Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie, nie... To reakcji mam za mało...

Tak jak z nadwagą....za niski jestem, a nie za gruby....😆

Podanie do Jacka pisz, niech Ci przyzna więcej. :D 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

sasiad dziadka jeszcze krowami orla-i to za mojej pamieci..

O kurna...ja czegoś takiego nie widziałem. Nawet opowieści takich nie słyszałem 

1 minutę temu, Leszy napisał:

Ciężko się nagocjuje z szefostwem...

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

czemu ty nie gospodarzysz ?? masz wieksze mozliwosci rozwoju niz ja, mlody jestes ,z sasiadami dobrze zyjesz -wydzierzawia ci pola ,bierz i obrabiaj wtedy pogadamy..

Pola? Chłopie, jakie pola jak wszyscy już dawno popuszczali w dzierżawy. A nawet jakby mi dawali to i tak bym nie wziął. Wiesz dlaczego? Bo ty uważasz się za wielkiego rolnika, który ma wykształcenie (rzekomo) a i tak przewala tą ziemię i pewnie gdyby nie siedzenie przed monitoringiem i pensja żony to by biedę klepał albo nie starczyło by do pierwszego. A ja ani się rolnikiem nie czuję, ani nim nie jestem i nie mam potrzeby nim być. Mam z czego żyć, to robię bo lubię, mam co do gara włożyć i jeszcze mi na zachciewajki zostaje. 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

sytuacja z mocznikiem pokazala ze wy nie chcecie..

Mocznik pod kukurydzę zaraz przed uprawą, może dzień przed siewem, albo i w dniu siewu. Coś złego z tego wyniknie? 

• Like 1
Opublikowano
Leszy napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Teraz nowoczesne szkolnictwo ma być

Jak moje skończą podstawówkę to może będzie znowu jakie przestarzałe. Kto to wie. ;) 

syn jak chidził do szkoły i czego go uczyli to normalnie kabaret 🤦😁 tymbardziej że z nim do klasy chodziło kilku kolegów co mają gospodarstwa i usługi

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No Jacus to hyba... parking menager...security...

Z security to ten mi się kojarzy 

https://vm.tiktok.com/ZGehwPbTy/

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Weż nie mów do mnie więcej o jakichkolwiek poprawnościach, urażaniu i innych... Agituj Kurpiów... 

Żadnych znamion agitacji tu nie było. Coś żeś nerwowy ostatnio 

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Mocznik pod kukurydzę zaraz przed uprawą, może dzień przed siewem, albo i w dniu siewu. Coś złego z tego wyniknie? 

Zlituj się chłopie i nie prowokuj tego nieuka .😲

Opublikowano
29 minut temu, Leszy napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

Podręczniki i wiedza profesorów zatrzymała się na początku lat 2000... Jedyne źródło z którego idzie się czegoś dowiedzieć to ludzie którzy mają praktykę a nie przekazują wiedzę wyczytana z książek 

• Like 3
Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

5 minut temu, Leszy napisał:

Zlituj się chłopie i nie prowokuj tego nieuka .😲

to twój kuzyn czego od niego chcesz🙋‍♂️😛

Qwazi napisał:

10 minut temu, gregor1284 napisał:

No my. Bo nas będzie dwóch jednym pojazdem podróżowało a Ty sam 🤭

Czyli Wy dwa ślady, a ja jeden🤷😉

a rama nie przekoszona 🤔🤭😁

• Haha 2
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

29 minut temu, Leszy napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

Podręczniki i wiedza profesorów zatrzymała się na początku lat 2000... Jedyne źródło z którego idzie się czegoś dowiedzieć to ludzie którzy mają praktykę a nie przekazują wiedzę wyczytana z książek 

są też dobrzy przedstawiciele nie koniecznie handlowcy co też potrafią coś nieco wiedzy przekazać..

