Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Nie wiesz jak to jest jak się kupi uszkodzony pojazd i w ciągu 30 dni się nie zdąży naprawić żeby przeszedł przegląd to co robić?

A samo zgłoszenie nabycia, bez przerejestrowania ? Najlepiej pójść do wydziału komunikacji i tam powinni coś podpowiedzieć.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bo to ładna kombinacja literek. C na końcu tak wygląda jakby chciało zjeść E i L😉🤭

Tam jest  ELE.EF. 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A samo zgłoszenie nabycia, bez przerejestrowania ? Najlepiej pójść do wydziału komunikacji i tam powinni coś podpowiedzieć.

Tak tylko z ciekawości pytam. Bo trąbią że już nie ma zgłoszeń tylko mus rejestrować w ciągu 30 dni. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Bo trąbią że już nie ma zgłoszeń tylko mus rejestrować w ciągu 30 dni. 

A to moja opcja już nie przechodzi, jakiś patent na to musi być. Albo i nie ma https://www.farmer.pl/finanse/ekrus-cyfrowe-rozwiazanie-krus,154495.html?mp=promo

Znajoma ostatnio dostała pismo za niezgłoszenie sprzedaży, zgłosiła, ale za późno, minęło 32 dni i przyszło że rozpoczęto sprawę, pewnie będzie coś do zapłaty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie wiesz jak to jest jak się kupi uszkodzony pojazd i w ciągu 30 dni się nie zdąży naprawić żeby przeszedł przegląd to co robić?

Jeśli ten uszkodzony pojazd nie ma przeglądu to się w to nie pchaj. Masz 30 dni na przerejestrowanie, nie na zgłoszenie nabycia (to się zmieniło). Do przerejestrowania potrzebny jest przegląd. Jak nie dasz rady w tych 30 dniach wchodzisz w karę administracyjną 500 zł ( tyle przynajmniej daje mój WK )...info od kierowniczki WK

6 minut temu, 6465 napisał(a):

Tam jest  ELE.EF. 

Pamiętam...w sumie to C może też chcieć pokąsać EF, które są ukryte za cyferką 😉🤭

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jeśli ten uszkodzony pojazd nie ma przeglądu to się w to nie pchaj. Masz 30 dni na przerejestrowanie, nie na zgłoszenie nabycia (to się zmieniło). Do przerejestrowania potrzebny jest przegląd. Jak nie dasz rady w tych 30 dniach wchodzisz w karę administracyjną 500 zł ( tyle przynajmniej daje mój WK )...info od kierowniczki WK

Pamiętam...w sumie to C może też chcieć pokąsać EF, które są ukryte za cyferką 😉🤭

przykręcają śrubę z tym kombinatorstwem 

Teraz już nie będzie można rejestrować tych wszystkich przyczep i traktorow które na "zachodzie  nie były rejestrowane" 

i mają za 50+ zatrzymywać prawojazdy po za terenem zabudowanym 

na 3 miesiące 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

i mają za 50+ zatrzymywać prawojazdy po za terenem zabudowanym 

Tu będą karać, a pijak i narkoman z zakazami zabija kobietę na pasach w Błoniu, podobno niedaleko mnie ten samochód zamelinowali ...

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Ano dokręcają. Trzeba se kupić gablotę z silnikiem od kosiarki, to może człowiek lejce uchroni 😉

to chyba nie od silnika zależy tylko od głowy kierowcy bardziej 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
Teraz, wojtal24 napisał(a):

To poza zabudowanym to ma być chyba tylko na drogach gdzie jest 1 pas w danym kierunku. Na autostradkach i ekspresówkach gdzie są 2 pasy w jedną stronę mają nie zabierać.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tu będą karać, a pijak i narkoman z zakazami zabija kobietę na pasach w Błoniu, podobno niedaleko mnie ten samochód zamelinowali ...

no słyszałem 

i kobitka w ciąży podobno była 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To poza zabudowanym to ma być chyba tylko na drogach gdzie jest 1 pas w danym kierunku. Na autostradkach i ekspresówkach gdzie są 2 pasy w jedną stronę mają nie zabierać.

tak 

dokładnie tak 

Opublikowano (edytowane)

no słyszałem 

i kobitka w ciąży podobno była 

Samochód znalazł się w Ludwikowie koło Rybna. Gość miał przy sobie maryśke i zabrane prawko za alko.

Opublikowano

ktoś normalny to wie że jak wypije to nie wsiada za kierownicę 

a to są już recydywiści w swoim stylu bo często na kilku krotnym zakazie za używkami wsiada i popełnia kolejne wykroczenie czy wypadek Ci ludzie powinni być leczeni 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Racja. Ale ja tam strachliwy żem. Se kupię coś takiego, co będzie do mnie gadać, tak jak kiedyś maluch się odzywał przed wyprzedzaniem: "zastanów się, przemysł to, nie bądź pewny że dam radę" 😉🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a to są już recydywiści w swoim stylu bo często na kilku krotnym zakazie za używkami wsiada i popełnia kolejne wykroczenie czy wypadek Ci ludzie powinni być leczeni 

On już raz był złapany podczas jazdy na czynnym zakazie, ale tu nasze prawo jest dziurawe, najłatwiej im idzie lepienie mandatów...

