Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jedna z przyczyn dyskusji o aborcji🤭😁.

Aborcja nie powinna do tego służyć, nie powinna być kolejną metodą antykoncepcji, człowiek powinien być odpowiedzialny za swoje czyny, jeżeli nie ma patologii ciąży to aborcja nie powinna być dostępna, takie jest moje zdanie. Tak jak pisałem wczoraj, wg mnie powinno być tak jak ustalono w tzw. "kompromisie aborcyjnym", ewentualnie dopuszczam nieznaczne zluzowanie przepisów jeżeli by to zostało przegłosowane w referendum ogólnokrajowym. Gdy np wiadomo że ciąża to tylko przenoszenie dziecka które i tak umrze po porodzie bo organizm nie będzie zdolny do samodzielnego życia przy obecnej wiedzy medycznej, to można dać MOŻLIWOŚĆ, nie obowiązek przerwania takiej ciąży, decyzja w tym wypadku należała by do matki, po OBOWIĄZKOWEJ wcześniejszej konsultacji z psychologiem.

Nie jestem chyba aż tak lewacki i tęczowy jak mnie tutaj niektórzy kreują ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Aborcja nie powinna do tego służyć, nie powinna być kolejną metodą antykoncepcji, człowiek powinien być odpowiedzialny za swoje czyny, jeżeli nie ma patologii ciąży to aborcja nie powinna być dostępna, takie jest moje zdanie. Tak jak pisałem wczoraj, wg mnie powinno być tak jak ustalono w tzw. "kompromisie aborcyjnym", ewentualnie dopuszczam nieznaczne zluzowanie przepisów jeżeli by to zostało przegłosowane w referendum ogólnokrajowym. Gdy np wiadomo że ciąża to tylko przenoszenie dziecka które i tak umrze po porodzie bo organizm nie będzie zdolny do samodzielnego życia przy obecnej wiedzy medycznej, to można dać MOŻLIWOŚĆ, nie obowiązek przerwania takiej ciąży, decyzja w tym wypadku należała by do matki, po OBOWIĄZKOWEJ wcześniejszej konsultacji z psychologiem.

Masz rację, ale wszystko spokojną większością, a nie awanturami wzniecanymi przez jakąś grupę kobiet, co własnego ciała upilnować nie potrafi 

Bo Ty katolik, tylko tej nazwy nie używasz 😉

Teraz, slawek74 napisał(a):

Ten co teraz jem a raczej jadłem to nie jedna szynka się nie umywa taki rarytas ...

Bo salceson to jest przecież szynka...tyle, że z przeszkodami😉🤭

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Bo Ty katolik, tylko tej nazwy nie używasz 😉

Może i tak, może i w moim życiu są widoczne wartości promowane przez religię katolicką, ale Ci powiem, że jeżeli miałbym wrócić do jakiejś religii, to poszukał bym wspólnoty ewangelickiej, kiedyś chyba nawet w Łowiczu był taki kościół.

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Masz rację, ale wszystko spokojną większością, a nie awanturami wzniecanymi przez jakąś grupę kobiet, co własnego ciała upilnować nie potrafi 

Bo wszystko przez to że jedna skrajna grupa przepchnęła to co chciała to wtedy odezwała się druga skrajna grupa ... Po prostu są tematy których lepiej nie tykać, albo gdy się tyka to trzeba robić to rozważnie i ze spokojem.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo Twój psl do lewackich przystał i zawarli małżeństwo P0lityczne. 

I przez to 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bo Twój psl do lewackich przystał i zawarli małżeństwo P0lityczne. 

I przez to 

No i co z tego, równie dobrze mógł być sojusz PSL z PiS gdyby karakan nie pluł na PSL ... I teraz była by tak samo rozchwiana koalicja PSL-PiS-Konfa ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

A lewaki to szkodniki

Prawaki z Konfy takie same szkodniki ... Jeszcze by Ci się czkawką odbiło, jakby Mentzen zabrał ci 800+, dopłaty do ha, wprowadził podatek katastralny czy z KRUS przeniósł do ZUS, tego nie widzisz ?? To jest ich program tylko nie mówią o tym głośno bo wtedy może by mieli 5% poparcia ...

