Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

no niby każdy mówi o tym baloniku napompowanym mieszkaniowym (moja żona tez) I tak obserwuje już od dwóch lat i ceny niepolecialy w dół dużo jeżdżę po różnych miastach w koło Warszawy jak popatrzeć z każdej strony pełno nowych osiedli często pustych a ceny mieszkań nie spadają. myślę że kogo nie stać to nie kupuje tylko wynajmuje a kogo stać to kupuje kolejne i kolejne pod wynajem żeby wynająć tym co niestac ich na kupno. w Warszawie czy Krakowie był moment że fundusze inwestycyjne wykupowali od dewelopera po 40 mieszkań jednorazowo i wszystko pod wynajem. Zagranicą od pada z wielu powodów. a o tym co pisze to jest w Płocku znajomy chce po jakieś ciotce czy babci sprzedać i tak się zastanawiam totalnie do remontu i przeraża mnie to 4 piętro. co do tej banki spekulacyjnej to i z ziemią było podobnie jak kupowałem pierwsza ziemię po 21tys/ha ileś lat temu to też co niektórzy pukali się w głowę że tak drogo dziś ziemia chodzi u mnie koło 50 tys i Ci nadal się pukają w głowę ale to są Ci co nigdy w życiu nie kupili nawet 1 ha .

Dokładnie. Chociaż ja w ziemie to na pewno nie pójde. Kuzyn miał b. fajne mieszkanie w Gdyni, sprzedał je i kupił małe mieszkanko we Wrocławiu w starym budownictwie w centrum. W sumie byłem tym zaskoczony. Teraz nie jestem jak wyciąga z niego po 5- 6tys miesięcznie na czysto wynajmując na doby. 

Tak jak pisałem wszystko zależy od lokalizacji. Dzisiaj w radiu była audycja o studentach szukających mieszkania, gdzie chłopaki mówili że przy uczelni płacą po 2-3 tys za pokój.

Może być na ostatnim piętrze i może lać tam się żar z nieba latem a przemarzać zimą ale jeżeli jest w dobrym miejscu to może być żyła złota.

Kolega ma 4 mieszkania w Gdańsku na wynajem i mówi podobnie. Wszyscy, że bańka mieszkaniowa itp itd a ceny mieszkań i wynajmu cały czas w góre. Wszystko zależy od lokalizacji i standardu.

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

a czy do was ktoś to pisze ...nie interesu nie czytać i tyle 😲

1 minutę temu, DANDYS napisał:

no właśnie nie ....

Tomaszek uparł się żebym się po nim przejechał i zrobił z niego durnia i mu pokazał to mu pokazuje swoje druki 🤣🤣🤣😲😲😲

a ile można to samo ? i raczej poważny człowiek nie wysłał kto i co ma.

Opublikowano (edytowane)

twierdzi że kłamie to mu pokazuje ...niech ludzie widzą jaki to błazen i kłamca ....sam coś narysował a mi zarzuca to co sam zrobi ....no cyrk 😙..ja mu bede pokazywał aż d*pę wypierdzi 🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

no niby każdy mówi o tym baloniku napompowanym mieszkaniowym (moja żona tez) I tak obserwuje już od dwóch lat i ceny niepolecialy w dół dużo jeżdżę po różnych miastach w koło Warszawy jak popatrzeć z każdej strony pełno nowych osiedli często pustych a ceny mieszkań nie spadają. myślę że kogo nie stać to nie kupuje tylko wynajmuje a kogo stać to kupuje kolejne i kolejne pod wynajem żeby wynająć tym co niestac ich na kupno. w Warszawie czy Krakowie był moment że fundusze inwestycyjne wykupowali od dewelopera po 40 mieszkań jednorazowo i wszystko pod wynajem. Zagranicą od pada z wielu powodów. a o tym co pisze to jest w Płocku znajomy chce po jakieś ciotce czy babci sprzedać i tak się zastanawiam totalnie do remontu i przeraża mnie to 4 piętro. co do tej banki spekulacyjnej to i z ziemią było podobnie jak kupowałem pierwsza ziemię po 21tys/ha ileś lat temu to też co niektórzy pukali się w głowę że tak drogo dziś ziemia chodzi u mnie koło 50 tys i Ci nadal się pukają w głowę ale to są Ci co nigdy w życiu nie kupili nawet 1 ha .

