Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Mam nadzieje, to jeszcze poczekam z siewem pszenżyta jak tak. Może nowy nabytek przetestuję. 

Nawet kasy na kwalifikat nie mają 😎

https://wiescirolnicze.pl/pomoc-unijna/czekaja-na-doplaty-ich-wyplata-w-tym-roku-pod-duzym-znakiem-zapytania/

Nigdy żem nawet nie składał na morgi swe.takze i w tym roku przeżyje 😁

Ale fakt, zaraz powiedzą że tuska wina, bo rozdali i w skarbcu nima 😁

Opublikowano
Łolek napisał:

Teraz sobie uświadomiłem że mam pola w 4 gminach i 2 powiatach 🙆

bamber oporowiec 🙆‍♂️🤦🤣🤣 u mnie chyba jedna gmina i 5 wsi...

Qwazi napisał:

Wiśta to...do kunia🤷🤭

do kunia to wiśta 😛🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał:

bamber oporowiec 🙆‍♂️🤦🤣🤣 u mnie chyba jedna gmina i 5 wsi...

E bambry😁...a u mnie jedna gmina i dwie wsie...bo się inaczej nie da, kiedy za płotem inna miejscowość 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

Jakby był dobry to byś nie sprzedał.

Wiadomo....

Wiesz najlepiej...

Za duży i za mało zwrotny dla mnie.

Tak to nie ma do czego się przyczepić.

Śmiga ino szum.

Wszystko działa jak należy...no ale ty wisz lepii..

Opublikowano (edytowane)

Gadam że za duży...znowu pojąć nie możesz?

Zresztą bardzo możliwe że dalej nim będę śmigał, ale jakoś mi nieporęczny.

Ferguson był sprytniejszy do jazdy...

Zresztą....komu ja się tłumacze...

Z fergusonem też swoje trzy po trzy pierdzieliles, a sprzedał się w dwa dni...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

nie ma do czego się przyczepić.

Śmiga ino szum

Bo to dobre ciągniki są...miało być porównanie Agrotrona 6165 i JD 6920S, ale nie będzie, bo 6920 się okazał podniesiony i takie porównywanie sensu nie ma. A mogły być ciekawe spostrzeżenia🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Gadam że za duży...znowu pojąć nie możesz?

Zresztą bardzo możliwe że dalej nim będę śmigał, ale jakoś mi nieporęczny.

Ferguson był sprytniejszy do jazdy...

Zresztą....komu ja się tłumacze...

Z fergusonem też swoje trzy po trzy pierdzieliles, a sprzedał się w dwa dni...

A czemu miał się nie sprzedać, z wierzchu był ładny, ludzie kupują oczami. Zetora sprzedaj.  :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Twierdziłeś że kłamie że sprzedałem....oj szkoda gadać ..z gościem co ma klapki na oczach...pa pa...

Jak szukasz coś krótszego to Massey 6470  sisu będzie dobry 125km z 4 garów. 

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Jak szukasz coś krótszego to Massey 6470  sisu będzie dobry 125km z 4 garów. 

Tomek szóstka to jest szóstka a nie jakieś srojtki ,masa gabaryty całkiem inna robota niż czwórką 

26 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Twierdziłeś że kłamie że sprzedałem....oj szkoda gadać ..z gościem co ma klapki na oczach...pa pa...

Wiem piękną 511 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Tomek szóstka to jest szóstka a nie jakieś srojtki ,masa gabaryty całkiem inna robota niż czwórką 

Się powtórzę, bo już to pisałem...do 100 KM może być czwórka, powyżej szóstka 🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v