Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
54 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

Rozliczałem ojca kiedyś dobre parę lat, jak się skończyły zakupy maszyn to było dopłacanie do us

Tak w sumie troche jest. Ja wszedłem na vat z dość dużo gotówka na koncie. I przed skorzystaniem z prow. Porobiłem inwestycję w bydynki i maszyny. I za rok wychodzę z vatu. Jak się nie inwestuje to wtedy jest takie balansowanie na krawędzi opłacalności 

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

i temu w banku siedzisz 🤣

a w banu bo tam klimę mają 🤪🤣🤣🤣 chory człowiek

12Pafnucy napisał:

13 minut temu, slawek74 napisał:

mi tam wychodzi jak bym miał 10%🤭😁

... opłaca się?

nic a nic 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
Dnia 11.07.2024 o 20:36, slawek74 napisał:

mi tam wychodzi jak bym miał 10%🤭😁

To ja w innej Polsce mieszkam. Bieżące wydatki to 2/3 na 8 % i 5% , 1/3 na 23%, czyli średnio 13%. Żeby mieć te 10 % to trzeba 80 % wypłaty wydać na bieżące wydatki.  To rzeczywiście interes 🤣

Opublikowano

Nie zapominaj że poprzedni rok był tragiczny pod względem paszy. Jakby ubiegły rok był standardowy pod względem pogody to i wzrost by był większy. Co za tym idzie w porównaniu do tego roku wzrost by był dużo mniejszy. Powiedziałbym że normalny. Tamten rok to była walka o przetrwanie na północy kraju. W tym roku opadów nie brakuję w większości kraju. Dużo osób wypasa więc ze świeżej młodej trawy też więcej mleka. Także nie ma się czym stresować że jakoś kosmiczny wzrost 

Opublikowano
33 minuty temu, krzychu121 napisał:

Nie zapominaj że poprzedni rok był tragiczny pod względem paszy. Jakby ubiegły rok był standardowy pod względem pogody to i wzrost by był większy. Co za tym idzie w porównaniu do tego roku wzrost by był dużo mniejszy. Powiedziałbym że normalny. Tamten rok to była walka o przetrwanie na północy kraju. W tym roku opadów nie brakuję w większości kraju. Dużo osób wypasa więc ze świeżej młodej trawy też więcej mleka. Także nie ma się czym stresować że jakoś kosmiczny wzrost 

Widać ze nie jesteś z Podlasia bo tu jest susza!!!!

• Like 3
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Nie tylko mlekpol się rozwija 

Ryki też mają za dużo 

A teraz dobudowuje się obora na 130 dojnych

cii

radekz200 napisał:

2 godziny temu, MaloSypiam napisał:

Na bankiety to kasa zawsze jest 😂🤷‍♂️

też dostalem 😛 

lepiej by z tej okazji dali ekstra 30 gr premi😂

uważaj bo może być w drugą stronę...🤭🤦

Mateusz1q napisał:

1 minutę temu, grzesiu napisał:

susza i nikt nie oszczędza tylko 8,5 % więcej skupu? ja już znam tą podlaska susze

bo u każdego susza co innego ...

Opublikowano

a gdzie ja do przodu... ja zeykły zacofaniec na ,,3ha,, 🤭😁 u mnie tylko wzrosty nie wielkie 😁

grzesiu napisał:

33 minuty temu, krzychu121 napisał:

taaa 🤦 bo jak gdzieś indziej 6 tygodni nie pada to niema suszy 🤔

radekz200 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

cii

uważaj bo może być w drugą stronę...🤭🤦

bo u każdego susza co innego ...

ty nie bądź taki do przodu 😂

no nie taki jak Ty ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v