Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Sorry, ale jebnij to. Szkoda zdrowia. Kupić jak sam napisałeś nie kupisz, postawisz na krowy i zabiorą Ci dierżawe i co im dasz jeść? Szkoda nerwów i bardzo niepewna sytuacja. 

A sąsiedzi dający dzierżawę jak zobaczą że cokolwiek wychodzi i hodowla krów to zaraz zechcą za dzierżawę nie wiadomo co. Znam temat, strasznie swędzi niektórych jak zaczyna wychodzić hodowla. Wtedy nic innego jak rzucić u takiego , bo będzie chciał więcej i więcej.

Opublikowano
6 minut temu, ubogiwladek napisał:

O tym samym pomyślałem ale przypomniało mi się że przecież on kocha tą robotę :D a miłość najważniejsza jak wiadomo

Ziemia na wartości nie traci.

1 godzinę temu, KoneserOporu napisał:

A sąsiedzi dający dzierżawę jak zobaczą że cokolwiek wychodzi i hodowla krów to zaraz zechcą za dzierżawę nie wiadomo co. Znam temat, strasznie swędzi niektórych jak zaczyna wychodzić hodowla. Wtedy nic innego jak rzucić u takiego , bo będzie chciał więcej i więcej.

Żebyś widział  chłopie  jak maszyny zacząłem kupować  jak niektórym gul skakał i to nie jakieś nowe.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Węź za swoje te 15 baniek  i kup ode mnie za 10 około 26 ha z budynkami mieszkaniem i parkiem maszynowym na Mazurach. Mam jeszcze z 10 ha z Kowru na wiele lat. Ziemie III -IV klasa. Mleczarnie w okolicy też raczej w czubie płatników. i 5tka na inwestycje Ci zostanie 😁

Edytowane przez Troker1979
  • Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Troker1979 napisał:

Węź za swoje te 15 baniek  i kup ode mnie za 10 około 26 ha z budynkami mieszkaniem i parkiem maszynowym na Mazurach. Mam jeszcze z 10 ha z Kowru na wiele lat. Ziemie III -IV klasa. Mleczarnie w okolicy też raczej w czubie płatników. i 5tka na inwestycje Ci zostanie 😁

Za połowę tego opierdole mu 17ha w bardzo dobrej kuluturze, z całym sprzętem do bydła, wycinali, krokodyle, chwytaki. Nie ma kombajnu . Najstarszy ciągnik ma 10 lat i 100 koni😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gdyby ktoś za moje wielkopolskie czarnoziemy powiedział 3mln za hektar to dziś mu sprzedaje wszystko. Już znalazłbym sobie niszę do inwestycji.

ale u mnie nie ma tak dobrze……

Edytowane przez przemek28_28
  • Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, piotrc330 napisał:

Ziemia na wartości nie traci.

Żebyś widział  chłopie  jak maszyny zacząłem kupować  jak niektórym gul skakał i to nie jakieś nowe.

Nie lepiej odkupić na mazurach najgorszego że 400 ha i żyć z dopłat ? 

Opublikowano

Oby tak było. 

Myślałem że jak wprowadzą eko schematy będzie lepiej a to jest gorzej. Ludzie kombinują ekologia, integrowana i te wszystkie inne cuda i ziemia po 2.5 tyś dzierżawa chodzi. Dopłat wcale nie powinno być. Cena ziemi spadnie i będzie jej dużo więcej. 

• Like 2
Opublikowano
42 minuty temu, Troker1979 napisał:

Jak bym sprzedał ziemię to pier**le te krowy . Mieszkania bloku i co miesiąc 2.5tys za jedno. Kupić hobbystycznie gospodare mamki lm wypuścić i wtedy po co robić,ale  narazie żal ojcowiznę sprzedać

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, MariuszDe napisał:

Ty tak na poważnie czy sobie jaja robisz?,możesz za 3 mln za ha sprzedać ziemię i piszesz o żalu ojcowiźnie itd...?wez nie pier.ol

Tak poważnie  to jeszcze dobry kupiec się nie trafił.😉

Opublikowano

No właśnie się zastanawiam co ty piszesz? Jakbyś sprzedał po 3 mln za ha to niby kupiłbyś gospodarkę i hobbystycznie opasy? Przy kilkunastu mln na koncie twoim hobby byłoby babranie się w gównie? Raczej chyba powinno być jakieś podróże np na Malediwy,Rodos, gra w golfa  itd!ktoś sobie jaja robi...

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

te 3mln to raczej w marzeniach 🤣🤣🤣 nie opłaca się 🙋‍♂️😁

ile ojciec ma lat? jak ze zdrowiem? dzieci masz? ile masz lat? dsj sr na luz...

