Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

na samą cenę ktòrą kształtuje rynek nie mamy wpływu ale na dopłatę do ilości już tak tak samo na pogodę bez wpływu ale ile nasze krowy doją mamy wpływ i możemy doić 3.5tys na rok a i 13.5tys na rok tylko trzeba popracować i jaka będzie ròźnica w portfelu... 🙋‍♂️

No żeby dojść do 13,5 tyś l z 3,5 tyś l to masz racje trochę trzeba popracować, najlepiej tak z 20-25 lat i niemałe pieniądze trzeba najpierw zainwestować 

• Like 3
Opublikowano

Marcin ale da się tylko trzeba chcieć a chcieć to móc... wiem o czym piszę ...

ale najlepie to tylko narzekać 🤦 i na okrągło że no mleka mało a to krowy zasuszone a to chęci brak 🤦

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Sm Ryki za grudzień 14000l
Tł 4.5 bi 3.64

2.37 zł brutto 

Średnia cena za rok wyszła 2.19 brutto 

Parametry średnie policzyles? Chociaż kojarzę że ty zawsze miałeś coś koło 4,5 i 3,6

Opublikowano
21 godzin temu, matek0921 napisał:

Są tu dostawcy z Lactalis? Co mozecie powiedzieć i tej mleczarni warto przechodzić?

Oddział kozienice: Kasa do 15 bez żadnego marudzenia, litry się zgadzają, na parametrach jak narazie nie ucinają. Jedynie co to cena mogłaby być troszke większa, pozatym nie narzekam. Gdy wymieniałem zbiornik to specjalnie samochód przysłali bez kosztów z mojej strony na daną godzine. 

Opublikowano
14 godzin temu, Rolniik122 napisał:

Oddział kozienice: Kasa do 15 bez żadnego marudzenia, litry się zgadzają, na parametrach jak narazie nie ucinają. Jedynie co to cena mogłaby być troszke większa, pozatym nie narzekam. Gdy wymieniałem zbiornik to specjalnie samochód przysłali bez kosztów z mojej strony na daną godzine. 

A to nie jest to samo co prezydent odział Winica tu parę osób już uciekło od nich albo bakterie albo woda w mleku najlepsze że koleżanka tam oddaje  to zawsze jakiś problem jak woziła próbki mleka do laboratorium w Skiernjewicach to zupełnie wyniki były inne szczególnie  bakteri w mleczarni 500000 ty.a w laboratorium  20000ty.daĺa też kolędze co oddaje do innej  mleczarni I to samo oczywiscje płacą na czas

Opublikowano
Dnia 8.01.2024 o 18:35, Rolniik122 napisał:

Oddawałem do nich jako do "President" nie polecam nie potrafią nawet tel odebrać ani oddzwonić... 

Opublikowano
7 godzin temu, Robert13 napisał:

Oddawałem do nich jako do "President" nie polecam nie potrafią nawet tel odebrać ani oddzwonić... 

to dziwne. Pewnie zwyzywałeś ich od k**ew i posłałeś jobów  i dlatego nie odbierali 😅

President: 

50.000 litry, 4.1 Tł, 3,45 bia, 2,21 netto.

Opublikowano
5 minut temu, Rolniik122 napisał:

to dziwne. Pewnie zwyzywałeś ich od k**ew i posłałeś jobów  i dlatego nie odbierali 😅

President: 

50.000 litry, 4.1 Tł, 3,45 bia, 2,21 netto.

Nie właśnie.  Pochwal się jak płacili wcześniej max 2 lata do tyłu ja jestem na bieżąco jak płacą od 2 lat jak nie oddaje do nich. Twoje śmieszki nie działają na mnie bo znam tą mleczarnie bardzo dobrze... 

Opublikowano
Dnia 7.01.2024 o 20:37, matek0921 napisał:

Są tu dostawcy z Lactalis? Co mozecie powiedzieć i tej mleczarni warto przechodzić?

Oddaje juz 2 lata do Kozienic President wyplata na czas i jak narazie bez zastrzezen mlek zawsze przechodzi dobrze, cena mogla by byc lepsza. Za grudzien wyszło 2.29 netto tł 4.8 bi 3.55 20k

Opublikowano

A pro po mojej choroby , niestety okazało się że to już 3 stopień zaawansowania , na plus bez czynników ryzyka i narządy wolne .

Wstępnie ma być 6 miesięcy chemii, w piątek start. 

Nie sądziłem że ten chłoniak Hodgkina tak szybko się rozwija.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v