Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

No gnoju ni mam

Nawóz sztuczny nie wiele P0maga

To najlepsza opcja bo to 6 klasa żwir budowlany

Ogarniaj papierologię na kopalnie żwiru, organizuj wywrotkę i koparkę...ja Ci koparką poszaleję, Pedro wywrotką i będziem kręcić interesa...prezesem nawet możesz zostać 🤷

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jeszcze się w kufajce o łazisz 

Ja za młody jestem, jeszcze nie czas na mode kufajkową dla mnie 

2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jeszcze się w kufajce o łazisz 

Ja za młody jestem, jeszcze nie czas na mode kufajkową dla mnie 

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jeszcze musi P0 mrozić by sztachety trzeszczało by fanatyków P0mp ciepła liczniki Energi na czerwono dioda świeciła zamiast blikać

też na to liczę żeby lepszy sezon narciarski był 

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

No gnoju ni mam

Nawóz sztuczny nie wiele P0maga

To najlepsza opcja bo to 6 klasa żwir budowlany

Mogę przyjechać z dwa żuki sobie nakopać?

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ogarniaj papierologię na kopalnie żwiru, organizuj wywrotkę i koparkę...ja Ci koparką poszaleję, Pedro wywrotką i będziem kręcić interesa...prezesem nawet możesz zostać 🤷

A jest fajny sprzęt, łyżki od cyklopa tylko założyć 

FB_IMG_1729624314485.jpg

• Like 1
Opublikowano

Qrła, czemu drużyna z Lwowa gra w polskiej lidze siatkowej? Tak mi info w oczy się rzuciło tetaz

Teraz, Qwazi napisał(a):

No i już można biznesa kręcić 🤷

Tylko Kopcie głęboko aby później woda naszła i było fajne jeziorko, prezes na puści rybek karpi i na wigilię będzie zarobek 

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał(a):

Idzie chłód. W prognozie w przyszłym tygodniu -2... w nocy🤣

Tylko deszczu dawno nie było.

Dużo napadało u Ciebie w październiku 🤔 u mnie 35mm.kiedyś to chociaż po przymrozku deszcz popadał a teraz wszystko się zmienia.

Siema  

41 minut temu, Agrest napisał(a):

Idzie chłód. W prognozie w przyszłym tygodniu -2... w nocy🤣

Tylko deszczu dawno nie było.

Dużo napadało u Ciebie w październiku 🤔 u mnie 35mm.kiedyś to chociaż po przymrozku deszcz popadał a teraz wszystko się zmienia.

Siema  

Opublikowano
32 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Siema  

Siema  

Sprawdziłem 

46mm. Nawet ładna suma.

Opublikowano (edytowane)

Panie, ten mieszalnik jest do bełtania ziarna z zaprawą a nie cementu. 

Chyba to nawet sprzedawane było kiedyś jako mieszalnik bo coś z vatem inaczej było na mieszalnik i betoniarkę🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał(a):

Panie, ten mieszalnik jest do bełtania ziarna z zaprawą a nie cementu. 

Chyba to nawet sprzedawane było kiedyś jako mieszalnik bo coś z vatem inaczej było na mieszalnik i betoniarkę🤣

Na budowlane było 22% a rolnicze 7%. Szło jako mieszalnik ziarna.

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Ja to se wożę i sam se ładuję albo kopaczką kopie. Także długo się nie uchowasz przy mnie 😉 

Nie mają litości te handlarze. Na rynku 3 tiry z belami, ze sterty siano po 180 🙆

Kurła skurcz w nocy chciał mi nogę urwać. Teraz udo boli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v