Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Zalezy, ale zazwyczaj tak jak piszesz.

Oby bo jak nie to mój portfel jest szczuplejszy 

Opublikowano
4 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Pewnyś😎

17334829513793226761618624904366.jpg

strażacy na sąsiedniej wsi zrobili kalendarz za sponsoring firm i sprzedaż kalendarzy i luty ma 30 dni taka polewkę mają wszyscy z nich 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Oby bo jak nie to mój portfel jest szczuplejszy 

Przy około 80-90km/h moje Volvo oszukuje o 4km/h, kobity o 6km/h, a Yamaha dodaje aż 7km/h. Wszystko zależy od pojazdu, rozmiaru opon itp.

Jak małe przekroczenie to niektóre fotoradary mają automatyczne kasowanie "mało dochodowych" zdjęć xD Raz miałem na zegarze chyba 61km/h przy ograniczeniu na 50km/h, byłem pewny że mi pstryknął a już z 7 miesięcy i nie przyszło zdjęcie od fotografa ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak jechałeś było wziąć po 2 peta swojskiej kiełbasy i po 2 kaszany to by i czas znalezli😀

Ta. Jechać zaprosić na imprezę i jeszcze się podlizywać... 🤭

Ja to pierdyle, po 3 próbach miałbym ich w pisdzie, ale to nie moja rodzina to wiesz...

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to policja nie dostaje mundurów tylko musi sobie sama kupować?

Tak jak napisałem. Specjalne sklepy do tego są 

35 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Też dostałem piłę

🤝😉

25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Fajne , a co to są 🤔

kuźwa złote życie mają, większość ludzi nie ma takich rarytasów w pracy , a warunki często gorsze 

Niekoniecznie Marcin. Niektórzy może tak, ale to mniejszość 

14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zalezy, ale zazwyczaj tak jak piszesz.

Zwykle jest to 6 km/h. Z tego co mi wiadomo nie dotyczy to marki ... Volvo 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zwykle jest to 6 km/h. Z tego co mi wiadomo nie dotyczy to marki ... Volvo 

To co podałem to tylko moje obserwacje, licznik kontra GPS, nie jest to pomiar laboratoryjny certyfikowanym urządzeniem ;) 

Opublikowano

Uj pójdę na komisariat z ciekawości się zapytam ile tam były i o ile kasiuty niestety zasilę budżet tego kraju

Opublikowano

Wiem Tomek, że to Twoje obserwacje. Nie sprawdzałem tego, ale tak mi mówiono na zajęciach z pewnego przedmiotu- 6 km/h, a Volvo na zero

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To co podałem to tylko moje obserwacje, licznik kontra GPS, nie jest to pomiar laboratoryjny certyfikowanym urządzeniem ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał(a):

Uj pójdę na komisariat z ciekawości się zapytam ile tam były i o ile kasiuty niestety zasilę budżet tego kraju

Fotograf?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

a Volvo na zero

No to kłamstwo, chyba że przy największym możliwym rozmiarze opon tak jest. Volvo jakby mniej zawyżało niż inne marki co miałem, ale nadal zawyża. Może stare, jeszcze szwedzkie Volvo tak miały ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Fotograf?

ta, jakieś 83 było na liczniku, analogowym rzecz jasna

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

ta, jakieś 83 było na liczniku, analogowym rzecz jasna

Na komisariacie się nic nie dowiesz. Policja nie obsługuje gąsiorów. ITD🤷

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to kłamstwo, chyba że przy największym możliwym rozmiarze opon tak jest. Volvo jakby mniej zawyżało niż inne marki co miałem, ale nadal zawyża.

Tak było powiedziane. Nigdy nie siedziałem w Volvo

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Na komisariacie się nic nie dowiesz. Policja nie obsługuje gąsiorów. ITD🤷

Tak było powiedziane. Nigdy nie siedziałem w Volvo

Ciekawe czy na mobywatel wskoczy to wcześniej niż przed listem

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, gregor1284 napisał(a):

A właśnie. W charakterze niespodziewanego przybysza jak się wbija na wigilię to chyba nie wypada się zapowiadać?

To spaliłeś.

Od tego momentu już się będę spodziewał więc lepiej się zapowiedz. 

O. Mikołaj z cukierkami pojechał strażakiem na sygnale. 

U was też tak jeżdżą?

W myszyńcu chodził po mieście taki z pompowanym łbem, ale chyba napruty bo miotało nim i drugi go prowadził. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Dokładnie tak, jak Tomek napisał 

No racja, do póki nie będzie odebrania nie będzie w mob

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cza jechać na rekolekcje...

I u nas są od dziś. 

Godzinę temu, gregor1284 napisał(a):

A właśnie. W charakterze niespodziewanego przybysza jak się wbija na wigilię to chyba nie wypada się zapowiadać?

No raczej, wtedy to już nie jest zbłąkany, niespodziewany gość 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v