Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

No właśnie. U mnie do samego podwórka ładowarka nie ma uzasadnienia. Wozu nie ładuję, a załadować gnój spokojnie turem dam radę 

Tylko Ci się tak wydaje 🤣🤣🤣 jak ogarowi dużo rzeczy 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jeszcze powiedz że czerwona...

Obserwowałem taka dłuższy czas na ogloszeniu🤬

Nie. Moja zielona. Mamy ją już ponad 20 lat. Silnik tylko się skończył kilka lat temu ale znalazłem sprężarke w b. dobrym stanie z takim samym silnikiem, kupiłem i przełożyłem. 

Silnik 2 cyl  chłodzony powietrzem ze zwiększaną dawką paliwa przy starcie, pali w największe mrozy.

Powiem tyle że jakbym miał kupować jeszcze raz to szukał bym takiej samej gabarytowo ale z silnikiem 3 cylindrowym.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Nie. Moja zielona. Mamy ją już ponad 20 lat. Silnik tylko się skończył kilka lat temu ale znalazłem sprężarke w b. dobrym stanie z takim samym silnikiem, kupiłem i przełożyłem. 

Silnik 2 cyl  chłodzony powietrzem ze zwiększaną dawką paliwa przy starcie, pali w największe mrozy.

Powiem tyle że jakbym miał kupować jeszcze raz to szukał bym takiej samej gabarytowo ale z silnikiem 3 cylindrowym.

A to nie zielona była w Backowicach 🤭😉i tej mi trochę szkoda

Przeglądane to głównie 3 cylindry deutza,

Opublikowano

Poszła ostatnio JCB 530-70 za 85 

11 tys godzin drugi właściciel. Ramię po wymianie sworzni i tulejek, sworzeń i podpory na moście też zrobione i o dziwo nie zniszczona wizualnie.

3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Oooo🙄

To już ładna ładowarecka by była 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

To teraz pewnie z 50 do tego osprzęt... 

Pewnie ponad. Pisałem, że drugie tyle co ciągnik pewnie wyjdzie. A nie mogę się wyrzucić, no jak mi się wesela wysypią, to palcem do... nie trafię 🤷

No i weź kup takiego zetora

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

tobie się wydaje że siedzenie pod obsrana krowa to wielkie szczęście 🤣

Ty to musisz kilkacrolek papieru toaletowego ze sobą nosić z tej sraczki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał(a):

to i ja sie pochwale :D 

tak wiem mało ale czekam na zaliczke dopłat jeszcze

comment_Rw7hGH4lqya9g4BlFBkfCaI2lgd7Jlnm

Ło Jezusie Nazaretański. Aż zapytam jak moja babka ma w zwyczaju. To w starych milionach czy nowych?😂

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Poszła ostatnio JCB 530-70 za 85 

11 tys godzin drugi właściciel. Ramię po wymianie sworzni i tulejek, sworzeń i podpory na moście też zrobione i o dziwo nie zniszczona wizualnie.

Nie mój cennik, zresztą na me ranczo to taka słabo opłacalna inwestycja

U mnie taka jak @Agrest ratowała by mnie

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

A to nie zielona była w Backowicach 🤭😉i tej mi trochę szkoda

Przeglądane to głównie 3 cylindry deutza,

Moja to takie coś, tylko bez kabiny 

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-zettelmeyer-501-CID4269-ID12PS62.html

Wyglądem d*py nie urywa ale te maszyny są nie do zajebania. Stare solidne przeznaczone na budowy.

Ogólnie jak oglądam jakieś ładowarki to widze że sprzęt typowo budowlany jest solidniejszy i trwalszy od tego przeznaczonego dla rolnictwa.

Teleskopowe to inna bajka. Większa kasa i inne koszty eksploatacji. No i zqrotność i wszechsrronność urzytkowania dużo mniejsza.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Pewnie ponad. Pisałem, że drugie tyle co ciągnik pewnie wyjdzie. A nie mogę się wyrzucić, no jak mi się wesela wysypią, to palcem do... nie trafię 🤷

No i weź kup takiego zetora

Eeee tak nie pisz, najwyżej lokatę zlikwidujesz 🤭

Właśnie, pieniądze to jedno, ale znaleźć takiego to musi być szybka decyzja jak się trafi. W sobotę byliśmy po ursusa  1214. Dostałem info w czwartek wieczorem w piątek rano go zarezerwowałem. Zbychu wziął, będzie do felli 🤭 cena taka, że jakby nie chciał to bym do siebie go wziął. Przyjechał prawie 200 km na kołach to znaczy że coś z niego chyba będzie 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ło Jezusie Nazaretański. Aż zapytam jak moja babka ma w zwyczaju. To w starych milionach czy nowych?😂

w nowych, jeszcze w bitcoinach mam 2 mln zainwestowane 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v