Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Który bauer składał na ochronę środowiska ? Podobno tylko 10% wniosków na razie się łapie na kasę. 

@Karol6130 chyba nie ma co żałować że nie chcieli dać beczki ... A i dobór maszyn ma być podobno skrupulatnie sprawdzany aby nie były przyznawane przewymiarowane maszyny ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

to weź se wydrukuj i poka przykładowo  tyle 🤣.....chcesz zobaczyć dwa razy tyle to popros dziecko a ci pokaże bo nigdy tylenie zobaczysz 🤣..no proszę wydrukuj i pokaż sciemniaczu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Screenshot_20240131-202036 (1).png

Pfff. Moja dziewczyna hotelowa pokojówka ma niewiele mniej😗

• Haha 4
Opublikowano
34 minuty temu, Desperado napisał(a):

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/37326-mlody-rolnik-popelnil-samobojstwo-w-marcu-zostal-brutalnie-poturbowany-przez-policje-podczas-protestu-w-warszawie

Poczułem się lekko wywołany do tablicy...na filmie nie widać, dlaczego policjanci, którzy nie mieli wcześniej zamiaru (bo z ich zachowania nic na to nie wskazuje) ruszyli do człowieka i go zatrzymali. Musiał coś zrobić, co ich działanie spowodowało. Relacja jest mocno jednostronna. A na marginesie, jeżeli chłopak był ciężko chory to po co jechał na protest, a jak już pojechał, to po co robił coś, co spowodowało to zatrzymanie? Policjant nie jest wróżka i w takiej sytuacji nie wie i nie może wiedzieć, jeśli nie jest to wyraźnie widoczne, że ktoś ma jakąś chorobę. Ja też byłem i nikt mnie nie zatrzymał. Nawet byłem w tym miejscu pod Sejmem, gdzie to zatrzymanie miało miejsce. Tam panowie rolnicy pozasłaniali sobie twarze i szaleli ze środkami pirotechnicznymi, co jest zabronione. Zresztą na filmie widać, że takie środki z tłumu lecą. Policjanci go nie zatrzymali dlatego, że go sobie upatrzyli i postanowili rzucić na ziemię. Od razu też dopiszę, bo będzie zarzut, że się rzucili w wielu na jednego. Zasada jest, że działanie ma być skuteczne. W sytuacji tłumu wokoło zrobili to tak, żeby ten tłum jakoś utrzymać w ryzach. Gdyby było ich dwóch, tłum na pewno próbowałby go odbić....

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

No tak,ale cwaniakować to trochę przy ubogo.

Wydaje mu się że jest bardzo bogaty...

Dawno się domyślam że Ty posiadasz więcej, ale Ty dorosły, nie musisz się chwalić.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
27 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nic nie wiem nie interesuje się kadrą,  gorsze  że znajomy radny odszedł do innej  mleczarni 🤷

chodzą słuchy w branży że przejmie ich Mlekovita albo Polmlek

Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał(a):

Mx bije na głowę wszystkie nowe polskie ...ale to wraz tylko ładowacz nie ładowarka...🤷‍♂️

Nie bije. Widziałeś Emplexa w robocie 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...16 godzina, a ciemno jak w ....nocy...

Dobrze że wiater ustał, bo mi sie znudził...

Koło pt najkrótszy dzień na być , potem już do wiosny coraz bliżej 🤩

• Like 3
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Który bauer składał na ochronę środowiska ? Podobno tylko 10% wniosków na razie się łapie na kasę. 

@Karol6130 chyba nie ma co żałować że nie chcieli dać beczki ... A i dobór maszyn ma być podobno skrupulatnie sprawdzany aby nie były przyznawane przewymiarowane maszyny ...

No jak to który, potentat UFF'owski

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Mam dwa. Główny robi wszystko w polu. Pomocnik wszystko ładuje. Po kiego grzyba mi tur na głównym? Do orki, do uprawy, do koszenia, do prasowania, do ciągania rozrzutnika czy do rozsiewania nawozów lub pryskania? Tylko niepotrzebnie się by tłukł w tych robotach, albo byłby zdjęty. A jak ma być zdjęty i nieużywany to po co go kupować? 

Mój brat ma tura na szóstce, która jest pomocnikiem. Zakłada go na dwa tygodnie w żniwa. Ten ciągnik na codzień chodzi w paszowozie.

