Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kiedyś słyszałem taki tekst ,,gienów nie wysrasz,, 🤭😁

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna, taki ładny dzień a ja gnoju nie wywiezłem...

Się zachciało... jeżdżenia..

cza będzie jutro, dziś to już....się nie opłaca...

Błoto się by mazało...🙋‍♂️

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dziecko można do czegoś zainspirować, pokazać możliwości, ale do niczego nie zmusisz.

Ja znam takie - człowiek jest jak sznurek, możesz go za soba pociągnąć, ale go nie popchniesz

Opublikowano

slonko swieci,cieplo ,snieg stopnial.

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Najsłynniejszy jest chyba Konstanty Radziwiłł herbu trąby. Jeden prezydent też miał herb

zrobil w trabe polskie panstwo na 100 milionow euro a pozniej kuzyn  wyrolowal rodzine  i kase przelal do raju podatkowego..

tylko malo slawy bylo z tego.

20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O i mi dywaniki gumowe powinien dziś kurier dostsrczyc.

mi po lozyska nie chcialo sie jechac i 15 dzien dostarczaja.. 

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dziecko można do czegoś zainspirować, pokazać możliwości, ale do niczego nie zmusisz.

Dziecko trzeba przede wszystkim wspierać...zmuszanie to grzech śmiertelny, który zwykle wraca jak bumerang

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacus napisał(a):

mi po lozyska nie chcialo sie jechac i 15 dzien dostarczaja.. 

W Polsce Z to jak przed południem zamówię to na 99% będzie następnego dnia roboczego 🤭 Chyba że coś z AliExpress ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

Kurcze sle się robić nie chce 🤭🤦

A mi coś uringa nie dostarczsją 🤔 nie trzeba było na zaś płacić 🤦

Mi też, więc idę wykrece drugą już dzisiaj pauzę ...

• Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W Polsce Z to jak przed południem zamówię to na 99% będzie następnego dnia roboczego 🤭 Chyba że coś z AliExpress ...

I co z tych łożysk. Ja kupiłem FAGa do napinacza paska w rozdrabniaczu słomy w Lexionie. Wytrzymały 20 godzin.

Opublikowano
29 minut temu, Filin1 napisał(a):

W wojsku był chłopak nazywał się Radziwiłł. 

Moja prababcia ze strony matki była Potocka a mieszkali w lepiance i klepali biede 😂. Jeden w pracy miał na nazwisko Sienkiewicz a inny Kukuczka. Pytam się czy z tych Kukuczków? On, że to wujek, patrze w papierach, faktycznie gościu z Katowic. Coś tam o wujku opowiadał.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja takich rzeczy jak łożyska, uszczelniacze itp nie kupuje z Internetu ... Zresztą, oleje, filtry to też stacjonarnie tylko.

Te akurat były w stacjonarnym. Nie wiem czy z internetu jak kupione w sklepie firmowym to nie lepsze.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A tak przy okazji, jakiej firmy łożyska są godne Polecenia?

U mnie maszyny patriotyczne, niektóre już trochę wiekowe, a i za wiele nie używane to najczęściej Kraśniki kładę. Już kilka ich do cudu techniki z Płocka poszło i na razie te co wymieniałem ponownie nie zastrajkowały ;) Ale Bizon u mnie to z 30, maksymalnie 40h w sezonie zrobi ... Rozrzutniki Białostocka, ale w kurzaku, to mają dużo lżej niż w gnoju od wieprzy czy bydła.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A tak przy okazji, jakiej firmy łożyska są godne Polecenia?

na twoim miejscu celowałbym między koyo a nachi

na swoim wybieram najtańsze 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v