Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Tylko?!?myślałam że to z 10 trzeba

No jak tak czujesz, to daj 10..

Aż na szybko poczytałem ile dają...

..musi majętna jesteś, to i nie dziwota że masz gest....🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
Opublikowano
jahooo napisał:

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jasiu, ja to bardziej trochę pod kątem fachowym, więc polskie rzeczy. Jeśli zerknę coś zagranicznego, to tylko i wyłącznie w ramach rozrywki o tam przyjmuję fabułę taką, jaka ona jest nie zastanawiając się, na ile odległa od prawdy. Nasze już trochę bardziej oceniam i wiele szybko eliminuję z mojego menu

Ja Mroza, poza kilkoma książkami, nie trawię, poszli na masówkę, fabuła nie trzyma się kupy, chociaż kilka pierwszych książek było całkiem całkiem. Mam swoich autorów polskich, których się trzymam.

A niedługo będziecie mnie mogli krytykować, sam mam zamiar wydac ksiażkę, będzie niezły kryminał, liczba zabitych w setkach tysięcy :D Osadzona w realiach historycznych

a Cobena spróbuj jakiś kryminał przeczytac

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tylko?!?myślałam że to z 10 trzeba

U nas tak jak u Pafnucego, czy u mnie czy u rodzeństwa to były okolice takiej jednej wypłaty, na obecne złotówki około 4-5tys. Z tego co dostałem od chrzestnych by na około 20 talerzyków na sali wystarczyło. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Oddzielnie bo klatka była dobudowywana razem z piętrem.

Wygoda bo nikt nikomu przez chałupę nie łazi. Dziadek jak stawiał dom, zrobił klatkę oddzielnie. Najlepsze rozwiązanie jakie wtedy wymyślili. 

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Wygoda bo nikt nikomu przez chałupę nie łazi. Dziadek jak stawiał dom, zrobił klatkę oddzielnie. Najlepsze rozwiązanie jakie wtedy wymyślili. 

Mi najbardziej brakuje dwóch rzeczy - wyjścia bezpośrednio z piwnicy z tyłu domu i piwnicy w stodole. Ale nie będę już tego przerabiał. Jakby się uparł to główne drzwi wejściowe też by mógł zrobić osobne na dół i osobne na górę ale po co jak klatka jest osobna i z klatki są dopiero drzwi na parter i na górę, zamykane.

Opublikowano
malaczarna napisał:

Mój wypiek. Trochę mi się za dużo sypnelo

IMG_20241229_164227.jpg

masla grubo przy tej cenie 😆😆😆

malaczarna napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Aż tak dużo chcesz sprezentować?

Nie wiem ile tam się szykować. 

5tys pisali tu kiedyś

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miłość nie wybiera

tzn ? 

39 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś wyjątkowo dużo kolędników w tym roku... W zeszłym roku nie było nawet potrzeby furtki na klucz zamykać bo pies z kulawą nogą nie przylazł a w tym trzeba zamykać. 

za dużo reklamy se zrobiłeś , pewno do miodu lecą jak muchy do 💩

Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak tak czujesz, to daj 10..

Aż na szybko poczytałem ile dają...

..musi majętna jesteś, to i nie dziwota że masz gest....🤷

Jaka ja majętna. Parę hektarów tylko mam.

16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Krowę 😁 a ostatnio zdrożały 🤭

Byka tu na af po 10 są same

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Myślą, że wlezą, zaśpiewają i dostaną ze 2 dychy.

u nas na 5 zł zawsze co roku sie kończyło bo to i tak dzieci z bogatszych rodzin niż ja

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Przecież to zwykłe żebraki... Myślą, że wlezą, zaśpiewają i dostaną ze 2 dychy.

Postaw się na ich miejscu - ty byś nie polazł, nie miał odwagi zaśpiwać ani robić z siebie przebierańca. Dlatego za samą chęć do podtrzymania tradycji ja tam zawsze te parę złotych rzucę i słodycze.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Postaw się na ich miejscu - ty byś nie polazł, nie miał odwagi zaśpiwać ani robić z siebie przebierańca. Dlatego za samą chęć do podtrzymania tradycji ja tam zawsze te parę złotych rzucę i słodycze.

A ja nie. Już i tak 40 straciłem nic nie zyskawszy. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Mój wypiek. Trochę mi się za dużo sypnelo

IMG_20241229_164227.jpg

No tutaj to masla na bogato,a wczoraj tutaj jeden wystawiał zdjecie chleba z maslem to bylo tak skromnie tego masla u niego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Buszmen11 napisał(a):

Wiesz co myślę się przejść do niego w nowy rok. Roboty nie skończyli jeszcze, a 150k jest wycenione. Jak bym tak klientowi zrobił, to by mi nie zapłacił i za spierdolony towar obciążył. Ostatnio z chłopakami rozmawialiśmy że za pół tej kwoty byśmy zrobili tą robotę, gwarancję dali na dwa lata i fv do tego z  pieczątkami jakie by se zażyczył...

150 to jest koszt dla parafii. 50 dostanie wykonawca, 50 przytuli biskup i ostatnia 50 będzie dla proboszcza.🤭

I teraz zastanów się czy za 50 byś to zrobił z fakturą i gwarancją🤔

• Like 3
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v