Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Qwazi napisał:

Miałem takie atrakcje na porządku dziennym. Ostatnia klacz że źrebakiem poszła, gdy miałem 22 lata. A teraz mi tego brakuje 

ja mialem 20 lat .w 93 byla taka susza ze krowom nie bylo co dac wiec ojciec sprzedal w sumie zbednego konia..

mi nie brakuje-konie widze codziennie..

5 godzin temu, konteno napisał:

podparłem lewarkiem 10t i stemplem pod nadproże bramy i ni hvja , za słabo grzałem bo czerwona nie była 

gdzies w filmie bylo jak szyny tramwajowe prostowali. chyba zmiennicy ??

5 godzin temu, superfarmer02 napisał:

😂😂😂😂 Kończyłem zsrcku największe w powiecie i uczyliśmy się na podręcznikach z początku lat 2000 a wiedza nauczycieli zatrzymała się w latach 90. Nie docierało do nich że teraz robi się inaczej. "mnie tak uczyli i tak ma być"

My musieliśmy uświadamiać nauczyciela po studiach które to są mikroelementy a które makro... 

nauczyciele sa rozni-nie tylko w szkolach rolniczych..

5 godzin temu, szymon09875 napisał:

15, lokalny browar Koronowo. 

@gregor1284 ale zajeeeeeebiscie byyyyyyloooooo kucze

nawet wiem gdzie to jest.. my tez mamy lokalne browary-zywiec i okocim.

nie liczac tych dziesiatek malych 

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Wytłumacz mi czemu jesteś jedyny mądry, reszta nic nie wie? A może jednak coś wiedzą i się z twojej niewiedzy nabijają?

To te słynne wyprawy z termosem w ręce?

Wieje, że łeb chce urwać.

malo znasz swiat i ludzi wiec ci wytlumacze-to nie jest wiedza tylko wiejskie kompleksy..

pokaz mi przyklady jakiekolwiek wiedzy u nich-wykraczajace ponad podstawy..

4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jest na to pewien termin...

tak wszkole na ciebie wolali??

4 godziny temu, Łolek napisał:

Ale czy twoja szkoła w rankingach perspektyw stała wysoko, bo widzisz gdzie Jacek zaszedł 😉

a czy on wie co to jest ??

3 godziny temu, jahooo napisał:

ja tez nie.. gdy u mnie wykryli ze kupilem skazone ziemniaki to zadnej kasy nie dostalem.. po  2 latach sie zorientowali.

2 godziny temu, Qwazi napisał:

No i zapoczątkowanie tematu, kto kogo lubi...

...ja tam lubię Jacusia...bo konie poganiał...wyobrażam sobie, że przy maneżu ( czy inaczej kieracie ), bo innego zastosowania dla takiego zajęcia raczej nie ma🤔🤷🤭...

slaba masz wyobraznie..

2 godziny temu, slawek74 napisał:

boguś ty to możesz..... nasikać sobie do butów... 🙋‍♂️😁

i jacusia ucałować.... jak ci pozwoli 🤪

no bez takich.. niech  z orawiokiem pogada

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

🤷‍♂️

17069542706075956123130801265716.jpg

ile gazu pali na mtg ?? dawno masz zawor zwrotny ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano
25 minut temu, Strongman napisał:

Z 8km.

Ale wieje a mam budować nowy budynek.

Czyli niedaleko,bo wczoraj taki stały klient na stacji mi kontakt dał do swojego znajomego co ma cielaki.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

ja mialem 20 lat .w 93 byla taka susza ze krowom nie bylo co dac wiec ojciec sprzedal w sumie zbednego konia..

mi nie brakuje-konie widze codziennie..

gdzies w filmie bylo jak szyny tramwajowe prostowali. chyba zmiennicy ??

nauczyciele sa rozni-nie tylko w szkolach rolniczych..

nawet wiem gdzie to jest.. my tez mamy lokalne browary-zywiec i okocim.

nie liczac tych dziesiatek malych 

malo znasz swiat i ludzi wiec ci wytlumacze-to nie jest wiedza tylko wiejskie kompleksy..

pokaz mi przyklady jakiekolwiek wiedzy u nich-wykraczajace ponad podstawy..

tak wszkole na ciebie wolali??

a czy on wie co to jest ??

ja tez nie.. gdy u mnie wykryli ze kupilem skazone ziemniaki to zadnej kasy nie dostalem.. po  2 latach sie zorientowali.

slaba masz wyobraznie..

no bez takich.. niech  z orawiokiem pogada

ile gazu pali na mtg ?? dawno masz zawor zwrotny ??

Skoro jesteś taki mądry to odpowiesz mi na 3 proste pytanie dotyczące nawożenia qq azotem? 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Skoro jesteś taki mądry to odpowiesz mi na 3 proste pytanie dotyczące nawożenia qq azotem? 

Nie odpowie bo pisze o wiejskich kompleksach, które on sam a nie inni posiada.

25 minut temu, jacus napisał:

Z twojego pisania to bardziej wynika, że nie oni ale ty masz kompleksy. 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

A co to to ...

IMG_20240203_114527.jpg

Rudy, znaczy wyjście ewakuacyjne płemieła fuska

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie odpowie bo pisze o wiejskich kompleksach, które on sam a nie inni posiada.

Z twojego pisania to bardziej wynika, że nie oni ale ty masz kompleksy. 

Co będziesz dzisiaj jadł Piotruś? bo ja kwaśnice z grulami i zioberkami

Opublikowano

Teraz to go uraziłeś bo chyba ma więcej kont, więc nie dziad🤭

Opublikowano (edytowane)

Bo ty Piotruś tak o tym jedzeniu opowiadasz jak Makłowicz jaki.  Ale dużych porcji lepiej nie nakładaj bo bedzięsz gruby i żadna panna  na ciebie nawet nie spojrzy

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Co będziesz dzisiaj jadł Piotruś? bo ja kwaśnice z grulami i zioberkami

Nie interesuj się nie swoimi sprawami dziadu na 10 koncie.

to nie dziad tylko złodziej... konto skradł jednemu ze stron extrabyka...

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Bo ty Piotruś tak o tym jedzeniu opowiadasz jak Makłowicz jaki.  Ale dużych porcji lepiej nie nakładaj bo bedzięsz gruby i żadna panna  na ciebie nawet nie spojrzy

A kim ty jesteś, że mi będziesz rozkazywał?

2 minuty temu, slawek74 napisał:

to nie dziad tylko złodziej... konto skradł jednemu ze stron extrabyka...

Tak? Nie wiedziałem nawet... Czyli złodziej i oszust...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v