Dla mnie wybór między Lewicą a Konfą to jak wybór między dżumą a cholerą ...

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może i tak, może i w moim życiu są widoczne wartości promowane przez religię katolicką, ale Ci powiem, że jeżeli miałbym wrócić do jakiejś religii, to poszukał bym wspólnoty ewangelickiej, kiedyś chyba nawet w Łowiczu był taki kośció

Pomijając kwestie religii, to ja myślę, że to jest po prostu nasza tożsamość narodowa i tradycja. W takim społeczeństwie się wychowaliśmy i tak jesteśmy ukształtowani. Nikt z nas nie założy sobie haremu, chociaż być może niektórzy by chcieli😉

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Nikt z nas nie założy sobie haremu, chociaż być może niektórzy by chcieli😉

Panie, dobry harem nie jest zły xD Niektórzy pewnie mają prawie jak harem, żona, kochanka i jeszcze przelotna dziewczyna xD 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Kupione prosto z sadu. A nie chłam z marketu 

b76b4ce5-7686-40d9-a7d7-94b280d0e3e1 (2).jpg

Kolega jak robił trasy na Hiszpanię to zawsze przywoził. O tej porze roku najlepsze. Niebo a ziemia przy tym co w markecie. 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Panie, dobry harem nie jest zły xD Niektórzy pewnie mają prawie jak harem, żona, kochanka i jeszcze przelotna dziewczyna xD 

Mają żony, po kilka kochanek i jeszcze przelotnie sobie coś znajdują czasem...ale to nie haremy🤷

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Moja siostra w gimnazjum miała chłopaka co jak się okazało miał jeszcze druga dziewczynę co kręcił na boku. Był w szoku jak jedna o drugiej się dowiedziała i mu niespodziankę zrobiły. Jego mina bezcenna że dwie dziewczyny pojawiły się w jednym miejscu. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a szkoda...

Zbyszek wolność jest...jak Cię stać zakładaj...jedyne co to poślubić wszystkich nie możesz, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby znaleźć sobie takie panie, zapewnić im w jednym miejscu utrzymanie i standard życia...i korzystać 🤷🤭

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał(a):

Moja siostra w gimnazjum miała chłopaka co jak się okazało miał jeszcze druga dziewczynę co kręcił na boku. Był w szoku jak jedna o drugiej się dowiedziała i mu niespodziankę zrobiły. Jego mina bezcenna że dwie dziewczyny pojawiły się w jednym miejscu. 

Bywały takie przypadki. U nas kiedyś się dwie dziewczyny na zabawie o chłopaka pobiły, bo kręcił z obiema i się zdecydować nie mógł. I nikt ich nawet nie rozdzielał zbytnio. Audytorium miały jak na gali KSW 🤭

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaa, ale nie wiem czy żona mi by pozwoliła...🤔

O właśnie 🤷...a nawet gdyby żona pozwoliła i miałbyś na to środki to śmiem twierdzić, że i tak byś tego nie zrobił 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

@Karol6130 @Qwazi @Leszy i reszta którą wybrać 🤔

inbound212317976079338556.jpg

Nie pomogę. Żadnej z tej listy nie miałem. Ja generalnie siałem tylko cztery odmiany, czyli Ułan, Popis, Rosomak i teraz już kolejny raz będzie Leonido. Nie siałem nigdy niższego FAO niż 260

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Echch....kiedyś to bylo.,

No było. Jedyne co mnie troszeczkę martwi, to to, że zaczynamy już używać tej frazy "kiedyś to było"...czas płynie nieubłaganie

A dzieci się starzeją 😉

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v