Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam 4-go. Wiesz, że prezesa pogonili?

Wiem wiem, zaskoczenie mocne. troche mam obawy czy wiedzą co robią ale no jak to prawda że dogadywał się z prywaciwlwrzem to się nie dziwie

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

P0 co wam ta hodowla jak jest w berlinie

Przecież Berlin to mięso bierze. Gorzej jak zablokują zachodnią granicę..... 

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

+7 i wreszcie zapowiadają się słoneczne dni🤔

Jutro już po południu deszcz

u nas chyba na wtorek... jak dojdzie

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Wiem wiem, zaskoczenie mocne. troche mam obawy czy wiedzą co robią ale no jak to prawda że dogadywał się z prywaciwlwrzem to się nie dziwie

Poszalał trochę Czesław ostatnio. To już chyba zasługa wieku. Próbował coś z Polmlekiem układać i radę w balona robił. Ale się radni nie dali. Mam zamiar parę pytań zadać na zebraniu. Zobaczymy też kto przyjedzie, bo prezes się w mleczarni nie pokazał od dnia zwolnienia

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No żyć normalnie tyłko bez roboty

...ale to nie jest normalne życie.

Pieniądze na to życie raczej potrzebne...

Na co liczyć nie zarabiając pracą?

Pieniądze na takie życie ktoś inny musi wypracować.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Poszalał trochę Czesław ostatnio. To już chyba zasługa wieku. Próbował coś z Polmlekiem układać i radę w balona robił. Ale się radni nie dali. Mam zamiar parę pytań zadać na zebraniu. Zobaczymy też kto przyjedzie, bo prezes się w mleczarni nie pokazał od dnia zwolnienia

KOLEJNY dociekliwy i z pytaniami 🤭

Oj nie lubią tego prezesiki partyjne i inne gadzinki forsą oślepione 😁

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...ale to nie jest normalne życie.

Pieniądze na to życie raczej potrzebne...

Na co liczyć nie zarabiając pracą?

Pieniądze na takie życie ktoś inny musi wypracować.

Niech germańce i belgowie pracują za wymysły głupot. 

Zara kura za więcej zje niż jajek naniesie

Tak się dorobisz. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

KOLEJNY dociekliwy i z pytaniami 🤭

Oj nie lubią tego prezesiki partyjne i inne gadzinki forsą oślepione 😁

Ano nie lubią. W ubiegłym roku musielim sami zebranie skończyć po zebraniu. Chłopaki mieli pretensje, żem prezesa wypłoszył. A ja mu tylko parę cyferek przedstawiłem🤷...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...kolejka tirów na granicy....dluuuuuga...

Sporo na lawetach traktorów, aut, nawet kombajn.., agregaty...

Widzisz choć kolejki zobaczysz

Do Kocka nigdy nie sięgały

W białej często już stały to się widziało

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Każdy P0wie ale w lidlu P0 30 gr to jak chcesz 1zł

Nie każdy, żyjesz w jakimś innym świecie. Kurczaka też w promocji kupisz tam powiedzmy za dychę za kilo (w cenach w sklepie się nie orientuję to tylko taki przykład) a tu płaci 22zł za kilo i jeszcze zadowolony...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

I coraz więcej będzie tak płacić, bo ludzie już pewne rzeczy zaczynają rozumieć🤷...

Jednostki. Reszta nadal się będzie bitwy toczyć o łódka na promocji w Lidlu czy innej Biedronce. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v