Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

coś remontowego samemu robić w obejściu 

Czemu inwestujesz w budynki wiedząc, że nikt tego nie przejmie? Nie dosiedzisz do swego końca? Ja w chałupie zrobiłem wszystko co musiałem, więcej nie zrobię nic jeśli tylko na łeb mi się nie poleje. Dach na stodole moje gospodarzenie wytrzyma raczej bo to może raptem z 10-15 lat. 

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, farmtrac8244 napisał(a):

O której wstajesz?

Koło 6.00

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czemu inwestujesz w budynki wiedząc, że nikt tego nie przejmie? Nie dosiedzisz do swego końca?

Po prostu zamroziłem dotychczas  już zbyt dużo kasy i wsadziłem zbyt dużo pracy w odremontowanie tego tym bardziej że robie w miare możliwości (czyli sił i czasu) sam i po kosztach , materiały mam praktycznie zgromadzone na całość by do końca zrobić a pare pomieszczeń o funkcjonalności typowo garażowo - magazynowej by sie przydało tym bardziej  fachowcy zarabiający 3x tyle co ja są poza moim zasięgiem i co do czego żaden nie chce wykorzystać zgromadzonych dotychczas u mnie materiałów naciągając mnie na dodatkowe koszty

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Ciągnik kupujesz to jeździj, oglądaj. 

Ciekawe kto pisze po 20 na forum ? Babka pewno 🤣

Jeżdżę ale to z rana i nie codzień a wieczorami i tak nie ma roboty. 😔.     Pokaż post który napisałem po 20

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał(a):

Po prostu zamroziłem dotychczas  już zbyt dużo kasy i wsadziłem zbyt dużo pracy w odremontowanie tego tym bardziej że robie w miare możliwości (czyli sił i czasu) sam i po kosztach , materiały mam praktycznie zgromadzone na całość by do końca zrobić a pare pomieszczeń o funkcjonalności typowo garażowo - magazynowej by sie przydało tym bardziej  fachowcy zarabiający 3x tyle co ja są poza moim zasięgiem i co do czego żaden nie chce wykorzystać zgromadzonych dotychczas u mnie materiałów naciągając mnie na dodatkowe koszty

Tylko po co? Złom sprzedasz, maszyny sprzedasz a co z tymi budynkami? Siostrze oddasz? Dlatego w budynki już nie inwestuję. 

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czemu inwestujesz w budynki wiedząc, że nikt tego nie przejmie? Nie dosiedzisz do swego końca? Ja w chałupie zrobiłem wszystko co musiałem, więcej nie zrobię nic jeśli tylko na łeb mi się nie poleje. Dach na stodole moje gospodarzenie wytrzyma raczej bo to może raptem z 10-15 lat. 

Za 15 lat to ja nawet nie będę jeszcze o emeryturze myślał. Ty zaś młodszy...... 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko po co? Złom sprzedasz, maszyny sprzedasz a co z tymi budynkami? Siostrze oddasz? Dlatego w budynki już nie inwestuję. 

a co zrobić? nie dość że już blacha kupiona by pokryć , drewno jest na krokwie ,murłaty i łaty z desek 

Wywalone pare tysi na beton i firme , sam też sie nadźwigałem bo do murowania sie nadźwigałem po drabinie cementu ,wody i pachu. 

a odsprzedać materiały to nie odzyskam wsadzonej w nie kasy tylko strace jeszcze

z reszta dobrze ci pier**lić jak to co większość masz u siebie z nieruchomości i obejścia oraz jego stanu to finansowa zasługa rodziców i o nic nie musisz się starać i dokładać 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał(a):

z reszta dobrze ci pier**lić jak to co większość masz u siebie z nieruchomości i obejścia oraz jego stanu to finansowa zasługa rodziców i o nic nie musisz się starać i dokładać 

Po grzyba ci powierzchnia magazynowa jak nie gospodarzysz i nie masz zamiaru gospodarzyć? Zostawić tylko chałupę i tyle, skoro nie będziesz nic z tym robił i nie będziesz tam prowadził jakiejś działalności. 

33 minuty temu, Leszy napisał(a):

Za 15 lat to ja nawet nie będę jeszcze o emeryturze myślał. Ty zaś młodszy...... 

Za 15 lat traktor się rozleci, politycy dokręcą śrubę, że jedynym jedzeniem będą robaki albo sztuczne produkty, zostanę w chałupie całkowicie sam o ile dożyję w obecnej formie, w co zresztą wątpię. 

Opublikowano
18 minut temu, konteno napisał(a):

a co zrobić? nie dość że już blacha kupiona by pokryć , drewno jest na krokwie ,murłaty i łaty z desek 

Wywalone pare tysi na beton i firme , sam też sie nadźwigałem bo do murowania sie nadźwigałem po drabinie cementu ,wody i pachu. 

a odsprzedać materiały to nie odzyskam wsadzonej w nie kasy tylko strace jeszcze

Robi się dla własnej wygody. Sam w działkę po dziadkach której nie jestem właścicielem wjebałem ponad 20k. 

Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

on mechanikuje i grzebie w różnych maszynach i urządzeniach ma do tego pojęcie więc budynek magazynowy i jakiś garaż ogrzewany się przyda mu.

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

on mechanikuje i grzebie w różnych maszynach i urządzeniach ma do tego pojęcie więc budynek magazynowy i jakiś garaż ogrzewany się przyda mu.

