Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cimno,zimno, nie pada .

12 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Chodzi mi o to że ludzie pobrali kredyty hipoteczne, leasing na maszyny rolnicze, itp. W momencie kiedy dojdzie do bankructwa małych lub średnich gospodarstw rolnych które nie mają zabezpieczenia to na ogół psychika ludzka nie wytrzyma. Zaczną być samobójstwa , okaleczenia.

To już dzieje się w większych miastach. Co i raz słychać że ktoś się powiesił w domu spadł z balkonu, rzucił się pod pociąg daleko bierzmy, lub nieudolnie pod metro. 

Więc niestety to będzie Polska płynąca krwią. 

Bo ile człowiek będzie w stanie znieść jeśli całą gospodarka nasza będzie wypychana na siłę z Polski. A w Chinach nie dostaniemy tyle ile na rynku Europejskim za te same produkty. 

zawsze tak bylo..tylko nie bylo internetu i tylko otoczenei o tym wiedzialo.

12 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

U mnie to takiej ceny już nawet nie ma Wołowina kg koszt około 60 zł i więcej. 

Może to miasto ale ceny zaczynają być z kosmosu brane. 

idz do biedronki 🤣.albo do lidla -tam wszedzie ceny takie same.

11 godzin temu, 6465 napisał(a):

Takich NFZ. Bywam.

Z dziećmi 

A i tak często gęsto kończy się u prywatnej pani doktor. 

W przychodni jakoś mają straszny problem z wypisaniem antybiotyku.

widac znaja roznice miedzy bakteriami a wirusami.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Masz racje. Jeżeli to prawda i chcą oddać dokładnie tyle ile zapłacili za ciągnik to o co chodzi tym ludziom?

zapominasz o inflacji  i kosztach finansowych ciagnika.

co kupia za to kwote ?? taki sam nowy ?? uzywany z jakim przebiegiem ??

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Coś jak Jacus?

raczej zetorki12 obstawiam

2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jakoś to leczenie bez antybiotyku to skończyło się że mały 3 razy wylądował w szpitalu. 2 Razy zapalenie płuc i 1 raz zapalenie krtani do tego stopnia że karetka zabrała go z domu podłączonego pod tlen. 

nie robili badan ? wymzow ?

2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Oto to, wszytko wiedzę w jednym psluszku ma

nie kazdy ma tak jak ty..

52 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo żeby żyć w mieście trzeba się nauczyć żyć w nim. A niestety ludzie nie umieją żyć szybko. Bo uważa że w mieście jest tak jak na wsi. Próbują się dostosować ale im się nie udaje więc wracają skąd przyszli. 

w warszawce to nawet na schodach ruchomych biegna..

49 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo to chów klatkowy a my taki trochę wolny wybieg ( nie do końca wolny bo ogrodzony ale jednak trochę lepiej). 

Kilka lat na studiach i potem 2 lata się mieszkało w Stolycy, i nigdy więcej, siłą by mnie musieli tam zaciągnąć.

slubna cie na wsi czy w miescie odeszla ??

41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No właśnie...nawet odlać się ciężko za drzewem...

Z takim życiem....

a na wsi latwo ?? 

32 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kiedyś był artykuł o tym jeden nawet hoduje krowy mleczne 

byl taki jeden co mial ponad 100 krow, 

mial jeden problem -droga powiatowa ..zabudowania mial po zlej stronie.. po tej ktora juz w krakowie byla..

w koncu musial sie w bieszczady [doslownie] wprowadzic i po biznesie.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

na wsi latwo ??

No z pewnością łatwiej...

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@jacus pora obiadowa niedługo, do garów a nie głupoty na forum wypisywać ;)

No i nie pada, to i wiadra do prania może porozstawiać....🤭

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Rolnik to jest sprzent

17339977957736142797246604901129.jpg

17339978214371854634343000186726.jpg

Lux sprzęt....że dwadzieścia lat mi dobrze służyła...sthil ja zastąpił...

Cza by kiedy naprawić i makite

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nic ciekawego. Ma u mnie kilka osób. Coś tam lepsze od chinoli ale do huski i sztila brakuje. Coś jak oleomac.

