Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

jeżeli jedziesz na imprezę gdzie wiesz ze będzie alkohol to albo bierzesz z sobą kierowcę albo ogarniasz sobie transport taxi lub kogoś znajomego lub ogarniasz sobie nocleg 

Dokładnie, mam kilku znajomych gdzie "wymieniamy" się podwózkami na wesele czy inną imprezę. Chyba że impreza taka jak Sylwester, tu trzeba się już jakoś dogadać i ta co 4-5 osoba kieruje.

A jak się jedzie już gdzieś dalej to się załatwia jakiś nocleg i tyle.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

chyba poprzednia ekipa wymyśliła przed wyborami ten przepis że przepadek auta jak jedziesz nawalony 

i co i chyba to nie działa (nie wiem) bo przez pół roku to by chyba byly pelne parkingi policyjne tych aut a chyba tak nie jest bo niektóre ustawy są robione tylko pod publiczkę a nie ma dalej narzędzi żeby to egzekwować

To już było parę lat temu i się nie sprawdziło. Dobrze wiedzieli, że teraz też się nie sprawdzi. Ale efekt medialny najważniejszy 

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

jeżeli jedziesz na imprezę gdzie wiesz ze będzie alkohol to albo bierzesz z sobą kierowcę albo ogarniasz sobie transport taxi lub kogoś znajomego lub ogarniasz sobie nocleg 

znam przypadki ze podcięty facet ładuję się za kierownicę a trzeźwa żona z prawem jazdy siada z boku 🤦

To jest właśnie owo bohaterstwo🤷

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ta ustawa chyba była bardzo "dziurawa" a i te zatrzymanie auta było nie do końca zgodne z innymi przepisami.

no właśnie o to mi chodzi po ..UJ tworzyć takie prawo pod publiczkę albo pod kampanie wyborcza którego później konstytucją czy inne prawo zabrania egzekwować 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Jutro gdzie do kantoru podjadę...

jak jedziesz na jarmark bożonarodzeniowy do Berlina to weź trochę więcej bo tam bigos z kiełbaska i grzane piwo 100€ no chyba że bierzesz jak co nie którzy termos i kanapki😆😆😆😆

• Haha 3
Opublikowano

Michał to można wyegzekwować, tylko proceduralnie jest to trudne i nie zawsze skuteczne. Ciągnie się długo i tak naprawdę robi kłopot dla państwa i wymiaru sprawiedliwości. Procedura przepadku jest długotrwała. Oni doskonale o tym wiedzieli, jak to wprowadzali. Zresztą nie było też czego wprowadzać, bo zajęcie mienia od zawsze funkcjonuje w procedurze karnej. To było tylko powielenie raz jeszcze, w innym przepisie

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

znam przypadki ze podcięty facet ładuję się za kierownicę a trzeźwa żona z prawem jazdy siada z boku 🤦

Takiemu trzeźwemu co pozwala pijanemu jechać tak samo powinni przypier... i nie sadzać tylko roboty przymusowe niech odrabia...

8 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak jedziesz na jarmark bożonarodzeniowy do Berlina to weź trochę więcej bo tam bigos z kiełbaska i grzane piwo 100€ no chyba że bierzesz jak co nie którzy termos i kanapki😆😆😆😆

E panie to trochę inny wyjazd klapki komielówki i w innym kierunku zresztą tu bogaty sponsor ... za moje 🤪😁

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał(a):

Takiemu trzeźwemu co pozwala pijanemu jechać tak samo powinni przypier... i nie sadzać tylko roboty przymusowe niech odrabia...

E panie to trochę inny wyjazd klapki komielówki i w innym kierunku zresztą tu bogaty sponsor ... za moje 🤪😁

będziesz jajka moczył 👍👍👍👍

a niektórzy tu piszą że jak są krowy to nie ma szans na urlop 

a jednak jak ktoś myśli to znajdzie rozwiazanie

17 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

⚒️🔨⛏️ X 15.10

ile Ty możesz jebac tym młotkiem 

tynk byś skuł z całego pałacu kultury 😆😆😆

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

1 tys .miesięcznie  Zatrzymanych samochód pijanym kierowcom to wcale nie mało , więc prawo działa 

I gdzie te licytacje tych samochodów, zatrzymują niby a potem oddają bo prawo jest dziurawe ...

Opublikowano

Najpierw czekanie na sprawę , odwołania , uprawomocnienie się wyrok więc pewnie z rok się zejdzie ale samochody stoją na parkingach , co niektóre to parking droższy od wartości samochodu 

• Like 1
Opublikowano

jest tyle miejsca na policyjnych parkingach ??

1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Tam jest  ELE.EF. 

Tak tylko z ciekawości pytam. Bo trąbią że już nie ma zgłoszeń tylko mus rejestrować w ciągu 30 dni. 

wczoraj widzialem  E1 EEEEE

31 minut temu, slawek74 napisał(a):

na slowacji termy sa gorsze niz w polsce..

modne byly jeszcze wtedy gdy w polsce nie bylo tylu miejscowek..

• Confused 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I gdzie te licytacje tych samochodów, zatrzymują niby a potem oddają bo prawo jest dziurawe ...

Za minimum pięć lat...

1 minutę temu, jacus napisał(a):

wczoraj widzialem  E1 EEEEE

To ładnie, gorzej by wyglądało D1 DEEEE😉

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Dejta spokój dopiero się obudziłem. 700km przez noc zukiem machnąłem, pod sandomierz dotarłem. Opłacało się 🤭

A ja kładę się bo o 21 Starem do Gdańska. To się drzemne trochę.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Dejta spokój dopiero się obudziłem. 700km przez noc zukiem machnąłem, pod sandomierz dotarłem. Opłacało się 🤭

Nie rozleciał się?

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to żuk już na chodzie?

Wyklepany?

Drugim żukiem, jak kot jednym zukiem by jeździł to by zdechl czy jakoś tak

4 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Nie rozleciał się?

A gdzie tam. Prima sort żuk 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Podpisał/ła ?

56 na plus :ph34r: ile to trzeba ton bobu?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v