Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Jak się silnik rozgrzeje, to trzyma temperaturę wyżej niż do tej pory. Wtedy też z wężyka przelewowego wyrzuca płyn w postaci białej piany (zbiorniczka w tym modelu nie ma). Węże nie puchną, ale górny od termostatu do chłodnicy jest nieco twardszy od pozostałych. Temperaturę łapie normalnie, tylko później, jakby szybciej wchodziła na ten wyższy pułap. Płyn czysty, na korku brak nalotu. Schładza się szybko. Ciśnienie w układzie jest, nawet po dniu postoju odkręcając korek zasyczy. Co to się mogło stanąć się???

A w czym?

Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał:

szkoła powinna zachęcać do własnego zgłębiania historii a obecne kucie na blachę dat to obrzydza. 100 razy lepiej jakby przez te 45 min puścić w klasie Podcast Wojenne Historie

Obecne? Toć to stara pruska metodologia. Teraz próbują coś zmieniać, ale słabo wychodzi. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Ja bym stawiał na uszczelje pod głowicą. Zazwyczaj takie cyrki się dziają. Jak dodajesz obrotów to ciśnienie rośnie? Węże puchną?

Nie puchną, ciśnienie cały czas jednakowe. Przynajmniej nie wyczuwalny jest wzrost

Opublikowano
29 minut temu, Mateusz1q napisał:

a obecne kucie na blachę dat to obrzydza

miałem w technikum poczet królów polski na pamięć bo młody nauczyciel historii prał mózgi uczniów by po technikum szli na historię na uniwerek zamiast na polibude 

6 godzin temu, Leszy napisał:

Sporo ludzi ze starszego pokolenia, ale już tego z czasów dobrobytu zmarło u nas w rodzinie na serce. Cholesterol, zapchane tętnice to była norma. Bez chemii a i tak zdrowi nie byli. Potem dziadkowie czy ojciec i wujowie wszelkiej maści i tak bez leków się nie obyli. 

u mnie babcia od strony matki też nadciśnienie i migotanie przedsionków miała 

Opublikowano (edytowane)

Znajomy ma taki problem w aucie czym ciepłej na zewnątrz to sprzęgło się czasem slizgnie przy obciążeniu. Tarcza by cienka / zdarta czy może co inne wysiada ? Po kilku km taki objaw się pojawia . 

Jak jest zimny i zimno  to dobrze klei tarcza 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Znajomy ma taki problem w aucie czym ciepłej na zewnątrz to sprzęgło się czasem slizgnie przy obciążeniu. Tarcza by cienka / zdarta czy może co inne wysiada ? Po kilku km taki objaw się pojawia . 

Jak jest zimny i zimno  to dobrze klei tarcza 

Stawiam na uszczelniacz silnika. Rzuca olej na tarczę 

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze żem nie czytał co P0pisaliscie

To jak poczytasz, napisz co sądzisz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@MonteChristo co to są 4 miliony xD To jakieś grosze wobec 380mln wpompowanych na Rydzyka przez ostatnie lata xD 4 miliony na Owsiaka swędzą, a 280mln na jakieś pseudomuzeum Rydzyka jest spoko ...  Jedyne 70 milionów na geotermię aby mieszkańcy Torunia mieli jeden z najdroższych systemów ogrzewania w kraju xD 

Proszę @gregor1284

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Stawiam na uszczelniacz silnika. Rzuca olej na tarczę 

To jak poczytasz, napisz co sądzisz 

To i tak wszystko do zrzucenia i nowe 

Tanio nie będzie. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@MonteChristo co to są 4 miliony xD To jakieś grosze wobec 380mln wpompowanych na Rydzyka przez ostatnie lata xD 4 miliony na Owsiaka swędzą, a 280mln na jakieś pseudomuzeum Rydzyka jest spoko ...

Proszę @gregor1284

k**wa śmieszny jesteś, 

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

k**wa śmieszny jesteś, 

Jak śmieszny, w czym ? Że przejebano prawie 0,5mld polskich złotych na jakiegoś ojca biznesmena z Torunia ?? I to żadnemu PiSdowcowi nie przeszkadza ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Jak śmieszny, w czym ? Że przejebano prawie 0,5mld polskich złotych na jakiegoś ojca biznesmena z Torunia ?? 

W chuju mam Rydzyka, Dla mnie i Owsiak i Rydzyk to pralnia pieniędzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v