Nie wiesz co gadasz chyba

Opublikowano

Co ja bym nie kupił stila czy huskwarny tylko każdy w tamtym czasie co robił tymi piłami a to przy dachach codziennie czy w lasach państwowych to mówił ze makita lepsza i kupiłem makitę.Tyle lat się tnie i działa.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Lux sprzęt....że dwadzieścia lat mi dobrze służyła...sthil ja zastąpił...

Cza by kiedy naprawić i makite

Nie wiesz co gadasz chyba

Wiem. Bo chciałem kupic. Może te starsze to były zayebiste. Te nowe nic specjalnego. 

Widziałeś jakoś firme leśną bazującą na Makicie?

Każdy swoje chwali ale bez przesady.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Noooo.

Dobrze że ty rodowitą warszawianką....🤭

Przynajmniej tego się wstydzę. I nikogo nie oszukuje że jestem rodowitą Warszawianka. Bo co niektórzy postawią buta na chodniku i mówią że Warszawiakami 🫢

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A no bo chodzi o ten konkretny model, inne to faktycznie....takie se..

Możliwe nie wgłębiałem się tak. Mam tylko w wiosce obok znajomego mechanika od pilarek i podobnego sprzętu. Naprawia wszystkim pilarzom w okolicy. Nie polecał. Ogólnie zawiozłem swego chinola wczoraj do niego pogadaliśmy troche to teraz firmy skaczą od stila do husqvarny i z powrotem.

Chciałbym coś kupić ale sam już nie wiem.

Opublikowano
43 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Mi nic z tych rzeczy nie potrzebne 

Lepiej by zrobili gdyby te pieniądze poszły na dzieci 

Kiedyś mówiłem że możesz przyjść do miasta żyć z chłopem ze wsi, to Ty że lepiej na wsi z chłopem z miasta

A co mam zrobić z tym moim miejskim chłopem? Wyrzucić?

Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał(a):

zawsze tak bylo..tylko nie bylo internetu i tylko otoczenei o tym wiedzialo.

idz do biedronki 🤣.albo do lidla -tam wszedzie ceny takie same.

w warszawce to nawet na schodach ruchomych biegna..

Gumowe ucho kiedyś wystarczyło za internet. 

Biedronka chłopie to nie sklep tylko rzeznia tylko nie zwierząt tylko ludzi 🤣🫢

Jeszcze o Lidlu tak się nie mówi. Choć wszyscy z niego uciekają.

Wszystko zależy od regionu w którym się znajdujesz. Ceny też więc mi tu gwiazdosz. Bo gwiazdorzyc nie umiesz 

Biegną bo ciągle są w biegu. To są uroki życia w mieście 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Słyszałem że chyba najlepszy model stila. 

Tak...

Widzę że na olx są nowe.

W sklepach bywają....pod ladą, bo już norm nie spełniają.

Lepiej mi się nią robi niż Makitą.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak...

Widzę że na olx są nowe.

W sklepach bywają....pod ladą, bo już norm nie spełniają.

Lepiej mi się nią robi niż Makitą.

A jeśli norm nie spełniają i są sprzedawane to choć gwarancja jest? 🤔

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Gumowe ucho kiedyś wystarczyło za internet. 

Biedronka chłopie to nie sklep tylko rzeznia tylko nie zwierząt tylko ludzi 🤣🫢

Jeszcze o Lidlu tak się nie mówi. Choć wszyscy z niego uciekają.

Wszystko zależy od regionu w którym się znajdujesz. Ceny też więc mi tu gwiazdosz. Bo gwiazdorzyc nie umiesz 

Biegną bo ciągle są w biegu. To są uroki życia w mieście 

Ogólnie wawa to wyścig szczurów, jak ktoś umrze to na pogrzebie kilka osób,nawet na pogrzeb nie przyjdą bo juz nic nie załatwisz bo umarłeś,potrzebny już nie jesteś,i wiele by tak jeszcze pisać.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

gwarancja jest? 🤔

No właśnie.....

Ja kupiłem na takiej zasadzie, że jak by coś, to nie będzie problemu z naprawą, bądź wymianą....

No i znam człowieka, więc poniosłem to ryzyko...

No ale co może się zepsuć w takim sprzęcie....produkowanym w Brazylii...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v