Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Cześć wszystkim 

11* i wieje wiatr, deszczu brak 

Trzeba się brać ostro bo grafik ostatnio napięty jak baranie jaja 

ja to już tam luzik 👍 zostało tylko zebrać 1 ha lucerny 

Opublikowano
Qwazi napisał:

57 minut temu, slawek74 napisał:

trzynaście El masz 🤔 🙆‍♂️ jak Ty się wyrabiasz 🤔🤪

Organizacja Sławek organizacja...a nie żeby nie dać se rady z jedną...Wandą🤭

mam jeszcze kaśki jolki i maryśki 🤭😁

Rolnik1973 napisał:

Co tam oporowcy agrofoto 

Jak myslicie że pierdzę to nie

Kręcę pszenicę

Trzeba 1.5 t

IMG_20240926_090213.jpg

Jaka odmiana i po ile 🤔 może by zamiast pszenżyta zasiał 🤔

Opublikowano
13 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Fundusz gwarantuje do 100tys € reszta zazwyczaj idzie się ebać. Dlatego milionerzy trzymają kase w Szwajcarskich Bankach a nie w PL gdzie tylko patrzą jak cie wydymać. Z ciekawości zerlnąłem to w PKO lokata 3,75% - cienizna. Jak kupisz przez internet to 4%.

czytaj na głos z 20 razy aż zrozumiesz że gwarantuje nawet d 200tys euro.....🤣🤣🤣🤣🤣🤣....,wytluscilem ci żebyś ogarnął że nie wystarczy przeczytać jedno zdanie ..,tak robią ignoranci bo przeczytanie i rozumienie całości to jest dla nich wielki problem 😀

Kwota gwarantowana

Kwota gwarantowana przez BFG wynosi do 100 000 EUR dla jednego deponenta w jednym banku. Oznacza to, że jeśli masz kilka rachunków w tym samym banku, ich łączna wartość jest brana pod uwagę przy obliczaniu kwoty gwarantowanej. Ważne jest, aby pamiętać o kilku zasadach:

• kwota gwarantowana obliczana jest od sumy środków pieniężnych ulokowanych na wszystkich rachunkach (np. lokatach terminowych, rachunkach bieżących, rachunkach oszczędnościowo-rozliczeniowych) jednej osoby oraz jej należności w danym banku lub kasie.
  • Depozyty wspólne (np. małżeńskie) są chronione do 100 000 EUR na każdego współwłaściciela rachunku.
  • W przypadku, gdy suma zgromadzonych środków przekracza 100 000 EUR, nadwyżka nie podlega ochronie.
  • W walutach obcych kwota gwarancji przeliczana jest na złotówki według kursu NBP w dniu, w którym bank staje się niewypłacalny.
  • Haha 3
Opublikowano
10 minut temu, Mateusz1q napisał:

10ha pszenicy toż to obszarnik

A jeszcze pozostałe zboża jęczmień, pszenżyto też pewnie podobny areał 🙆

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

no i jest pan przechwalka 🤭🙆‍♂️🤣🤣🤣

bardzo lubię jak stado ignorantów martwi się o moje pieniążki i robi z siebie idiotów 

mnie to poprostu bawi 🤣

Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał:

bardzo lubię jak stado ignorantów martwi się o moje pieniążki i robi z siebie idiotów 

mnie to poprostu bawi 🤣

Normalnie do spać nie mogą z tego zmartwienia 😅😅

Opublikowano

a ja już zasialem wszystko, zostało jeszcze niecały hektar zasiać na dziś i może jeszcze hektar dzierżawy wpadnie ale to po niedzieli. Pszenżyto zaraz będzie do oprysku te siane tydzień temu.

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

A pieniądz źle zainwestowany traci jeszcze więcej.

To fakt. Ja pare zł wpłaciłem na fundusz bankowy i wyszło prawie 9% rocznie, ale można też tam stracić w zależności od funduszu. Mam kupione 2 mieszkania pod wynajem, nie wiem czy nie kupić 3 bo chyba trzymanie kasy w banku jest bez sensu. W hektary nie mam zamiaru inwestować bo to bez sensu tym bardziej że zapowiadają likwidacje dopłat bezpośrednich. Z drugiej strony po teściach (niech żyją jak najdłużej) będzie jeszcze duże mieszkanie i dom. Ogarnąć to wszystko to też trzeba trochę nad tym posiedzieć. A z przyszłych wydatków to chyba kupno nowszego traktora i tyle.

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

a ja już zasialem wszystko, zostało jeszcze niecały hektar zasiać na dziś i może jeszcze hektar dzierżawy wpadnie ale to po niedzieli. Pszenżyto zaraz będzie do oprysku te siane tydzień temu.

A wziąłeś te 20 czy 25 hektarów?

Przed chwilą, Strongman napisał:

A mi jak ładnie wzeszło

20240926_093044.jpg

Ja wczoraj skończyłem wałować 15 ha żyta i jeszcze może posieje z 11 pszenżyta bezorkowo jak dam rade podrapać. Susza jest🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

To fakt. Ja pare zł wpłaciłem na fundusz bankowy i wyszło prawie 9% rocznie, ale można też tam stracić w zależności od funduszu. Mam kupione 2 mieszkania pod wynajem, nie wiem czy nie kupić 3 bo chyba trzymanie kasy w banku jest bez sensu. W hektary nie mam zamiaru inwestować bo to bez sensu tym bardziej że zapowiadają likwidacje dopłat bezpośrednich. Z drugiej strony po teściach (niech żyją jak najdłużej) będzie jeszcze duże mieszkanie i dom. Ogarnąć to wszystko to też trzeba trochę nad tym posiedzieć. A z przyszłych wydatków to chyba kupno nowszego traktora i tyle.

wiadomo ..,tu każdy ma po 3 mieszkania kupione za gotówkę oczywiście ....🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

Czym będziesz pryskał?

55 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co tam oporowcy agrofoto 

Jak myslicie że pierdzę to nie

Kręcę pszenicę

Trzeba 1.5 t

IMG_20240926_090213.jpg

Fiu fiu, jak ładnie zaprawione 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...tylko patrzeć jak Tusk osobiście medal za robotę wręczy...🤭

Deskę

41 minut temu, Bogdan_ja napisał:

mnie to poprostu bawi 🤣

Ja to tylko przyznam się ze zazdr9szcze trochę. Kto wie może kiedyś i ja będę bogaty

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v