Tyle u mnie płacą 300zł za m2 działki budowlanej   x 10000m2 to jak uj 3mil. Ojciec  ma 64lata.

9 minut temu, MariuszDe napisał:

No właśnie się zastanawiam co ty piszesz? Jakbyś sprzedał po 3 mln za ha to niby kupiłbyś gospodarkę i hobbystycznie opasy? Przy kilkunastu mln na koncie twoim hobby byłoby babranie się w gównie? Raczej chyba powinno być jakieś podróże np na Malediwy,Rodos, gra w golfa  itd!ktoś sobie jaja robi...

Pisałem wcześniej  że nakupil bym mieszkań pod wynajem i stały dochód do końca życia. Może babrać w głównie dużo powiedziane chodziło mi bardziej o wypust 50ha i luz.Zastanow się chłopie ilu ludzi zniszczyła za duża kasa,sodówa  uderza do głowy i kasa momentalnie się kończy. Kolejna sprawa że jak człowiek od małego przyzwyczajony do roboty to pierdolca się dostaje jak nie ma co robić nie ma obowiązku  i wtedy do głowy przychodza głupie pomysły.Oczywiście  można sobie wyjechać  na wakacjie.W okolicy gość sprzedał ziemię ,dostał 6 mil kupił mieszkania i nadal doij 7 krów I sery robi.Najlepsze że jeszcze jeździ po usługach kombajn to fahr 88s więc jak bizon bez kabiny.

• Like 1
Opublikowano

Widzę że niektórym się oczy otwierają i przestają wierzyć w te jego bajania, w dzień w polu i przy bydle, a w nocy na etacie🤦‍♂️😂, ile tych nocy wytrzymasz pod rząd, dwie, trzy?Chyba że ten etat to spanie w stróżówce.

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, piotrc330 napisał:

Jak bym sprzedał ziemię to pier**le te krowy . Mieszkania bloku i co miesiąc 2.5tys za jedno. Kupić hobbystycznie gospodare mamki lm wypuścić i wtedy po co robić,ale  narazie żal ojcowiznę sprzedać

to jeszcze nie Spróbowałeś a już Masz dość tych krów? Weź się zdecyduj. Za tą kwotę co proponowałem wyżej dorzucę Ci jeszcze 25 dojnych wysokowydajnych plus prawie drugie tyle młodzieży jeszcze lepiej rokującej. Po co śmigać na Maladiwy jak na moich terenach "tysiąc jezior".
😁 Pozdro

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, witejus napisał:

Widzę że niektórym się oczy otwierają i przestają wierzyć w te jego bajania, w dzień w polu i przy bydle, a w nocy na etacie🤦‍♂️😂, ile tych nocy wytrzymasz pod rząd, dwie, trzy?Chyba że ten etat to spanie w stróżówce.

Nie musisz wierzyć  mam to w d, mówiłem  wcześniej  2 lata już tak trzymam są dni że po obrządku mnie ścina i te 2 3 godziny muszę się kimnąć. 

Opublikowano
17 minut temu, Troker1979 napisał:

to jeszcze nie Spróbowałeś a już Masz dość tych krów? Weź się zdecyduj. Za tą kwotę co proponowałem wyżej dorzucę Ci jeszcze 25 dojnych wysokowydajnych plus prawie drugie tyle młodzieży jeszcze lepiej rokującej. Po co śmigać na Maladiwy jak na moich terenach "tysiąc jezior".
😁 Pozdro

Nie mówiłem że mam dość ,dość to mam tego etatu. Jak mówiłem wcześniej  z czegoś trzeba żyć jako tako z tym sprzedaniem ziemi to nie jest tak prosto.Po pierwsze musi być kupiec ,po drugie nie minęło  jeszcze 5 lat od przejęcia  ziemi I jeżeli  bym sprzedał teraz to 30 procent do gminy.Kolejna sprawa miałbym sprzedać wszystko i wyprowadzić się gdzieś  zdała od znajomych i rodziny? No ja tęgo nie zrobię.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, piotrc330 napisał:

Nie musisz wierzyć  mam to w d, mówiłem  wcześniej  2 lata już tak trzymam są dni że po obrządku mnie ścina i te 2 3 godziny muszę się kimnąć. 

W d*pie to ty masz własne życie i zdrowie, a także innych,.jeździsz samochodem?Hitlerowcy w czasie II WŚ wytrzymywali trzy doby bez snu, na silnych narkotykach, a ty dwa lata podobno tak jedziesz🤣🤦‍♂️

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v