Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas też podczas powodzi wały wysadzali.

Normalna taktyka wyboru mniejszego zła.

Jak co 4 lata przy urnie🤭

Opublikowano

Dać dla potrzebujących nie sztuka

Sztuka żeby to faktycznie tam dotarło gdzie trzeba 

W gminie do piątku zbiórkę potrzebnych rzeczy ogłosili. 

Strażacy mają osobiście jechać zawieźć.

Na żadne zbiórki nie wpłacam tylko tam zawiozę 

Nie mam zaufania do tych zrzutek 

• Like 5
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ooo, tu się mylisz.

Tym razem propaganda miłości Polsko ukraińskiej przez ciebie przemawia.

A dla własnego bezpieczeństwa nie powinna. Przydała by się chociaż zasada ograniczonego zaufania.

Powiem Ci że chleba z tej mąki nie będzie

Oj chyba przyjdzie nam się kiedyś wodki napić. Pod sery 

Opublikowano
14 godzin temu, slawek74 napisał:

a regulacji tam nie ma

jest płynna pokrętłem 0-600A. raczej gotowanie jak na maksymalnym prądzie ktoś chechle.

suma ostatnich deszczowych dni to 48 mm. w qq powinno się wjechać

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oj chyba przyjdzie nam się kiedyś wodki napić. Pod sery 

Oj tak w przenośni z tą wódką. 

Szkoda byłoby dobrego sera zmarnować🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Dlaczego kaniula ?

Przed chwilą, pedro2 napisał:

Jaki tam sukces 

Piniążki w kanał idą 🤦 

Podłączaj, a nie zdjęcia robisz

Skrzep i zgnieciony strzyk 

A sukces bo stoi od 5 rano 

Coś zaczęło lecieć o 17, ale to krople

Teraz leci

Dostała mastif veyxym i mastiplana

Teraz dostanie drugiego mastiplana

Gorączka spadła narazie do 38.5

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Jaki tam sukces 

Piniążki w kanał idą 🤦 

Podłączaj, a nie zdjęcia robisz

O, biedronka sprzeda w promocji dla moich kotów🤣

Przesiedliłem w ubiegłym tygodniu 5 sztuk  by stodoły na zakupionej kilka lat temu pilnowały.

Dziś byłem, to nawet już i krzewów agrestu pilnują i źle nie wyglądają.

A wcześniej tylko drzwi wejściowych do domu pilnowały.

Niestety kolejne dwie się okociły i aktualny stan to 9 młodych, dwa starsze i 4 stare

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Przesiedliłem w ubiegłym tygodniu 5 sztuk  by stodoły na zakupionej kilka lat temu pilnowały.

Niestety kolejne dwie się okociły i aktualny stan to 9 młodych, dwa starsze i 4 stare

Sterylizacja, na co to trzymasz, aż taki masz problem z myszami u mnie jeden kocur ogarnia temat

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Sterylizacja, na co to trzymasz, aż taki masz problem z myszami u mnie jeden kocur ogarnia temat

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A może sterylizacja?

To jakaś nowa moda z tym? Wszyscy by tylko koty sterylizowali. Niech się mnożą i same żywią. Tak jak to zawsze potrafiły robić. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Przez lata nie dało się uchować żadnego kota. Albo pod samochód albo pod rozdrabniacz, albo pod przyczepę, albo jeden grzał się zimą pod kołem ładowarki.

No ale jak już pykło to z grubej rury.

Jednego w tym roku szwagier przewiózł pod zderzakiem. Tylko  się spłoszył i chciał wysiąść w trakcie jazdy...

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Było prawie 15 sztuk a teraz stan rowny "0" za tą kotkę trzy czy czterokolorową to trochę szkoda i za tego kocura starego a reszta to nie. Myszy były jak były koty a teraz kotów nie ma i są myszy tylko te mendy nie srają. 

1 minutę temu, Leszy napisał:

To jakaś nowa moda z tym? Wszyscy by tylko koty sterylizowali. Niech się mnożą i same żywią. Tak jak to zawsze potrafiły robić. 

Żarcia mają w opór w postaci myszy ale i tak porozlazily się. Jeże słabo ogarniają temat 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v