Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No 6 to tak dużo?

Jedynie przeliczając na ilość kostek które robisz, to faktycznie drogo.

Drogo bo zarobek tym coraz bardziej mikry. Najmniejsi, którym się kosi nie biorą co rok słomy a kombajn co rok potrzebny.

Teraz, konteno napisał(a):

przesadzasz

połowe prasy miałbyś u mnie za dajhajsu

a wrócisz z laweciarzem 

Dajhajsu jest u mnie aż do zezłomowania.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Drogo bo zarobek tym coraz bardziej mikry. Najmniejsi, którym się kosi nie biorą co rok słomy a kombajn co rok potrzebny.

Tobie to najtaniej by było kupić dwie bele słomy co roku.

...ale wiem....wolisz kostkę i koniecznie ze swojego... 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jedynie przeliczając na ilość kostek które robisz, to faktycznie drogo.

zobacz po ile kostki na alledrogo , na ściółki dla kur , psom na budy itp , kupa siana za paczke słomy 

żeby człowiek sie przy tym nie narobił to sam by w usługi jakieś poszedł w tej dziedzinie 

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tobie to najtaniej by było kupić dwie bele słomy co roku.

...ale wiem....wolisz kostkę i koniecznie ze swojego... 

Daj mi spokój z tym g*wnem jakim jest bela... I jeszcze kłopot z uprawą bo sieczka na ściernisku.

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

kupa siana za paczke słomy

Tylko ile tego kupi ktoś?

Chyba że ostatnio bardziej to idzie.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Daj mi spokój z tym g*wnem jakim jest bela... I jeszcze kłopot z uprawą bo sieczka na ściernisku.

Pioter, docenisz dopiero jak zaczniesz tak robić.

...a bele miał by Ci kto zrobić?

No z jakiegoś powodu kostki zanikły....no prawie.

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Krowę 😁 a ostatnio zdrożały 🤭

Aż se wyobraziłem Ciebie, w ekskluzywnym garniaku, z widocznymi na gębie i czuprynie, efektami pracy Barbera, trzymającego na lince, pod kościołem, piękną HF-kę, dwa dni nie dojoną (żeby wymię było bardziej okazałe)😱🤭😉

Gdzie krowę 🤦...dwie wypłaty 🤷...a jak miałeś stado zdojone to trzy🤔...i obowiązkowo do koperty kopie faktur😎🤭...

• Like 1
  • Haha 7
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pioter, docenisz dopiero jak zaczniesz tak robić.

...a bele miał by Ci kto zrobić?

No z jakiegoś powodu kostki zanikły....no prawie.

Miałem dwie kupne bele jak mi słomy zbrakło, nie chcę tego znać.

Beli nie ma kto zrobić. 

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Sknera .... 

Dla mnie to komplement. 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko ile tego kupi ktoś?

Chyba że ostatnio bardziej to idzie.

zależy od klienta i potrzeb, pojedyńcze kostki na szt to żaden zarobek , jak ktoś regularnie cycepke samochodową lub busa zapcha to już coś, przydomowe hodowle kur albo schroniska wolą kostkę ,koniarzom z paroma zwierzętami też wygodniejsza

tak czy siak trzeba w drabinke zainwestować i operatora a samemu układać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Klucze w domu zostaw....

Jedyne moje klucze jakie mam to od Vectry 😁

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no toż o pieniądzach...

A ok. Wiele przy sobie nie mam

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A weś...

...od razu zobaczyłem ....jak narobiła....🙆

Widzisz Sławek ☝️...jak to można prezentem wesele spieprzyć 🤷🤭

• Haha 2
Opublikowano

Opady w 2024 przedstawiają się następująco:

- styczeń - 89mm

- luty - 92mm

- marzec - 69mm

- kwiecień - 69mm

- maj - 72mm

- czerwiec - 99mm

- lipiec - 65mm

- sierpień - 80mm

- wrzesień - 180mm

- październik - 44mm

- listopad - 38mm

- grudzień - 30mm

Razem - 927mm.

Dla porównania - 2023 rok - 1081mm a 2022 (tylko od kwietnia do końca roku) - 775mm.

Opublikowano
konteno napisał:

22 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Nie patrzy na majątek i kilometry które dzieła 

ja już jestem za stary i za leniwy , z niedoszłą ex kiedyś tam sie pogodzę ,przeprosze i mam nadzieję że będziem tylko przyjaciółmi , trzeba pilnować siebie bo jej raczej nic to tego ,

z księżniczek i tak ani wsparcia ani pożytku nie ma więc wiesz czemu miastowy do ciebie przyszedł

"niedoszła ex" to kobieta z którą chciałeś się spotykać? ex to się mówi na swoją była a nie na kandydatkę na dziewczynę

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Opady w 2024 przedstawiają się następująco:

- styczeń - 89mm

- luty - 92mm

- marzec - 69mm

- kwiecień - 69mm

- maj - 72mm

- czerwiec - 99mm

- lipiec - 65mm

- sierpień - 80mm

- wrzesień - 180mm

- październik - 44mm

- listopad - 38mm

- grudzień - 30mm

Razem - 927mm.

Dla porównania - 2023 rok - 1081mm a 2022 (tylko od kwietnia do końca roku) - 775mm.

jeszcze do wtorku może dać, wstrzymaj konie

Opublikowano
konteno napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zetory 6211 i 5245.

to kup se ode mnie sipme i niech ci tym większym zrobi usługę 

narzekasz ze nie masz kasy na remonty budynkow i takie tam inne a na .uj Ci ta prasa jak i tak gleby nie obrabiasz sprzedaj puki jeszcze kasę to jakaś trzyma chodź i tak już dostały po cenie te prasy kostkujące

• Like 3
Opublikowano
25 minut temu, wojtal24 napisał(a):

"niedoszła ex" to kobieta z którą chciałeś się spotykać? ex to się mówi na swoją była a nie na kandydatkę na dziewczynę

jak zwał tak zwał , po prostu za daleko nie zabrnąłem w relacji i tyle ,praktycznie nawet jej nie było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v