Jedyna opcja to dwa jednakowe ciągniki, wtedy dostrzegam jakieś uzasadnienie żeby oba miały ładowacz. Ale to w zasadzie wystarczy, żeby oba miały adaptacje, a sam ładowacz może być jeden. I do takiego stanu może kiedyś doprowadzę...

Sprzęt trzeba mieć pod siebie i, jak to mawiają u nas "do ręki". Zatem pomocnik ma być taki, żeby swoją rolę spełnił. Dla mnie głupota targać ładowacz w pługu czy agregacie. A są u mnie takie asy. Orze, krokodyl na turze, jeszcze wywalony do góry 

Ja tam nie widzę problemu w robocie żeby tur wisiał. Amortyzacja podwójna więc i na pusto sobie pływa. Bardzo niweluje wszystkie wstrząsy, traktor nie bryka tak na kanałach. A i jakiś kamień zawsze weźmiesz... 

Byś z ciapka na zetora przełożył to nie spojrzalbyś na ciapka 😉

A co do zachodnich, chciałem case oryginał stolla, ale był za długi w porównaniu do sonarola, 60cm dalej ramka.

Ładowacz nie tłucze się przy pracy tak bardzo jak od jazdy bez amortyzacji

Ale księżyc gigant 🙆 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Desperado napisał(a):

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/37326-mlody-rolnik-popelnil-samobojstwo-w-marcu-zostal-brutalnie-poturbowany-przez-policje-podczas-protestu-w-warszawie

Uśmiechnięta Polska w pigułce urwa

Opublikowano

na koncie obrotowym to zawsze te  minimum 200 koła się przewala na bieżące wydatki 🤪

zawsze to więcej jak 5 tys co tu jeden pokazywał 🤣

potem sobie dopisał w notatniku że 500 tys i wstawił to na af 🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał(a):

A gdzie tam. To mit. Przejechane kilkanaście tys. km. I nie widziałem żadnej.  Może za zimno. Ale pewnie kto szuka to znajdzie. 

Jakbyś był na dobrym głodzie to byś znalazł 🤣 Kobiety też tirami jeżdżą 🤣 i też potrzebujące 🤣

26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Poczułem się lekko wywołany do tablicy...na filmie nie widać, dlaczego policjanci, którzy nie mieli wcześniej zamiaru (bo z ich zachowania nic na to nie wskazuje) ruszyli do człowieka i go zatrzymali. Musiał coś zrobić, co ich działanie spowodowało. Relacja jest mocno jednostronna. A na marginesie, jeżeli chłopak był ciężko chory to po co jechał na protest, a jak już pojechał, to po co robił coś, co spowodowało to zatrzymanie? Policjant nie jest wróżka i w takiej sytuacji nie wie i nie może wiedzieć, jeśli nie jest to wyraźnie widoczne, że ktoś ma jakąś chorobę. Ja też byłem i nikt mnie nie zatrzymał. Nawet byłem w tym miejscu pod Sejmem, gdzie to zatrzymanie miało miejsce. Tam panowie rolnicy pozasłaniali sobie twarze i szaleli ze środkami pirotechnicznymi, co jest zabronione. Zresztą na filmie widać, że takie środki z tłumu lecą. Policjanci go nie zatrzymali dlatego, że go sobie upatrzyli i postanowili rzucić na ziemię. Od razu też dopiszę, bo będzie zarzut, że się rzucili w wielu na jednego. Zasada jest, że działanie ma być skuteczne. W sytuacji tłumu wokoło zrobili to tak, żeby ten tłum jakoś utrzymać w ryzach. Gdyby było ich dwóch, tłum na pewno próbowałby go odbić....

Kruk krukowi oka nie wykole 

• Like 1
Opublikowano

coraz więcej kobiet jeździ 

często w podwójnej z partnerami lub mężami 

23 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak narazie nie ma zgody rady na przejęcie , zadłużenia też nie mają 

e dobrze zorientowany jesteś pewnie w radzie siedzisz wysoko

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał(a):

oglądasz kanał na YT ..."audyt obywatelski "....ja oglądam i nie mam żadnego szacunku do policji w tym kraju bo to nieuki i poprostu przestępcy którzy łamią prawo ...😲

a to co wyprawiała policja z ludźmi za głupie maseczki to już jest totalne dno i upadek tej przestępczej formacji 🤪

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał(a):

To taką 60 z porządnym turem woził by big bagi🤔

U mnie z turem wolmet dawała radę z bb 500 i 600 kg , tylko wspomaganie obowiązkowo i koła najlepiej zmienić na 15,3 bo oryginalne felgi słabe i pękały 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v