Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Qwazi napisał:

Miałem takie atrakcje na porządku dziennym. Ostatnia klacz że źrebakiem poszła, gdy miałem 22 lata. A teraz mi tego brakuje 

ja mialem 20 lat .w 93 byla taka susza ze krowom nie bylo co dac wiec ojciec sprzedal w sumie zbednego konia..

mi nie brakuje-konie widze codziennie..

5 godzin temu, konteno napisał:

podparłem lewarkiem 10t i stemplem pod nadproże bramy i ni hvja , za słabo grzałem bo czerwona nie była 

gdzies w filmie bylo jak szyny tramwajowe prostowali. chyba zmiennicy ??

5 godzin temu, superfarmer02 napisał:

😂😂😂😂 Kończyłem zsrcku największe w powiecie i uczyliśmy się na podręcznikach z początku lat 2000 a wiedza nauczycieli zatrzymała się w latach 90. Nie docierało do nich że teraz robi się inaczej. "mnie tak uczyli i tak ma być"

My musieliśmy uświadamiać nauczyciela po studiach które to są mikroelementy a które makro... 

nauczyciele sa rozni-nie tylko w szkolach rolniczych..

5 godzin temu, szymon09875 napisał:

15, lokalny browar Koronowo. 

@gregor1284 ale zajeeeeeebiscie byyyyyyloooooo kucze

nawet wiem gdzie to jest.. my tez mamy lokalne browary-zywiec i okocim.

nie liczac tych dziesiatek malych 

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Wytłumacz mi czemu jesteś jedyny mądry, reszta nic nie wie? A może jednak coś wiedzą i się z twojej niewiedzy nabijają?

To te słynne wyprawy z termosem w ręce?

Wieje, że łeb chce urwać.

malo znasz swiat i ludzi wiec ci wytlumacze-to nie jest wiedza tylko wiejskie kompleksy..

pokaz mi przyklady jakiekolwiek wiedzy u nich-wykraczajace ponad podstawy..

4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jest na to pewien termin...

tak wszkole na ciebie wolali??

4 godziny temu, Łolek napisał:

Ale czy twoja szkoła w rankingach perspektyw stała wysoko, bo widzisz gdzie Jacek zaszedł 😉

a czy on wie co to jest ??

3 godziny temu, jahooo napisał:

ja tez nie.. gdy u mnie wykryli ze kupilem skazone ziemniaki to zadnej kasy nie dostalem.. po  2 latach sie zorientowali.

2 godziny temu, Qwazi napisał:

No i zapoczątkowanie tematu, kto kogo lubi...

...ja tam lubię Jacusia...bo konie poganiał...wyobrażam sobie, że przy maneżu ( czy inaczej kieracie ), bo innego zastosowania dla takiego zajęcia raczej nie ma🤔🤷🤭...

slaba masz wyobraznie..

2 godziny temu, slawek74 napisał:

boguś ty to możesz..... nasikać sobie do butów... 🙋‍♂️😁

i jacusia ucałować.... jak ci pozwoli 🤪

no bez takich.. niech  z orawiokiem pogada

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

🤷‍♂️

17069542706075956123130801265716.jpg

ile gazu pali na mtg ?? dawno masz zawor zwrotny ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano
25 minut temu, Strongman napisał:

Z 8km.

Ale wieje a mam budować nowy budynek.

Czyli niedaleko,bo wczoraj taki stały klient na stacji mi kontakt dał do swojego znajomego co ma cielaki.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

ja mialem 20 lat .w 93 byla taka susza ze krowom nie bylo co dac wiec ojciec sprzedal w sumie zbednego konia..

mi nie brakuje-konie widze codziennie..

gdzies w filmie bylo jak szyny tramwajowe prostowali. chyba zmiennicy ??

nauczyciele sa rozni-nie tylko w szkolach rolniczych..

nawet wiem gdzie to jest.. my tez mamy lokalne browary-zywiec i okocim.

nie liczac tych dziesiatek malych 

malo znasz swiat i ludzi wiec ci wytlumacze-to nie jest wiedza tylko wiejskie kompleksy..

pokaz mi przyklady jakiekolwiek wiedzy u nich-wykraczajace ponad podstawy..

tak wszkole na ciebie wolali??

a czy on wie co to jest ??

ja tez nie.. gdy u mnie wykryli ze kupilem skazone ziemniaki to zadnej kasy nie dostalem.. po  2 latach sie zorientowali.

slaba masz wyobraznie..

no bez takich.. niech  z orawiokiem pogada

ile gazu pali na mtg ?? dawno masz zawor zwrotny ??

Skoro jesteś taki mądry to odpowiesz mi na 3 proste pytanie dotyczące nawożenia qq azotem? 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Skoro jesteś taki mądry to odpowiesz mi na 3 proste pytanie dotyczące nawożenia qq azotem? 

Nie odpowie bo pisze o wiejskich kompleksach, które on sam a nie inni posiada.

25 minut temu, jacus napisał:

Z twojego pisania to bardziej wynika, że nie oni ale ty masz kompleksy. 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

A co to to ...

IMG_20240203_114527.jpg

Rudy, znaczy wyjście ewakuacyjne płemieła fuska

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie odpowie bo pisze o wiejskich kompleksach, które on sam a nie inni posiada.

Z twojego pisania to bardziej wynika, że nie oni ale ty masz kompleksy. 

Co będziesz dzisiaj jadł Piotruś? bo ja kwaśnice z grulami i zioberkami

Opublikowano

Teraz to go uraziłeś bo chyba ma więcej kont, więc nie dziad🤭

Opublikowano (edytowane)

Bo ty Piotruś tak o tym jedzeniu opowiadasz jak Makłowicz jaki.  Ale dużych porcji lepiej nie nakładaj bo bedzięsz gruby i żadna panna  na ciebie nawet nie spojrzy

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Co będziesz dzisiaj jadł Piotruś? bo ja kwaśnice z grulami i zioberkami

Nie interesuj się nie swoimi sprawami dziadu na 10 koncie.

to nie dziad tylko złodziej... konto skradł jednemu ze stron extrabyka...

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Bo ty Piotruś tak o tym jedzeniu opowiadasz jak Makłowicz jaki.  Ale dużych porcji lepiej nie nakładaj bo bedzięsz gruby i żadna panna  na ciebie nawet nie spojrzy

A kim ty jesteś, że mi będziesz rozkazywał?

2 minuty temu, slawek74 napisał:

to nie dziad tylko złodziej... konto skradł jednemu ze stron extrabyka...

Tak? Nie wiedziałem nawet... Czyli złodziej i oszust...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v