Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Co się tak martwisz o tego Ryśka swoich magazynów pilnuj 😋

Rysiek sprzedał krowiarzom po największej cenie ale to i tak mało. Żeby na cały rok starczyło na życie i opłaty to by musiało być po jakieś 2Tys za t

A tak to musi dorabiać w lesie  lub przy gipsowaniu ścian . A socjalu już nie ma w rolnictwie 🙆 dziwię się za co Rysiek kupił tego ursusa pewnie dołożył na niego z etatu

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
20 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Rysiek sprzedał krowiarzom po największej cenie ale to i tak mało. Żeby na cały rok starczyło na życie i opłaty to by musiało być po jakieś 2Tys za t

A tak to musi dorabiać w lesie  lub przy gipsowaniu ścian . A socjalu już nie ma w rolnictwie 🙆

Hvj ci do tego łorawioku, patrz aby tobie co na talerz było włożyć 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, pedro2 napisał(a):

Hvj ci do tego łorawioku, patrz aby tobie co na talerz było włożyć 

Tobie też h*j a wypowiadasz się w wielu sprawach 😲 póki co mi jakoś starcza na życie a jak będzie dalej tego nie wiem 

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano

@pedro2 ty też się odgryzasz jak ktoś cię obrazi bo Rysiek z rana wysyłal mnie do Choroszczy

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

U mnie kostka masła to na miesiąc wystarcza. 

Handlujecie już zboże? Teraz mam czas to może by pohandlować🤔

Więcej jedz 

Ja w styczniu będe sprzedawał pszenice 

Pszenżyto i żyto już pojechało w październiku odpowiednio po 650 i 550 , później zdrożało 🤕

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

@pedro2 ty też się odgryzasz jak ktoś cię obrazi bo Rysiek z rana wysyłal mnie do Choroszczy

Kowalski, kolejne Alter Ego chcesz spalić ? Ten Michał był jeszcze w miarę "normalny" w porównaniu z Patrycja czy Żydkiem xD

Opublikowano
37 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A tak to musi dorabiać w lesie  lub przy gipsowaniu ścian . A socjalu już nie ma w rolnictwie 🙆 dziwię się za co Rysiek kupił tego ursusa pewnie dołożył na niego z etatu

Spokojnie Rysiek da sobie radę a hodowcy nie koniecznie ...

Mamy następny kraj co zakazał z Polski Wołowiny ,  Kazachstan .

Białoruś .

Rosja .

Ukraina .

Chiny .

Teraz  Kazachstan .

Sami hodowcy będą jedli co na hodowali .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Ciekawe kto kupi te ziarko jak upadną hodowle ... To są naczynia połączone ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Białoruś .

Rosja .

Ukraina .

Chiny .

Teraz  Kazachstan .

Nie zdublowało Ci się coś w tej wyliczance?

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Białoruś .

Rosja .

Ukraina .

Chiny .

Teraz  Kazachstan .

Ja mogę rzucić w każdy raz jak nie będzie wogóle opłacalność. Kredytów nie mam ,parę zł na koncie jest na czarną godzinę.

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał(a):

Choroba niebieskiego języka. Jeden z ważniejszych rynków nie chce naszego bydła .

Dużo sztuk bydła posiadasz?

25 minut temu, galan99 napisał(a):

Białoruś .

Rosja .

Ukraina .

Chiny .

Teraz  Kazachstan .

Toż nie ma przymusu bycia rolnikiem.

Da się zarobić i inaczej.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Dajesz się wykorzystywać. Trzeba było wszystkim po równo  rozplanować robotę. I zamiast na urlopie robić dla wszystkich byś odpoczywała. 

Tradycja taka. Puki mama jest tak będzie cały czas

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dużo sztuk bydła posiadasz?

Na h...j mi ten smród , po co komu bydło , hodowla to niewola . Kolega trzymał i powiadał że nie zrezygnuje z hodowli taki miał  byc uparty . ZLIKWIDOWAŁ jest  najszczęśliwszym człowiekiem teraz wolnym ma czas . Opłacalność zerowa .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v