Bogdan_ja napisał:

Slawciu znowu buty cię cisno i chcesz kopa ..🤔

nie pultaj się 🤭😁🙋‍♂️

Bogdan_ja napisał:

Slawciu znowu buty cię cisno i chcesz kopa ..🤔

ja już dawno zdjąłem to chyba ciebie coś ciśnie 🤔🤭😁

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Łolek dobre👍 

....sie reakcje mi skończyły...

to sa jakies limity ?? tyle lat tu pisze a nawet nie wiedzialem..

21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No a u Jacusia nadal konie...

No sam tak napisał.

Tak było, nie zmyślam..

kto u was w tej biedocie bedzie trzymal  konie do jazdy.. albo dla kogo hotel wybuduje ??

19 minut temu, Łolek napisał:

A może woły robocze 

No ale profesorów czytają 

sa i woly robocze-to ci co z priwislanskeigo kraju przyjechali i za***rdalaja na kredyty hipoteczne...

kazdy co madrzejszy ucieka do cywilizacji..

14 minut temu, Łolek napisał:

Bo taka prawda ostatnio uniwerki wzięły po prawie 20 mln złoty za sympozjum na temat inmowacyjnisci w procesie przetworów mlecznych i zaprosili prezesów spdzielni, a co miał z tego np Karol czy Sławek 

No uja miał 

a co by wyniesli z takiego spotkania ??szklanki i lyzki sie nie licza..

co zrozumie blacharz po zawodowce ze sympozjum ??

9 minut temu, gregor1284 napisał:

No żeby nikogo nie urazić. Teraz to chyba konserwator czy jakoś tak się powinno mówić 

konserwator to ma inne zadania..ja na recepcji siedze.. do bramy mam pilota-ale to tylko dla dyrekcji parking, 

7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No Jacus to hyba... parking menager...security...

znowu bredzisz ..

7 minut temu, Leszy napisał:

dla takiego zasluzonego uzytkownika to powinno byc konto premium..

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

O kurna...ja czegoś takiego nie widziałem. Nawet opowieści takich nie słyszałem 

Ciężko się nagocjuje z szefostwem...

malo w zyciu widziales. ja jeszcze konie poganialem. 

tylko czemu u was potem cos poszlo nie tak ?? 

ciekawe czy macie refleksje czemu zostalisice w tyle  ??

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pola? Chłopie, jakie pola jak wszyscy już dawno popuszczali w dzierżawy. A nawet jakby mi dawali to i tak bym nie wziął. Wiesz dlaczego? Bo ty uważasz się za wielkiego rolnika, który ma wykształcenie (rzekomo) a i tak przewala tą ziemię i pewnie gdyby nie siedzenie przed monitoringiem i pensja żony to by biedę klepał albo nie starczyło by do pierwszego. A ja ani się rolnikiem nie czuję, ani nim nie jestem i nie mam potrzeby nim być. Mam z czego żyć, to robię bo lubię, mam co do gara włożyć i jeszcze mi na zachciewajki zostaje. 

mam ci dyplom pokazac-to przyjedz do mnie. 

ja tez nigdy  z rolnictwa nie zylem , pracuje od szkonczenia szkoly.. na rozne umowy i bez , teraz pierwszy raz na etat...

mi tez zostaje-chce jechac do chorwacji to jade, do ustronia  tez-  psa do corki i jade..

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Polska A ...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣...krowami ora...Co se dziwić że taki placek niczego nie osiągnął 🤔

wasze dzieci zaglosowaly nogami i uciekly do nas..

prawda was w oczy boli, tez bym plakal gdy uciekly setki kilometrow..

4 minuty temu, Leszy napisał:

dla mnie nic- ale moze dla ciebie cos wyniknie , byc mzoe cos przeczytasz, nad czyms  sie zastanowisz,cos zmienisz ????

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Prawdy to nigdy nie pisałeś, chyba, że chodzi ci o prawdę urojoną w twojej głowie.

juz raz pytalem -pokaz w ktorym miejscu klamie albo przestan  sie osmieszac.. 

konkretnie o czym klamie.. 

dziecko masz 35 km do mnie mozesz podjechac i zobaczyc jak zyje.

