Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Kolejna sprawa, do kolegi z pracy przyszedł SMS że paczka nadana ale bez pełnego adresu czy coś w tym stylu (a tak się złożyło że coś tam sobie zamówił i czekał na paczke) no i trzeba było podać nr karty kredytowej... biedniejszy o 400zł teraz jest...

Na OLX wystawiłem jakąś pierdołę z tą ich przesyłką, po 3 minutach miałem 3 SMS-y że sprzedałem towar xD Ale jak ktoś się nie zna może się naciąć ... Wpisz kod BLIK aby potwierdzić transakcję, no już na pewno im wpisuję xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Dziwny...toż chciałeś 500...

Chcieli 500, odpisał że może dać 300, a oni "dobra, dawaj i tyle, oddam jak tylko będę mógł" 

Sprawa zgłoszona na policję która rozkłada ręce i mówi że takich spraw jest na pęczki, a najlepsze jest to że to nie jest przestępstwo tylko wykroczenie 🤦

• Like 1
Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

5 minut temu, Buszmen11 napisał:

Złodziejstwo jest i w biały dzień. W zeszłym roku proboszcza ogolili w biały dzień jak poszedł mszę odprawiać. W ciągu 15 minut przekopali całą plebanię mimo kamer, wystraszyła ich jego matka jak z obiadem podjechała. Na kamerach 3 typa w kominiarkach i rękawiczkach

Tuż po świętach włamali mi się na FB, do wszystkich moich aktywnych znajomych wysyłali prośbę o blika 500zł... paru znajomych zapytało się przez SMSa czy faktycznie potrzebuje, zanim zdążyłem zareagować to jeden kumpel bez chwili namysłu przelał 300zł... 😶 

Kolejna sprawa, do kolegi z pracy przyszedł SMS że paczka nadana ale bez pełnego adresu czy coś w tym stylu (a tak się złożyło że coś tam sobie zamówił i czekał na paczke) no i trzeba było podać nr karty kredytowej... biedniejszy o 400zł teraz jest...

Złodziejstwo i k**estwo...

siostrze ciotecznej podobnie przed świętami tylko sasiad z ,,dołu,, gdzie mieszka szybko zapytał czemu nie bezpośrednio a mesengera i szybko zareagowali a poszło do znajomych i chyba nikt nie stracił...

Opublikowano
4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

nie jest przestępstwo tylko wykroczenie 🤦

I to znacznie zawęża możliwości działania. Dlatego dobrzy złodzieje marketowi sumują sobie wartość przedmiotów, które kradną i pilnują, żeby nie przekroczyć granicy między wykroczeniem a przestępstwem, na wypadek wpadki...

Opublikowano
18 minut temu, superfarmer02 napisał:

To było by ogromne szczęście. Z doświadczenia wiem że napewno nie był to ktoś obcy... 

Czasami bywa. Szczególnie, jak se złodziej walnie coś na odwagę...

1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Do 800zł to wykroczenie, powyżej przestępstwo.

Kiedyś było do 500zł, a że już nic fajnego nie da się za***ać do 5 stówek to zwiększyli na 8 stówek.

Było też 250...

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Dużo strat w złotówkach? 

Nie dość że ciężkie, chvjowe czasy to jeszcze złodziejstwo...

Hej nie chce się wtrącać ale ja powiem Ci tylko z doświadczenia, że nikt obcy nie jechał do ciebie 100 km żeby Ci okraść mieszkanie , z reguły to jest ktoś kto mieszka  blisko ... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nawet dobrze jest poinformować że teren monitorowany.

po co ? jeśli masz atrapy to tak , kilka zepsutych porządnych na złomie kupiłem to diody IR działają więc podpiąłem zasilanie powiesiłem i niech straszą

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

po co ? jeśli masz atrapy to tak , kilka zepsutych na złomie kupiłem to diody IR działają więc podpiąłem zasilanie powiesiłem i niech straszą

Te diody to idealnie pomagają trafić w nocy z wiatrówki w taką kamerę, znajomego tak obrobili ... I kamery nie pomogły.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

na wsi dużo łatwiej było by krąg podejrzanych wytypować w mieście coraz więcej ludzi obcych i nie tylko polaków a obcokrajowców a ci przemieszczają się jak coś nabroją...

Miałem kamerę wycelowaną w wjazd, częściowo łapiąc drogę, ktoś uprzejmy doniósł, i musiałem kamerę przestawić żeby drogi nie rejestrowała ... Umieściłem w innym miejscu, że jej z drogi nie widać i nadal wjazd z kawałkiem drogi sobie rejestruję ...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Podwójne działanie.

I odstrasza i zarejestruje.

Wielkie G zarejestruje jak na wsi wywalą transformator przed wejściem na posesję ...

Zobacz sobie jak np w przypadku motocykli dają sobie radę z wszelkiego rodzaju D-Lockami, U-Lockami itp, parę sekund i zabezpieczenia nie ma...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Miałem kamerę wycelowaną w wjazd, częściowo łapiąc drogę, ktoś uprzejmy doniósł, i musiałem kamerę przestawić żeby drogi nie rejestrowała ... Umieściłem w innym miejscu, że jej z drogi nie widać i nadal wjazd z kawałkiem drogi sobie rejestruję ...

Sąsiad ma centralnie na drogę bo mu wylatujący z zakrętu często płot rozwalali 

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Źle policzyłeś i przekroczyłeś niechcący???😉

Nu,nu. Ktoś dobrze policzył...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wielkie G zarejestruje jak na wsi wywalą transformator przed wejściem na posesję ..

Szwagier kupił sobie na aliexpress kamery z panelem solarnym, działają bez prądu, przesyłają sygnał przez wifi, fajne to, i jakoś niedrogo 

• Thanks 1
Opublikowano

Każdy system da się obejść. 

Jednak np jakieś drobne pijaczki trochę się obawiają.

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wielkie G zarejestruje jak na wsi wywalą transformator przed wejściem na posesję ...

Zobacz sobie jak np w przypadku motocykli dają sobie radę z wszelkiego rodzaju D-Lockami, U-Lockami itp, parę sekund i zabezpieczenia nie ma...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

przesyłają sygnał przez wifi

Klucz tematu, nie ma prądu, nie ma WiFi, nie ma przesyłu danych ...

Znajmy myślał że jest bezpieczny, bo kupił system kamer na AlleDrogo i sam sobie zamontował, ale zapomniał o jakimś małym UPS w razie awarii zasilania ... Wyczyścili garaż z elektronarzędzi a kamery nic nie nagrały bo najpierw wyłączyli trafo ...

Opublikowano (edytowane)

Na kamery jest duuuuużo prostszy sposób...ale nie będę pisał jaki, żeby nikogo nie doinformowywać...

16 minut temu, superfarmer02 napisał:

Miałem taki niemiły incydent...

Coś odstawił Krzysztof🤔...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

Oby pies nie doprowadził tylko do miejsca, gdzie wsiedli do samochodu. A gdyby już tak miało się stać, to oby to było miejsce objęte jakimś monitoringiem...

Powiedz, czy za takim tropem policja może wejść na kogoś teren prywatny, taki np. ogrodzony? Bo u wujka na wsi była akcja, że sąsiad sąsiada okradł, i jeszcze sobie rękę rozerwał przy tym. Ślad do swojej chałupy zostawił, a ci co przyjechali twierdzili, że  nie mogą sobie tam tak wejść i zobaczyć, co on tam ma. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v