Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@krzychu121 podpytaj bo na moje doświadczenie to kierowcy to sobie wymyślili po to żeby w kieszeń więcej brać że niby mają dojścia i załatwią że można wozić. Jako plantator płacę transport normalnie a dla kiero za każdą dostawę daje 100zl dobrze cofnięte wysypane nie szkoduje nawet ale są tacy co by chcieli tyle do kieszeni co transport kosztuje 😉

Opublikowano
14 minut temu, michalcium napisał:

@krzychu121 podpytaj bo na moje doświadczenie to kierowcy to sobie wymyślili po to żeby w kieszeń więcej brać że niby mają dojścia i załatwią że można wozić. Jako plantator płacę transport normalnie a dla kiero za każdą dostawę daje 100zl dobrze cofnięte wysypane nie szkoduje nawet ale są tacy co by chcieli tyle do kieszeni co transport kosztuje 😉

Tak chce zdecydowana  większość. 
Ja chciałam się i z rolnikami dogadywać ale nikt nie chce. Każdy ma już swoich dogadanych albo na biogaz sprzedaje . 

5 minut temu, MariuszDe napisał:

Poważnie z tym że tak jak pisałem to był jakoś chyba koniec listopada albo nawet początek grudnia,ja brałem w połowie października za 2800.

Ja w tamtym roku po 4500 kupowałem. A ostatni kurs tzw zmiotki na koniec kampanii chcieli mi za 4000 przywieźć ale tam to już dużo piachu itd 

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał:

W takiej cenie to można po taniości żywic krowy 

Za to człowiek się wzbogacił 😉Na poważnie pasza ok fajna do wozu ale w tym roku nie biorę. Swoje tylko plus dobiorę auto. Mam sporo bel z torfowych jakości żyta i zamiast słomy ładuje i nie jest źle. 

Opublikowano
9 godzin temu, MariuszDe napisał:

No ja mam niewiele bliżej i dzwoniłem to mi gość mówił że po 5 września  zaczynają wozić i gdzieś z 3000 góra 3300 bedzie z tym że  zawsze brałem z Ropczyc to w tamtym roku przywozili po 2800 a pod koniec listopada to nawet i wozili po 1800zl za tira

to ja 60 km od glinojecka i cenia po 3600 do 5200 nawet.

Opublikowano
Dnia 4.09.2024 o 22:32, Marcin441 napisał:

Nie wiem komu tak płaci, pisze co oferuje Polmlek

Kolego Marcinie niedawno pisałeś ze Pan wilamowski bardzo chętnie wróciłby do sierpca z polmleku... A znam jeszcze takiego pana co to ma 350 czy 400 krów i oddaje do polmleku to maszyny które należałoby się wymienić to remontuje bo raciaz słabo płaci. 

Ktoś tu jeszcze pisał w tym spamie chyba że krowiarze przerzucaja się z krow na byki a w moich stronach przerzucaja się ale na świnie, byli dostawcy sierpca czy mlekovity.

Opublikowano

A kto mówi o wymaganiach? Wymagania mają jak wszędzie nie wiem skąd ta śpiewka o czymś nadzwyczajnym 

A kto mówi o wymaganiach? Wymagania mają jak wszędzie nie wiem skąd ta śpiewka o czymś nadzwyczajnym 

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin441 napisał:

Tu nie będziemy polemizować kto co naprawia a co powinien, każdy robi co uważa. Sierpc odstaje z ceną od czołówki i kropka, a łepki zadzierają jakby Piątnicą byli

Każdy robi tyle, na ile go stac. Rok temu i tak płacili gorzej, teraz reszta zjechała do ich poziomu pozatym rok temu w naszych dyskusjach mówiłem ze słabo płacą jak na swoje ego a ty ich raczej broniles czyli już Cię przebolalo. 

Kolego wyżej nie chodzi o to ze wymagają, ale o to ze powinni płacić trochę lepiej a tak to wychodzą na frajerów i my jako dostawcy przy okazji. W gazecie tym całym tpr na walnym porownywali się z innymi mleczarniami w województwie ale co to za porównanie z kim? powinni porównywać się z top mleczarniami 

Opublikowano

Nie no porównują się do mleczarni z mazowieckiego czyli ciechanów, Reny picot, mlekoma 

Nie no porównują się do mleczarni z mazowieckiego czyli ciechanów, Reny picot, mlekoma 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

Ty nawet na forum się jąkasz .

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Marcin441 napisał:

Tak wymogi jak wszędzie,  ale w dodatku jeżdżą  co rok po kontrolach i sie czepiają pierdół  np ostatnio był i się przyczepił że w oborze trzeba białkowac bo krowy przy ścianie już ją ubrudziły , a białkowane było wiosną,  więc mu powiedziałem czy ma jakieś zastrzeżenia co do mleka czystości komórek,  powiedział że nie jest wszystko b dobrze , to ja mu mówię i tego się trzymaj i tym interesuj , a nie cie obchodzi ściana w oborze .

Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Ty nawet na forum się jąkasz .

Dwa razy napisałem żebyś też miał okazje zrozumieć jak inni (normalni ludzie powinni pomagać osobom wykluczonym) 

A jak masz syf to doprowadź to do porządku a nie się obszczekujesz ale patrząc po postach to ty z takich ludzi co żeś jeszcze pewno urósł z 5 cm jak mu tak powiedziałeś bo "pewno z tobo to żartów ni ma"

Opublikowano

Dobrze że zwrócił fajansowi uwagę bo nie wypada się wygłupiać takim gadaniem ze ściana przy krowie brudna. Po miesiącu od bielenia 1,5m od podłogi będzie już brazowe, to co, 5 razy do roku bielic? 

• Like 2
Opublikowano

A ty nawet czytać nie potrafisz a syf to masz ty  pod czapką .Jak krowa po ścianie wali ogonem to ta ściana po dwóch dniach jest brudna , a co po trzech miesiącach. 

Nie musisz się aż tak produkować bo lepiej i szybciej ogarniam to niż ty .

1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

Dwa razy napisałem żebyś też miał okazje zrozumieć jak inni (normalni ludzie powinni pomagać osobom wykluczonym) 

A jak masz syf to doprowadź to do porządku a nie się obszczekujesz ale patrząc po postach to ty z takich ludzi co żeś jeszcze pewno urósł z 5 cm jak mu tak powiedziałeś bo "pewno z tobo to żartów ni ma"

Opublikowano

U mnie na kontrolach z mleczarni, od kiedy w dzialdowie jest mlekowita to jest normalnie i grzecznie bo wcześniej to było różnie, nie czułem się jak właściciel spółdzielni a on jak pracownik który z mojej pracy ma wypłatę tylko raczej odwrotnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v