Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niemal po sąsiedzku mam stajnie "Silvatica Black Arabians". Tam to się kwoty obracają dopiero🙆. Bodajże jedna z pięciu stajni na świecie, gdzie się hoduje kare araby. Rzadka maść w tej rasie 

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

@Baks00 wracamy do gry🤭

IMG20240105174620.jpg

Jak u was z restrykcjami bardzo męczą? bo u mnie spokój bo już nie mają kogo kontrolować

Opublikowano
9 minut temu, FarmerDyzio napisał:

No ta 150 zł a nawet 200 za nadgodziny ;D i jeszcze zaraz napiszesz, że za pracę na magazynie w Strykowie ;D Jeżeli pracownik nie ma konkretnego fachu lub uprawnień to jest w stanie zarobić minimalna plus 25%. Ewentualnie zarobisz te 7 tys netto ale tyrasz jak niewolnik lub po 50 nadgodzin lub budowa bez umowy o pracę.Na żurawiu czy na tirze żeby zarobić ponad 10 tys. to trzeba mieszkać w kabinie. To już lepiej krowy doić i więcej z tego życia zostanie.

Siedem lat prywatnej nauki i fucha przeważnie w weekendowe popołudnia i  noce 

Robi to samo co syn Mariusza tylko w innych okolicznościach a miejsca 100 km wokół domu 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

dawaj go do mnie mam podchalana ciekawa krzyżówka by wyszła 🤭😁

Jak masz sukę,familia ma się na Wielkanoc zjechać mają fajny towar 🤩🤩🤩🤩🤩tylko nie wiem czy taki by Ci pasowal

Opublikowano
Łolek napisał:

11 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mój syn chce iść na weterynarię. Ja tłumaczę dzieciakowi że zawód bez przyszłości. Co on zamierza leczyć. Pełno jest bezrobotnych weterynarzy. Robią za przedstawicieli w koncernach farmaceutycznych i leki po aptekach rozporządzenie.  Najlepsza opcja to budżetówka ale trzeba mieć znajomości żeby tam wskoczył na dobry stołek.

Mój technik weterynarii i składał cv gdzieś w firmach jako doradca hodowlany i żywieniowiec, w jednej przyjęli gościa co pracował jako handlowiec w firmie kosmetycznej, masz sprzedać produkt a nie pomagać hodowcy, takie kryteria teraz 

zawsze takie były buduje się otoczkę pomocy klientowi a głównie chodzi o sprzedaż

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

To jeden miot,ale wszystkie kolory tęczy

Jeden. Zawsze takie kolorowe. Już od tego samego hodowcy wziąłem 11 miot 

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Jak u was z restrykcjami bardzo męczą? bo u mnie spokój bo już nie mają kogo kontrolować

Da się przeżyć. Mamy bardzo spoko kontrolujących 

Opublikowano
Dnia 4.01.2024 o 20:37, bratrolnika napisał:

Muszę popatrzeć, może to gdzieś znajdę. Choć jak moja mówi że nie wie gdzie to leży to i ja pewnie nie znajdę. 

Natomiast bateria jeśli w jakichś rozsądnych pieniądzach to w sumie czemu nie, mam wkrętarkę, lampkę i zakrętkę, a tylko dwie baterie, jakby była jeszcze jedna byłoby akurat

Ile za nią??

trudno powiedzieć bo nie wiem czy sprawna a zepsutej w ciemno nie ma sensu wysyłać , znaleziona w elektrośmieciach w sklepie razem z 3 makitami , 

jak znajdę gdzieś możliwość sprawdzenia na ładowarce i elektronarzędziu jakimś i będzie dobra to sie odezwe na PW ,

co do ceny to musiałbym sprawdzić na olx po ile używki, jakby pasowało to wstępnie myślałem o tych perfumach co wystawiałeś + zwróciłbym koszt wysyłki maski i perfum ale jak jest problem ze znalezieniem to inaczej byśmy się dogadywali na PW , ta wydaje się dobra , napięcie trzyma ale póki nie sprawdzę na sprzętach to nic nie obiecuję najwyżej zajrzę do środka i ładowarką modelarską się podepnę i sprawdzę co to warte

IMG_20240104_194301.jpg

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Dużo jest takich. W mojej okolicy co najmniej kilku. Ojciec trzymał wszystko żelazną ręką bo to wszystko jego. Dzieci pomagały, podrosły, nie mogli się porozumieć i poszły w pizdu. Teraz siedzi wielki pan gospodarz 100 krów i narzeka że nie ma komu robić bo dzieci do miasta poszły.

