

A co to za problem ? Ja jestem zdania że powinny być w każdej mleczarni wyniki z każdego odbioru a nie losowo, przecież to są śmieszne koszty

• Like 4
Opublikowano
35 minut temu, WojtekBuawski napisał:

Dzis, już trzeci raz w tym miesiącu pobierali próby na bakterie... co to się dzieje w tym Łowiczu

W mlekpolu co odbiór są robione wyniki bakteri, somatyki, i parametrów. Jest to bardzo duże ułatwienie dla rolników 

• Like 3
Opublikowano
krzychu121 napisał:

Już widzę jak kierowca się pod takim czymś podpisze. 

Żeby to zwalczyć to musieliby by wszyscy ramię w ramię stanąć a tak nigdy nie będzie 

I tu znów Piątnica wytycza standardy....odbiór mleka wygląda w ten sposób że 3-4 kierowców przyjeżdża losowo w danym miesiącu(rzadko kiedy ten sam dwa razy pod rząd) a w kolejnym miesiącu inny zestaw kierowców.Nie ma opcji kombinowania.

• Like 1
Opublikowano

Prawda jest taka że wszędzie kombinują czy to Mlekpol, Mlekovita czy Piątnica. Tylko jak dostajesz godną zapłatę za swoją pracę to mniej cię to razi w oczy.

• Like 2
Opublikowano
Supersebusiek napisał:

Ja to tylko nie wiem po co mlekovita zbiera te zakłady podupadłe po całej Polsce i pcha tam kasę zamiast skupić się na swoim podwórku .

ego tego najważniejszego 🤔

Opublikowano
8 godzin temu, robertrolnik27 napisał:

Pierwsza połowa miesiąca jedna próba druga połowa miesiąca druga próba. 

Jak już to pierwsza połowa pierwsza próba jeżeli na trasie danego auta wyjdzie u jednego dostawcy wynik pozaklasowy jest pobierana poprawka z całej trasy czyli w pierwszej połowie mogą być dwie próby  i w drugiej dwie oraz może być trzecia w połowie jeżeli auto nie odczyta kodu próbki trzy razy wtedy ponawiana jest próba na całej trasie przy następnym odbiorze 

Opublikowano
10 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Ja to tylko nie wiem po co mlekovita zbiera te zakłady podupadłe po całej Polsce i pcha tam kasę zamiast skupić się na swoim podwórku .

Żeby pensja prezesa i zarządu mogła być coraz większą. Przecież nie dadzą sobie takiej samej pensji przy jednym czy dwóch zakładach a czy 10 czy 15. Jest modernizacja zakładów itd to można też coś na boku szarpnąć czy wspierać ,, zaprzyjaźnione firmy 

Opublikowano
15 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Już ja nie wierzę , że w tej waszej Piątnicy w laboratorium to nie kombinują , kierowcom zarobić nie dadzą ale sami śmietanę spiją .

W Piątnicy kierowca ma takie pobory że nie musi kombinować jak dostawca ma premie oni też a o laboratorium mi nie mow bo to praca pożądana tam w okolicy i są badane próby z każdej komory i jeśli to by się nie zgadzalo po przeliczeniu z tym co jest u chłopów to odrazu ktoś z laboratorium by leciał . Kierowniczka głośno i wyraźnie krzyczy że to że próba jest 4 razy w miesiącu to że nie wiedzą jak jest pomiędzy próbami bo komory badane są z każdego odbioru. A np w mlekpolu jest taki od transportu co ma samochody i kierowcy nie zarabiają nic u niego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v