Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Samotnego zresztą. Siostra się ucieszy, że zrobił i weźmie z radością. Ja tam myślę zrobić tak, że jak nie zdążę przepi*rdolić to zostawić budynki w jak najgorszym stanie. 

To tylko tyle i aż tyle, że dochodowy i trochę ponad tysiąc za budynki i gruntowego. 

Będzie jeszcze mniej takich i wkrótce nie zostanie nikt. 

warto tak drzeć koty z siorą? we dwóch zawsze lepiej się dogadać robota idzie. jeden i drugi musi tylko ustąpić i efekty zawsze pozytywne

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Mateusz1q napisał(a):

warto tak drzeć konty z siorą? we dwóch zawsze lepiej się dogadać robota idzie. jeden i drugi musi tylko ustąpić i efekty zawsze pozytywne

A w czym ona mi pomoże? Po ustąpieniu nigdy nie ma efektów pozytywnych a jeśli są to tylko dla jednej strony.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A w czym ona mi pomoże? Po ustąpieniu nigdy nie ma efektów pozytywnych a jeśli są to tylko dla jednej strony.

Jak raz ustapisz to później będziesz j**any całe życie

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Samotnego zresztą. Siostra się ucieszy, że zrobił i weźmie z radością. Ja tam myślę zrobić tak, że jak nie zdążę przepi*rdolić to zostawić budynki w jak najgorszym stanie.

Mam podobny plan żeby pod koniec życia wszystko przepić . Lecz teraz coś tam jeszcze będe robił 

Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

Mam podobny plan żeby pod koniec życia wszystko przepić . Lecz teraz coś tam jeszcze będe robił 

a Ty nie masz rodzeństwa? 

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A dlaczego pytasz? Czemu mam jej oddawać coś za nic? Spłaciłem ją i jeszcze mam jej wszystko oddać w dobrym stanie? W niczym mi nie pomogła ze szwagrem i nie pomoże to dlaczego mam się poczuwać do jakiegoś obowiązku aby ją wspomóc sam na tym tracąc? 

tak poprostu pytam czy masz z kimś dobre relacje ?

ale już chyba pisałeś że siostra starsza i nie ma dzieci.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Siostra się ucieszy, że zrobił i weźmie z radością

po hvj jej/im ? owszem mają pretensję że nie zarobiłem nie odłożyłem żeby fachowcy coś porobili ale sami mając 2 wypłaty też nic nie dołożyli i nic ich to nie obchodzi ani realiów dzisiejszej budowlanki związanych z kosztami inwestycji nie znają

oni by chcieli bym na remonty  w domu wyłozył zapominając że powinienem moc zainwestować w siebie , zdrowie , wygląd czy dobre samopoczucie a gdzie jeszcze znaleźć partnerkę bo wszyscy sie dopytują a ja po prostu nie chcę nikomu sobą robić problemów i nie angażować sie w coś co mnie przerasta pod wieloma względami  tym bardziej że już kogoś zawiodłem robiąc złudne  nadzieje na bliszą relację ale zrozumiałem że jej kosztem też trzeba z czegoś w życiu zrezygnować i tymi dylematami człowiek odwleka wszystko w życiu a zaostrzające sie objawy schizofrenii nie ułatwiają podejmowania ani realizacji jakichkolwiek poważniejszych decyzji i celów w życiu

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano

O Matko. Jak czytam priorytety tych kawalerów i zmartwienia to mnie śmiech zbiera. Martwią się żeby przed zamknięciem oczu zdążyć przejebać gospodarki co dostali od rodziców😆😆

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

O Matko. Jak czytam priorytety tych kawalerów i zmartwienia to mnie śmiech zbiera. Martwią się żeby przed zamknięciem oczu zdążyć przejebać gospodarki co dostali od rodziców😆😆

A co, mam oddawać komuś za darmo? Nie po to jestem sam, nie niańczę cudzych dzieci żeby później komuś to oddać za nic. 

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

po hvj jej/im ? owszem mają pretensję że nie zarobiłem nie odłożyłem żeby fachowcy coś porobili ale sami mając 2 wypłaty też nic nie dołożyli i nic ich to nie obchodzi ani realiów dzisiejszej budowlanki związanych z kosztami inwestycji nie znają

oni by chcieli bym na remonty  w domu wyłozył zapominając że powinienem moc zainwestować w siebie , zdrowie , wygląd czy dobre samopoczucie a gdzie jeszcze znaleźć partnerkę bo wszyscy sie dopytują a ja po prostu nie chcę nikomu sobą robić problemów i angażować sie w coś co mnie przerasta pod względami  tym bardziej że już kogoś zawiodłem robiąc złudne  nadzieje na bliszą relację ale zrozumiałem że jej kosztem też trzeba z czegoś w życiu zrezygnować i tymi dylematami człowiek odwleka wszystko w życiu a zaostrzające sie objawy schizofrenii nieu łatwiają podejmowania ani realizacji jakichkolwiek poważniejszych decyzji i celów w życiu

a siostra wie o Twoich problemach zdrowotnych?

14 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tymczasem parę kilometrów od mojego domku

IMG_20241225_171225.jpg

Pozdrawiam świątecznie 

pozdowionka świąteczne 🎄🎆

a jak się wigilia udała dla tyłu osob?

Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

o rodzeństwie tak mówisz? 

Nie tylko, ale i o rodzeństwie

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

obie myślą z matką że wszystko jest w  porządku , i niech tak zostanie , lepiej dla niej żeby matką się interesowała by jej na stare lata nie było samej smutno kiedy ja nie mam czasu i sił pierdołami sie zajmować i interesować bo i synowej na te nasze problemy ,  zmartwienia i biede nie mam zamiaru ściągać 

1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

o rodzeństwie tak mówisz? 

o żonie 

Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

pozdowionka świąteczne 🎄🎆

a jak się wigilia udała dla tyłu osob?

Gora jedzenia została i po co to szykować tyle. Fajnie że wszyscy przyjeżdżają. Najbardziej brakuje nam taty.

• Thanks 2
Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a Ty nie masz rodzeństwa? 

Mam brat jeszcze się uczy najeyżej jemu zostawię. A siostra jest sarsza wyprowadziła się już z 6 lat temu. I nie przyjeżdża .

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A nie tak jest? Raz odpuścisz, zejdziesz z tonu to zeżrą, zakrzyczą i zabiorą. Twardo obstawać przy swoim i tyle.

ja cię lubię na przykład a nie znasz wszystkich ludzi na świecie i może panna z dzieckiem cię polubi, pełno u nas takich i chętne są zapoznawać się 

Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A co, mam oddawać komuś za darmo? Nie po to jestem sam, nie niańczę cudzych dzieci żeby później komuś to oddać za nic. 

Sam tak dostałeś....

• Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

ja cię lubię na przykład a nie znasz wszystkich ludzi na świecie i może panna z dzieckiem cię polubi, pełno u nas takich i chętne są zapoznawać się 

Zgłupiałeś? Cudzego bękarta wychowywać? W życiu. I to jeszcze z rozkapryszoną mamusią i pod bokiem z prawdziwym ojcem dzieciaka. 

2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Sam tak dostałeś....

Nie tak. W akcie notarialnym są zawarte podpunkty dotyczące rodziców. Mają mieć zapewniony parter, opiekę dożywotnią, w razie takiej potrzeby. Jakoś tam mnie próbowali wychować, mogłem zrobić wykształcenie. A siostra by dostała po mnie za nic. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v