Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

weź zrob wszystko łącznie z wybebeszaniem podłóg mieszkając tam jednocześnie. 

dlatego u mnie wszystko po staremu , samemu nie ogarnę nic bo matka będzie pierdzielić że za długo się ciągnie a jak wprawy i doświadczenia nie ma to zawsze będzie coś nie tak 

przed ślubem siostry jedynie jeden największy pokój ogarnięty , zerwałem podłoge a matka firmę wzieła i silne zdrowe dobrze zbudowane chłopy ogarneli posadzke ,panele i podwieszany sufit gk oraz szpachlowanie ścian  , jedynie betoniarkę i taczki udostępniłem by nie wozili za dużo swego 

Opublikowano
malaczarna napisał:

17 minut temu, wojtal24 napisał:

no chwali się takie zachowanie ale robiłaś jakaś większą inwestycje typu budowanie domu kupowanie ziemi itp? nie da się czasami czasami dobry tani kredyt nie jest zly

dokładnie jak się bierze na inwestycje to tak najgorzej jak na auto telewizor czy dywan

ziemia 3 ha i remont domu, ogarnięta stodoła jeszcze wylewkę tylko zrobić, nawet kawałek płotu i bramy,  traktor plus osprzęt jakoś się kreci. Rodzice rent mi nie oddawali na inwestycje.

to tylko chyle czoła 👏👏🤝👍💪💪💪

konteno napisał:

1 minutę temu, malaczarna napisał:

ziemia 3 ha 

w jednym kawałku ?

1 minutę temu, malaczarna napisał:

remont domu, ogarnięta stodoła jeszcze wylewkę tylko zrobić, nawet kawałek płotu i bramy,  traktor plus osprzęt jakoś się kreci.

jaki traktor ? o siuntce mówisz , ogólnie remonty rozkłada się w czasie i często rozkłada na raty przez co nie boli to i można bez długów 

bierz przykład z koleżanki I to wszystko z miastowych chłopem

malaczarna napisał:

Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Rozkładanie w czasie remontu domu to głupota już lepiej wziąć kredyt na ten remont i nie robić burdelu co chwila tylko na raz wszystko

nieważne jak się udało ale duży sukces a ile ha obrabiacie ?

malaczarna napisał:

Pana też nie chwalą. Zaznaczam jeszcze że tesciowie nic nie sponsorowali ani nie wyjeżdzalismy za granice. 

jesteście młodzi zdążycie jeszcze pozwiedzać świat

Opublikowano
28 minut temu, wojtal24 napisał:

Ogromne znaczenie w tym wszystkim ma odpowiednie podejście do życia 

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Bo to baba wszystko trzyma w ryzach 🤣

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Bo to baba wszystko trzyma w ryzach 🤣

Babę to masz w nosie to raz ,a dwa to chyba musi być facet infantylny żeby tylko kobita wszystko ogarniała, współpraca to podstawa 

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

Babę to masz w nosie to raz ,a dwa to chyba musi być facet infantylny żeby tylko kobita wszystko ogarniała, współpraca to podstawa 

No wiadomo jakby kobiety miały władze to by  był taki rozpierdol na świecie, że głowa mała

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

🌧️P0da

Sezon palenia w piecu rozpoczęty bo wody nie nagrzało ☀️

Nie masz boilera grzewczego co by prądem z foto nagrzać?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🌧️P0da

Sezon palenia w piecu rozpoczęty bo wody nie nagrzało ☀️

A grzałki w bojlerze niemasz? 

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ale to zaraz napiszę że słońca nie było darmowego prądu nie zrobiło a on VATu prądowego Tuskowi nie będzie płacił za grzanie wody 😝😝

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
konteno napisał:

3 minuty temu, malaczarna napisał:

dlatego u mnie wszystko po staremu , samemu nie ogarnę nic bo matka będzie pierdzielić że za długo się ciągnie a jak wprawy i doświadczenia nie ma to zawsze będzie coś nie tak 

przed ślubem siostry jedynie jeden największy pokój ogarnięty , zerwałem podłoge a matka firmę wzieła i silne zdrowe dobrze zbudowane chłopy ogarneli posadzke ,panele i podwieszany sufit gk oraz szpachlowanie ścian  , jedynie betoniarkę i taczki udostępniłem by nie wozili za dużo swego 

nie wiem czy na Ciebie jest ta chałupa czy na mamę ale jak na mamę to jeszcze lepiej. iść do gminy mama ma pewnie niski emeryturę rolnicza złożyć wniosek na czyste powietrze zrobić centralne nowe piec z rusztem żeby drewnem palić docieplić chałupę z wypaty zrobić dach czy masz już zrobiony i będzie zawsze łatwiej tylko trzeba ruszyć 4litery i trochę przy tym pochodzic

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Mam grzałkę w baniaku

Ale to by prąd z magazynu pge P0brała

A tak drewno darmowe

A prąd z magazynu niech będzie na to co musi być na prąd

@marulekk

100% trafione

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

28 minut temu, wojtal24 napisał:

tak bardzo duże ma to znaczenie i do tego ważna jest ta druga osoba która jest z boku i pcha ten wózek razem z Tobą w tym samym kierunku.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Mam grzałkę w baniaku

Ale to by prąd z magazynu pge P0brała

A tak drewno darmowe

A prąd z magazynu niech będzie na to co musi być na prąd

@marulekk

100% trafione

No z drewnem prawda, ile to jeden dobry kocioł i woda nagrzana, u mnie też bezie palone bo widzę, że wody brak

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe jak tusek dla P0wodzian P0może

Pewno weźcie kredyt a na przyszłość ubezpieczyć😁

Nie. Za rok wybory prezydenckie to trzeba wyjść z twarzą. Zrobi konferencje i powie że powódź jest winą PISu i zaniedbań infrastruktury przez ostatnie 8 lat. Proste.

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Ma ale jest pochmurno i foto nie działa 🤣🤣🤣

Toż tyle co było dni słonecznych to ma tam sporo energii w pge

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W nosie to kozy a nie baby... Co ty masz z tym określeniem? Pie*dolca jakiegoś czy jak?

Wolę babę niż kozę 

Jeden ma takiego pierdolca drugi innego pospieramy się czyj większy 🤔😉

19 minut temu, MonteChristo napisał:

No wiadomo jakby kobiety miały władze to by  był taki rozpierdol na świecie, że głowa mała

Wiele wojen przez kobiety było,ale są też mega bystre i ogarnięte kobitki 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Toż tyle co było dni słonecznych to ma tam sporo energii w pge

Ale to nie tak działa , Rysiek by tylko pobierał darmowe ale już komuś za coś płacić to nie😝 

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Ale to nie tak działa , Rysiek by tylko pobierał darmowe ale już komuś za coś płacić to nie😝 

Toż już zapłacił za tą "inwesytcje"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v