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

ktoś normalny to wie że jak wypije to nie wsiada za kierownicę 

To jest w głównej mierze bohaterstwo ...pojadę i ch..ja mi kto coś zrobi, albo bocznymi się orzemknę...a jak się nie uda to płacz...

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

On już raz był złapany podczas jazdy na czynnym zakazie, ale tu nasze prawo jest dziurawe, najłatwiej im idzie lepienie mandatów...

Prawo nie jest dziurawe, tylko jego stosowanie kuleje...wielu nie powinno z sądu wyjść, a po ogłoszeniu wyroku z uśmiechem podążali do domu

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

no ale co Policja czy urzędnika może zrobić takiemu gościowi 

nikt go nie będzie pilnował 24na dobę żeby nie wsiadł za kierownicę powinny być ośrodki i takich ludzi powinni zamykać i w jakiś sposób. leczyć 

ja nie widzę innego rozwiązania 

kolejna sprawa to są bardzo duże braki kadrowe w Policji 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

nikt go nie będzie pilnował 24na dobę żeby nie wsiadł za kierownicę powinny być ośrodki i takich ludzi powinni zamykać i w jakiś sposób. leczyć 

Kara w wysokości 50-krotności pensji, a jak nie zarabia to 50-krotność minimalnej, jak nie zapłaci to do pudła na posiedzenie i by się zastanowili. A tak wychodzą z sądu z kolejnym zakazem i się aby śmieją ... Jeżeli ktoś ma zakaz i nadal jeździ to kara powinna być za to bardzo surowa ... A na razie jedyne co dostaje to kolejny zakaz, który nic dla niego nie znaczy ...

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

To jest w głównej mierze bohaterstwo ...pojadę i ch..ja mi kto coś zrobi, albo bocznymi się orzemknę...a jak się nie uda to płacz...

Prawo nie jest dziurawe, tylko jego stosowanie kuleje...wielu nie powinno z sądu wyjść, a po ogłoszeniu wyroku z uśmiechem podążali do domu

jakie to jest bohaterstwo to jest głupota choroba nic więcej 

Opublikowano

Większości po kielichu załącza się taki rodzaj bohaterstwa...chociaż może już trochę mniej. Kiedyś było tego więcej 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

jak nie zapłaci to do pudła na posiedzenie i by się zastanowili

Rysiek tyle vatu nie odprowadzi 🤷🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Naśle się na Ryśka skarbówkę, zapłaci VAT od tych usług koszenia, gipsowania i remontów pił i będzie na utrzymanie przestępców xD 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kara w wysokości 50-krotności pensji, a jak nie zarabia to 50-krotność minimalnej, jak nie zapłaci to do pudła na posiedzenie i by się zastanowili. A tak wychodzą z sądu z kolejnym zakazem i się aby śmieją ... Jeżeli ktoś ma zakaz i nadal jeździ to kara powinna być za to bardzo surowa ... A na razie jedyne co dostaje to kolejny zakaz, który nic dla niego nie znaczy ...

chyba poprzednia ekipa wymyśliła przed wyborami ten przepis że przepadek auta jak jedziesz nawalony 

i co i chyba to nie działa (nie wiem) bo przez pół roku to by chyba byly pelne parkingi policyjne tych aut a chyba tak nie jest bo niektóre ustawy są robione tylko pod publiczkę a nie ma dalej narzędzi żeby to egzekwować

Opublikowano

chyba poprzednia ekipa wymyśliła przed wyborami ten przepis że przepadek auta jak jedziesz nawalony 

Ta ustawa chyba była bardzo "dziurawa" a i te zatrzymanie auta było nie do końca zgodne z innymi przepisami.

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

No pojechała a widzisz bym pojechał to byśmy się spotkali. A tak to na podwórku ogarniam. 

No w oddziale nie dadzą. Mus jechać do miasta. 

Jutro gdzie do kantoru podjadę...

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Większości po kielichu załącza się taki rodzaj bohaterstwa...chociaż może już trochę mniej. Kiedyś było tego więcej 

jeżeli jedziesz na imprezę gdzie wiesz ze będzie alkohol to albo bierzesz z sobą kierowcę albo ogarniasz sobie transport taxi lub kogoś znajomego lub ogarniasz sobie nocleg 

znam przypadki ze podcięty facet ładuję się za kierownicę a trzeźwa żona z prawem jazdy siada z boku 🤦

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v