Zawsze chyba lepiej coś mieć niż nie. Jak są pieniądze to można kupić. Jak będzie krach naprawdę i  wszystko poleci w dół, to może i pieniędzy nie będzie. 

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Chociaż ja w ziemie to na pewno nie pójde. Kuzyn miał b. fajne mieszkanie w Gdyni, sprzedał je i kupił małe mieszkanko we Wrocławiu w starym budownictwie w centrum. W sumie byłem tym zaskoczony. Teraz nie jestem jak wyciąga z niego po 5- 6tys miesięcznie na czysto wynajmując na doby. 

Tak jak pisałem wszystko zależy od lokalizacji. Dzisiaj w radiu była audycja o studentach szukających mieszkania, gdzie chłopaki mówili że przy uczelni płacą po 2-3 tys za pokój.

Może być na ostatnim piętrze i może lać tam się żar z nieba latem a przemarzać zimą ale jeżeli jest w dobrym miejscu to może być żyła złota.

Kolega ma 4 mieszkania w Gdańsku na wynajem i mówi podobnie. Wszyscy, że bańka mieszkaniowa itp itd a ceny mieszkań i wynajmu cały czas w góre. Wszystko zależy od lokalizacji i standardu.

sam kiedyś pisałeś że gieeee masz na wynajmie ...ja tam nie neguje ale nie polecam bo to cienki interes i tyle .

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

twierdzi że kłamie to mu pokazuje ...niech ludzie widzą jaki to błazen i kłamca ....sam coś narysował a mi zarzuca to co sam zrobi ....no cyrk 😙..ja mu bede pokazywał aż d*pę wypierdzi 🤣🤣🤣

Myślisz że się przejmuję jakimś starym dziadem z Internetu xD Szczerze, to co piszesz i za kogo się uważasz mam tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę, nie muszę się dowartościowywać w Internecie ...

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

A w notatniku miał zapisane ilość szt. ziaren bobu ino ? 🙆‍♂️

Bogusiowi już się wszystko miesza, to on jakieś drukowane lokaty pokazywał, ale starość nie radość jak to mówią, to nawet po tym co pisze widać że konsultacja psychiatryczna potrzebna na już ...

Opublikowano (edytowane)

Mam co mam, nikomu się nie muszę tym chwalić, i tak samo nie interesuje mnie ile ktoś ma mieszkań, na lokatach czy hektarów, czy ile ma lat. Ale taki jak ty tego nie zrozumie, bo myśli że jak ma parę groszy na koncie to jest kimś, ale niestety, zmartwię cię, jak byłeś zerem tak jesteś zerem ... Nikogo tutaj nie pytałem ile ma, chce to sam powie, nie chce to nie ... Ten co ma się czym chwalić to nie musi tego robić ... Możesz sobie Boguś mieć i miliardy na tych swoich lokatach, dla mnie i tak będziesz zerem ze względu na to jak się zachowujesz ... Za przeproszeniem do szmaty do podłogi mam więcej szacunku niż do kogoś takiego jak ty... I tyle w temacie, więcej proszę mnie nie zaczepiać  ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Tyz fakt.

A wiedziałem bo to marzenie każdego chyba. 

Kiedyś mi się B4 marzyło w budyniu. Jeździł taki u nas na taksówce kupę czasu ;)

Niemcom też się podobno podoba mocno ten kolor ale tylko tym najbogatszym 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Raczej większość to irytuje, dziad się przyznał że zazdrości to masz cel osiągnięty 

Ba no co się bede z tym krył, też bym chciał już mieć odłożone z 800tysiecy i inne środki po lokatach. Młody jeszcze jestem to może i ja kiedyś będę mógł się pochwalić choć wątpię. Jedni są skazani na sukces inni na dziadowanie 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v