Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Serio. 30 groszy. Mlekpol , polmlek czy Mlekovita przez pół roku nie dały 30 groszy podwyżki a tu w ciągu jednego miesiąca można to zrobić. 

To tam nie którzy ponad 3 zł grubo mają 

Opublikowano
25 minut temu, dantur96 napisał(a):

Ja pierdzielę 10 tys i 35 tys zł taka cena to marzenie 

Z 10 tys to pewnie trzeba by było zapomnieć o przyjęciu do Piątnicy oni to pewnie mają chętnych co oddają po 50 tys wzwyz

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Z 10 tys to pewnie trzeba by było zapomnieć o przyjęciu do Piątnicy oni to pewnie mają chętnych co oddają po 50 tys wzwyz

Tak przykładowo tylko napisałem. Wiem że oni małych gospodarzy nie obsługuja. Ale nawet jeśli by przyjmowali to mieć dobrą wydajność 10 krówek mało roboty a kasa by się zgadzała konkretna😃

Edytowane przez dantur96
Opublikowano
5 minut temu, dantur96 napisał(a):

Tak przykładowo tylko napisałem. Wiem że oni małych gospodarzy nie obsługuja. Ale nawet jeśli by przyjmowali to mieć dobrą wydajność 10 krówek mało roboty a kasa by się zgadzała konkretna😃

przecież są tam tez dostawcy z 15 krówkami od kilkudziesięciu lat

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

przecież są tam tez dostawcy z 15 krówkami od kilkudziesięciu lat

No możliwe jak kiedyś ich przyjęli to są jak wszystko jest w porządku to ich nie wyrzuca ale teraz raczej nie ma szans żeby przyjęli kogoś co ma na odbiór 1000 l 

Opublikowano
16 minut temu, dantur96 napisał(a):

No możliwe jak kiedyś ich przyjęli to są jak wszystko jest w porządku to ich nie wyrzuca ale teraz raczej nie ma szans żeby przyjęli kogoś co ma na odbiór 1000 l 

Dokładnie teraz w kolejce pewnie czeka dużo osób co mają powyżej 50 tys na MSC więc mają z kogo wybierać...nie ma co zazdrościć trzeba po prostu na dzień dzisiejszy pogratulować tym co tam oddają i tyle... niech im będzie tak jak najdłużej...

Opublikowano

Była przepaść cenowa i tak między Piątnica a innymi mleczarniami. A Teraz to już całkiem ich znokautowali 😂 Chyba że inne molochy rzuca po 20 gr na listopad. Lider polmlek dobrze by było jak by się wykazał i 40 gr chociaż dorzucił 😂

Opublikowano
2 godziny temu, MaloSypiam napisał(a):

Dlaczego nie, ponoc tam byla jakas afera z wodą to zamiast wody by lali mleko 🤷‍♂️z mniekszym zyskiem ale z zyskiem 😂

Tak tylko kto by ryzykował za to wypad z Piatnicy 

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Z wioski jeden ostatnio z mlekpolu poszedł do Giżycka ponad 2tys na odbiór.

Mówi, że 30gr więcej tam będzie miał.

Prawda to?

Przerzut drogi to mogli mu trochę obiecać. Myślę że z deszczu pod rynnę. 2 tyś to nie jest dużo, że im się chce aż w Twoich stronach szukać dostawców ?

Opublikowano
35 minut temu, lamboEVO100 napisał(a):

Przerzut drogi to mogli mu trochę obiecać. Myślę że z deszczu pod rynnę. 2 tyś to nie jest dużo, że im się chce aż w Twoich stronach szukać dostawców ?

Zawsze 10 tys do przodu będzie. A za listopad i grudzień  myślę że cena jeszcze bardziej się rozjedzie na korzyść gizycka. Więc kolejne kilkadziesiąt tys do przodu. Trzeba przyznać że prezes jak i zarząd giżycka to dość ogarnięci ludzie. Nawet tu na forum wieszczyli im bankructwo kilka razy bo ,,na koniec roku wykazali stratę „. A oni jak widać w dołku woleli wykazać stratę ale zapłacić to samo co molochy albo i trochę lepiej ale zatrzymać dostawców i przyciągnąć innych. I teraz płacić kilkadziesiąt groszy więcej . Niby w molochach miala być stabilność i dobra cena a przez ostatni okres coraz więcej dostawców ucieka do Piątnicy czy Gizycka. Jedyne co molochy ratuje to nieudolność prezesów i zarządów innych nic nie znaczących spółdzielni. Które można przejmować lub podbierać dostawców. 

Opublikowano
16 godzin temu, damianek2019 napisał(a):

I co biedaki po 2,2 doita a piatnicaki po 3,5 tak się k....was kaszle 😂😂

Nie wiem czy to ktoś wcześniej pisał ale te dodatkowe 30 gr jest tylko na listopad tzw premia świąteczna

Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Z wioski jeden ostatnio z mlekpolu poszedł do Giżycka ponad 2tys na odbiór.

Mówi, że 30gr więcej tam będzie miał.

Prawda to?

Prawda na dzień dzisiejszy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v