Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Miałem 7t, tylko u mnie wg IUNG 20% zabrała susza ... Na 200kg saletry i 150kg Poli 6, do tego kurzak 10t/ha i to całe nawożenie. Taka ilość kurzaka kosztowała mnie 5 bel słomy 120x120.

Taa tera żeśta wszystkie mieli, a przed żniwami piszczeli że wszystko schnie i po parę beleczek słomy dało, to na czym to ziarnko wisiało w powietrzu? 🙆‍♂️

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Taa tera żeśta wszystkie mieli, a przed żniwami piszczeli że wszystko schnie i po parę beleczek słomy dało, to na czym to ziarnko wisiało w powietrzu? 🙆‍♂️

Nie wiem na czym wisiało u innych, u mnie od 15 do 20 bel 130cm z ha było po JD pasówce, ale u mnie albo zostaje słoma na polu, albo wymiana za obornik, tam gdzie wiosną będzie kukurydza teraz rośnie poplon itp. Susza też atakuje, ale te kilka dni później, nieraz się uda doczekać do opadów gdy u innych już przypaliło.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jego bajki to tyle warte że szkoda słów ....kiedyś w temacie o VAT się przechwalał co to on nie inwestuje w sprzęty itp.... ....a za rok w pogodzie pisał ze starymi gratami robi bo po co mu nowe 🤣🤣🤣🤣

3 minuty temu, Desperado napisał:

nawet w notatniku napisał sobie że ma 500 tys oszczędności i wstawił to na forum 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

jego bajki to tyle warte że szkoda słów ....kiedyś w temacie o VAT się przechwalał co to on nie inwestuje w sprzęty itp.... ....a za rok w pogodzie pisał ze starymi gratami robi bo po co mu nowe 🤣🤣🤣🤣

To że mam 2 stare ciągniki czy kombajn nie znaczy że wszystko mam stare panie wydojony Bogusiu ;) Zresztą, żegnajcie ty i Desperat, szkoda czasu na takich staruchów jak wy ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

to szału nie było, ja miałem średnią belek też po pasówce 25szt 130cm.

W okolicy ogólnie mało słomy było, kolega co na prasie lata to mówił że i tak jeden z najlepszych wyników w okolicy, bywały pszenżyta po 4-5 bel z ha ... Mówił że nie wiedział jak to liczyć nawet ...

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

dzieciom sprzedawaj te bajki 🤣

Nie chcesz, nie musisz wierzyć, na prawdę nie interesuje mnie zdanie jakiegoś starego frustrata z internetów ...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zresztą, żegnajcie ty i Desperat, szkoda czasu na takich staruchów jak wy ...

Idź ładnie spać, rączki na kołderkę, tylko nie baw się pitolkiem, bo se jeszcze krzywdę zrobisz.   :P

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

wiara to jest dla głupców ...tu liczą się fakty a nie zapiski w notatniku i opowiastki z deee wyjęte  jakiegoś smarka ...

Jak tam, wydrukowałeś już sobie nowe potwierdzenia lokat bankowych ?? xD Jakieś kartki które dzieciak po podstawówce umie wydrukować to potwierdzenie twoich myljonów xD 

Opublikowano (edytowane)

Lepiej nie pokazuj, raz chciałeś pokazywać w temacie o mleku jak dobrze pamiętam to skończyłeś na urlopie xD Zresztą, co to jest te twoje 800, na mieszkanko 50m2 w Polsce A to nie starczy nawet xD 

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

...gdzie za rok zapomina co pisał i zaprzecza sam sobie 😲

Nie masz wrażenia że z nim coś nie ten teges? śmieje się jakby coś nie helo z nim było.   🙆‍♂️ Jestem lekko zaniepokojony jego zachowaniem.   :P

Opublikowano

a ktoś coś pisze do ciebie 🤔

1 minutę temu, Leszy napisał:

Ta dyskusja już kiedyś była Nudna trochę.... 

Przed chwilą, Desperado napisał:

Nie masz wrażenia że z nim coś nie ten teges? śmieje się jakby coś nie helo z nim było.   🙆‍♂️ Jestem lekko zaniepokojony jego zachowaniem.   :P

toć on nie wie ile lat ma nawet 🤣

Opublikowano
57 minut temu, Karol6130 napisał:

Jutro będzie tydzień od siewu

Ci co teraz sieją nie widzą gdzie jechać 

20240924_153318.jpg

Nieprawda 

Wiater akurat wszędzie z boku wiał i było luks.

Jutro jadę do kolegi na odrobek za wałowanie 

10ha do orki po qq

W trumnie człowiek odpocznie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

mnie twoje wypociny nie interesują więc ich nie czytam i nie komentuje ...więc ignoruj i tyle 

2 minuty temu, Leszy napisał:

Piszecie do wszystkich tak jakby. 

co o twoje pozwolenie trza pytać a może naczelnego gmona  lonucego 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v