3 minuty temu, slawek74 napisał:

syn jak chidził do szkoły i czego go uczyli to normalnie kabaret 🤦😁 tymbardziej że z nim do klasy chodziło kilku kolegów co mają gospodarstwa i usługi

a moze ty nie wiesz ze tak ma byc a nie nauczyciele ??

jesli nie masz podstawowej wiedzy to skad wiesz czy to byl kabaret ??

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

sa jakies limity ?? tyle lat tu pisze a nawet nie wiedzialem..

Tak są.

Ktoś kiedyś pisał jak to jest, ale zabyłek.

Ileś tam na dobę.

2 minuty temu, jacus napisał:

kto u was w tej biedocie bedzie trzymal  konie do jazdy.. albo dla kogo hotel wybuduje ??

A są takie są... My bogaci, ale skromni.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

dla mnie nic- ale moze dla ciebie cos wyniknie , byc mzoe cos przeczytasz, nad czyms  sie zastanowisz,cos zmienisz ????

Zmiana musiałaby zmienić rozkład prac, a to jest ważniejsze jak ziemia lekka. Agregat z wałem i siew od razu, by ziemi nie trzeba było zbyt często ruszać. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

to sa jakies limity ?? tyle lat tu pisze a nawet nie wiedzialem..

sa i woly robocze-to ci co z priwislanskeigo kraju przyjechali i za***rdalaja na kredyty hipoteczne...

kazdy co madrzejszy ucieka do cywilizacji..

a co by wyniesli z takiego spotkania ??szklanki i lyzki sie nie licza..

co zrozumie blacharz po zawodowce ze sympozjum ??

konserwator to ma inne zadania..ja na recepcji siedze.. do bramy mam pilota-ale to tylko dla dyrekcji parking, 

znowu bredzisz ..

dla takiego zasluzonego uzytkownika to powinno byc konto premium..

malo w zyciu widziales. ja jeszcze konie poganialem. 

tylko czemu u was potem cos poszlo nie tak ?? 

ciekawe czy macie refleksje czemu zostalisice w tyle  ??

mam ci dyplom pokazac-to przyjedz do mnie. 

ja tez nigdy  z rolnictwa nie zylem , pracuje od szkonczenia szkoly.. na rozne umowy i bez , teraz pierwszy raz na etat...

mi tez zostaje-chce jechac do chorwacji to jade, do ustronia  tez-  psa do corki i jade..

wasze dzieci zaglosowaly nogami i uciekly do nas..

prawda was w oczy boli, tez bym plakal gdy uciekly setki kilometrow..

juz raz pytalem -pokaz w ktorym miejscu klamie albo przestan  sie osmieszac.. 

konkretnie o czym klamie.. 

dziecko masz 35 km do mnie mozesz podjechac i zobaczyc jak zyje.

a moze ty nie wiesz ze tak ma byc a nie nauczyciele ??

jesli nie masz podstawowej wiedzy to skad wiesz czy to byl kabaret ??

To tak trochę jak święty Piotr 

9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak są.

Ktoś kiedyś pisał jak to jest, ale zabyłek.

Ileś tam na dobę.

A są takie są... My bogaci, ale skromni.

Ulepili jakiś ten temat o protestach? Nie miałem zbytnio w tygodniu czasy żeby Tu filować

Opublikowano
32 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Polska A ...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣...krowami ora...Co se dziwić że taki placek niczego nie osiągnął 🤔

A ten dalej swoje..........

Bieda......

Opublikowano (edytowane)

U mnie krowami nikt nie oral ...konie ledwo pamiętam ...a starszy od placka jestem .,🤣

Co tam  za problem masz pierdzancy  soltysiku 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

👊...mnie się nawet zdarzyło...za lejce trzymać 🤗...

Za lejce to i ja trzymałem, a nawet na oklep jeździłem podczas bronowania. Nie w polu, ale w sadzie. ;) 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v