Typowe w dużych gospodarstwach powstałych w latach 90. Teraz wchodzą w wiek przedemerytalny, sił nie mają, ale za to ogromne samouwielbienie. Mają to na co sobie przez poprzednie lata zapracowali. Tak w majątku, ale i w relacjach z potomnymi. 

Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

dawaj go do mnie mam podchalana ciekawa krzyżówka by wyszła 🤭😁

Jak masz sukę,familia ma się na Wielkanoc zjechać mają fajny towar 🤩🤩🤩🤩🤩tylko nie wiem czy taki by Ci pasowal

nie chłopiec 7 miesięcy młodziak 😁

Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

Narazie spokój,

Było dobrze,raz aby slużbista ....

Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie chłopiec 7 miesięcy młodziak 😁

Kurczę mieli sukę ale zdechła w tamtym roku

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Narazie spokój,

Było dobrze,raz aby slużbista ....

To u mnie też, a było coś o dziku na Wólce Batorskiej ale cisza teraz

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jakie mam prawo, żeby je nakierowywać do gospodarzenia i tym samym odchudzać ich portfele?

Żadnego, ale co jakby syn np. twierdził, że gospodarstwo ma we krwi, i chce nie tylko pomagać, ale robić na nim na pełen etat i się z tego utrzymywać? Wtedy ustalałbyś z nim co robicie, czy tylko mówił co ma być zrobione? 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

4 minuty temu, Qwazi napisał:

🤭

Cienki gabinet, albo mała konkurencja

Raczej to drugie. Jeśli chodzi o bydło to konkurencja dopiero w Kiernozi. Nie licząc jakiś wolnych strzelców na emeryturze co umią dać zastrzyk, kroplówkę dobrze skasować i "wszystko zrobiłem, trzeba czekać, albo będzie dobrze albo nie" 

chcesz to dam Ci namiar na kumpla on jeździ do Wężyki do koni do gościa i do Młodzieszyna mlody chłopak ma pojęcie

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Żadnego, ale co jakby syn np. twierdził, że gospodarstwo ma we krwi, i chce nie tylko pomagać, ale robić na nim na pełen etat i się z tego utrzymywać? Wtedy ustalałbyś z nim co robicie, czy tylko mówił co ma być zrobione? 

Zasadniczo ani jedno, ani drugie

Toż to wszystko moje, prócz roboty rzecz jasna 

• Haha 5
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Mój syn chce iść na weterynarię. Ja tłumaczę dzieciakowi że zawód bez przyszłości. Co on zamierza leczyć. Pełno jest bezrobotnych weterynarzy. Robią za przedstawicieli w koncernach farmaceutycznych i leki po aptekach rozporządzenie.  Najlepsza opcja to budżetówka ale trzeba mieć znajomości żeby tam wskoczył na dobry stołek.

Ten co do nas przyjeżdża mówił, że ponad rok czasu szukał pomocy do terenu. Do lecznicy to chętnych w bród, ale do terenu to ....ujnia.  

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ten co do nas przyjeżdża mówił, że ponad rok czasu szukał pomocy do terenu. Do lecznicy to chętnych w bród, ale do terenu to ....ujnia.  

Każdy chce 8 godzin i  nara a w terenie różnie bywa 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Wtedy dałbym mu wolną rękę, jak mój ojciec bratu. Pomagałbym i wspierał. Zresztą od razu mógłbym mu też przekazać notarialnie. Jednak nie chce

Nieraz pozwalałem mu na błędy widząc, że robi błąd. Po to, żeby nauczył się odpowiedzialności. Co nie znaczy, że mu nie mówiłem, że robi błąd. Mówiłem, tylko w taki sposób, że wiedział, co miałem do powiedzenia, ale decyzja pozostała w jego rękach i nie usłyszał słowa wyrzutu.

Myślę, że tak samo bym się zachowywał, gdyby mój syn zechciał gospodarzyć 🤔

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v