Tylko uj z tego jak tym nie zarobi. Ma wiedzę i umiejętności tylko nie potrafi ich wykorzystać i daje sobą pomiatać.

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Wykończą każdego kto chce być samowystarczalny. 

może nie koniecznie może właśnie tacy jak Ty nie zależni tylko przetrwają 

Godzinę temu, konteno napisał(a):

kiedyś pisałeś że do  auta sie dołożyłeś ? 

ja przedwczoraj dzwona miałem , na mokrym asfalcie zimówki ni hvja nie hamują i abs tylko zamielił i w C5 w klape wjechałem przed światłami pomimo że z 10m przed nim jechałem , chyba trzeba na autobus lub rower sie przesiąść albo z buta do roboty chodzić jak wynajmę gdzieś blisko , jeszcze L4 na pół roku biore pod uwage i coś remontowego samemu robić w obejściu 

mocno swoje auto wykasowałeś? 

da się naprawić? 

Opublikowano

może nie koniecznie może właśnie tacy jak Ty nie zależni tylko przetrwają 

Powinni przetrwać ci z którego państwo ma użytek. A niezależny żadnej władzy się nie opłaci. Ze mnie pożytku nie mają i mieć nie będą. Ani nie produktywny, ani nie da kolejnego pokolenia i jeszcze ma w nosie wszelkie ich obiekty, sklepy, nie korzysta z nich, nie odprowadza podatków. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Powinni przetrwać ci z którego państwo ma użytek. A niezależny żadnej władzy się nie opłaci. Ze mnie pożytku nie mają i mieć nie będą. Ani nie produktywny, ani nie da kolejnego pokolenia i jeszcze ma w nosie wszelkie ich obiekty, sklepy, nie korzysta z nich, nie odprowadza podatków. 

ale przecież od Ciebie biorą podatek z pracy czyli państwo ma pożytek bo płacisz podatki 

a o nie zależności chodziło mi bardziej żywnościowa że Ty jesteś w stanie utrzymać się nie chodząc do sklepu. a teraz takich nie ma wielu na wsiach

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

mocno swoje auto wykasowałeś? 

atrapa z logo połamane i tyle na pierwszy rzut oka , troche powciskało lampe i nadkole odstaje od str kierowcy , chłodnica cała , strach dalej jeździć bo sie okazuje że trzeba jak emeryt albo chłoporobotnik jeździć i unikać ruchu miejskiego 

ale za to babka z auta które puknałem niczego sobie

10 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Robi się dla własnej wygody.

też tak uważam bo miałem pomysł na każde z pomieszczeń 

11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

on mechanikuje i grzebie w różnych maszynach i urządzeniach ma do tego pojęcie

Nie przesadzajmy , dużo sie naoglądał i naczytał człowiek i wiedzą którą gdzieś tam tu i ówdzie głowe zapchał zdarza się mądrzyć w internetach a w praktyce się nie chce już nic robić. Odbębniasz swoje u złodzieja i sie byczysz jak miastowe

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po grzyba ci powierzchnia magazynowa jak nie gospodarzysz i nie masz zamiaru gospodarzyć?

może dlatego nie gospodarze bo nie mam gdzie ? jedne budynki mam zawalone materiałami do odremontowania drugich i koło sie zamyka , zawaliło się to co na głębokiej ściółce opasy , jałówki i trzoda kiedyś stały , powrót to hodowli odpada ale kawałek garażu do wstawienia koleby , wozu , jakich palet z drewnem itp , kojec dla psa w bryle budynku by na łańcuchu nie stał 

pomysłów jest sporo które nie kosztują za dużo kasy a jedyne czasu i wyiłku a życia coraz mniej zostało 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał(a):

a życia coraz mniej zostało 

Samotnego zresztą. Siostra się ucieszy, że zrobił i weźmie z radością. Ja tam myślę zrobić tak, że jak nie zdążę przepi*rdolić to zostawić budynki w jak najgorszym stanie. 

29 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ale przecież od Ciebie biorą podatek z pracy czyli państwo ma pożytek bo płacisz podatki 

a o nie zależności chodziło mi bardziej żywnościowa że Ty jesteś w stanie utrzymać się nie chodząc do sklepu. a teraz takich nie ma wielu na wsiach

To tylko tyle i aż tyle, że dochodowy i trochę ponad tysiąc za budynki i gruntowego. 

Będzie jeszcze mniej takich i wkrótce nie zostanie nikt. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Samotnego zresztą. Siostra się ucieszy, że zrobił i weźmie z radością. Ja tam myślę zrobić tak, że jak nie zdążę przepi*rdolić to zostawić budynki w jak najgorszym stanie. 

To tylko tyle i aż tyle, że dochodowy i trochę ponad tysiąc za budynki i gruntowego. 

Będzie jeszcze mniej takich i wkrótce nie zostanie nikt. 

Piotrze czy w jakiś sposób skrzywdziła Cię siostra?

Opublikowano

Piotrze czy w jakiś sposób skrzywdziła Cię siostra?

A dlaczego pytasz? Czemu mam jej oddawać coś za nic? Spłaciłem ją i jeszcze mam jej wszystko oddać w dobrym stanie? W niczym mi nie pomogła ze szwagrem i nie pomoże to dlaczego mam się poczuwać do jakiegoś obowiązku aby ją wspomóc sam na tym tracąc? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v