Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

U mnie ci co nogi za podwórko nie wystawili na protest to już pewno do ODRu dzwonią, jak zawsze zresztą, byłem w gminie to ci co mają po 1,5 2 ha qq w kolejce z wnioskami stoją bo takie mieli straty 

Są ludzie co biorą dopłaty a traktora nawet nie mają, to i na to się załapią. Tylko co zrobić im jak formalnie wszystko spełniają. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Są ludzie co biorą dopłaty a traktora nawet nie mają, to i na to się załapią. Tylko co zrobić im jak formalnie wszystko spełniają. 

Tego nikt nie ruszy. W tym jest schowane z 7 % bezrobocia i mnóstwo gęb co by poleciało po socjal. 

A tak widnieją jako rolnicy i robią wałki w szarej strefie. 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Szukał jeden jelenia kiedyś - przyszedł - weź w dzierżawę, 1,20ha, w 4 kawałkach, ale - "wszystko dla mnie i bez umowy bo żona na krusie jest i do emerytury musi doczekać"... W końcu kogoś znalazł... 

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jeśli to prawda, to jednak władca okazuje się miłościwy. Zamiast kija na plecy głupim parobkom, daje garść srebrników sprzedajnym judaszom...

Wczoraj rozmawiałem z kobietą, która za poprzednich rządów obecnych rządzących owdowiała i została sama z dwojgiem dzieci w wieku 2 i 8 lat. Opowiedziała, jak potraktowało ją wtedy państwo. Państwo, które ma obowiązek troszczyć się o swojego obywatela. Tak samo jak to państwo wtedy o nią, troszczą się związkowcy i patryjniacy o rolnictwo...

Bo już się zaczęli z miastem jednoczyć...

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko co da ta jałmużna i strajki, chwilowa, krótkotrwała pomoc która tak na prawdę prowadzi do zniszczenia rolnictwa ... Mam wyjeżdżać na ulicę w celu niszczenia rolnictwa ?? Gnoją nas tymi dopłatami i się z nas śmieją ... Odpalą drukarki, dodrukują i zamiast poprawy sytuacji w rolnictwie będziemy mieć jej pogorszenie bo jeszcze bardziej uzależnimy się od wsparcia z góry ... Tylko tacy ślepcy jak Rysiek uważają że wszelkie dotacje, rentki strukturalne itp to dobre rozwiązanie ... Jak mam wspierać niszczenie rolnictwa to wolę zostać w domu, hasła były dobre, skończy się znowu na skurwieniu rolnictwa ...

Organizacje rolnicze nigdy nie powinny wyjść pierwsze z propozycją finansowego załatwienia problemu strajków, ale zrobili z nas k**wę ( te organizacje) która chce się sprzedać za pieniądze, taka jest niestety smutna prawda ... A apolityczny strajk jest organizowany przez Solidarność która jawnie wspiera poprzednią władzę i próbuje zbijać na strajkujących kapitał polityczny ...

Przyjdź do nas i powiedz że protest był polityczny

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Przyjdź do nas i powiedz że protest był polityczny

U was może i nie był, ale w TV pełno dzbanów w kamizelkach Solidarności, a Solidarność wiadomo z kim pod rękę chodzi ...

Opublikowano
52 minuty temu, HF86 napisał:

Tego nikt nie ruszy. W tym jest schowane z 7 % bezrobocia i mnóstwo gęb co by poleciało po socjal. 

A tak widnieją jako rolnicy i robią wałki w szarej strefie. 

Nikt większych wałków jak vatovcy nie robi

Opublikowano
48 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Szukał jeden jelenia kiedyś - przyszedł - weź w dzierżawę, 1,20ha, w 4 kawałkach, ale - "wszystko dla mnie i bez umowy bo żona na krusie jest i do emerytury musi doczekać"... W końcu kogoś znalazł... 

Troszkę rozwalone to, ale ogólnie na takich warunkach bym brał gdyby było w jednym kawałku albo więcej. Jednak cztery kawałki....  Masakra jakaś. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ludzie o moralności alfonsa...odruch wymiotny mam...

To po co tu siedzisz...z takimi?😂 Tak z ciekawości. Zrezygnowałeś z jakiejś dopłaty dla idei?

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Troszkę rozwalone to, ale ogólnie na takich warunkach bym brał gdyby było w jednym kawałku albo więcej. Jednak cztery kawałki....  Masakra jakaś. 

Daleko od siebie nie są ale po co mi się użerać? 

Opublikowano
58 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dlaczego jelenia? I tak nie bierzesz dopłat

Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Dlaczego jelenia? I tak nie bierzesz dopłat

Za darmo robić i jeszcze podatek płacić bo on nie zapłaci, dopłać mu po 100 kilo kukurydzy i 100 kilo pszenicy co roku to co za interes? Mam po pradziadkach wujkowy kawałek, nic nie płacę, podatku nie płacę i to ma jeszcze jakiś sens. 

Opublikowano
36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U was może i nie był, ale w TV pełno dzbanów w kamizelkach Solidarności, a Solidarność wiadomo z kim pod rękę chodzi ...

Solidarność to z każdym pod rękę pójdzie byle coś im sypnęli 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za darmo robić i jeszcze podatek płacić bo on nie zapłaci, dopłać mu po 100 kilo kukurydzy i 100 kilo pszenicy co roku to co za interes? Mam po pradziadkach wujkowy kawałek, nic nie płacę, podatku nie płacę i to ma jeszcze jakiś sens. 

Dwa lata temu 10tys z hektara zysku było 

Opublikowano
Przed chwilą, Mateusz1q napisał:

Dwa lata temu 10tys z hektara zysku było 

A skąd się ten zysk weźmie u mnie? Nie mam miejsca na powiększenie hodowli. A sprzedawać ziarka to nie ma najmniejszego sensu z takich areałów. A jakiś nawóz, oprysk kupić trzeba, paliwo też kosztuje. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Przecież, jeśli to zostanie w ten sposób załatwione, to władza nie dość, że utrzyma te zielone cuda i inne importy, to jeszcze w gratisie załatwi sobie zwyżkę wpływów do budżetu. Bo co chłop zrobi z tymi pieniędzmi...ano wyda...a jak wyda, to spowoduje to nakręcenie obrotów w gospodarce i właśnie wpływ do budżetu. Gratuluję stronie rządowej, bo koncertowo odwróciła kota ogonem. A Panowie gospodarze w pole, bo pogoda jest...

No i tyle dały te strajki

Miasto widzi że chłop łasy na pieniądze 

Chłop w tej zachłanności zapomniał że to i tak odda z naddatkiem 

A że jeszcze się rolnicze gałęzie pogryzą to już wogóle super 

Ciekawe kiedy będą te pieniądze, pewnie po wyborach

Tylko których 

Za rok Jak będą bankrutować to miasto im da 

Dobrze że kaczorek do silosów dopłacił 

To I firmy zarobiły, i rolnik będzie miał gdzie przetrzymać zboże 

A pieniądze? Kredyt na silos spłaciła to może kiedy i dostanieta

Edytowane przez Karol6130
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v