Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

są umowy na czas nieokreślony i na czas określony ...skoro tego nie rozumiesz to nie wprowadzaj w błąd ....Jest tys prawo pierwokupu ,jeśli nie masz o tym pojęcia to poczytaj ...bo to że ty czegoś nie wiesz nie oznacza że tego nie ma ...jak twoja żona jest prawnikiem to ja  jestem księdzem 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

są umowy na czas nieokreślony i na czas określony ...skoro tego nie rozumiesz to nie wprowadzaj w błąd ....Jest tys prawo pierwokupu ,jeśli nie masz o tym pojęcia to poczytaj ...bo to że ty czegoś nie wiesz nie oznacza że tego nie ma ...jak twoja żona jest prawnikiem to ja  jestem księdzem 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Czekam. 

Opublikowano

możesz gówniana umowę nie potwierdzona nigdzie i pewnie właściciel zastrzega sobie prawo wypowiedzenia przed czasem to inna bajka 🤣

Ustawowo jest rok albo pół albo strony ustalą inny okres. Natychmiastowo jeżeli nie spełnia warunków.  Nie ma czegoś takiego że muszą sie zgodzić obie strony. Umowa musi być zgodna z prawem.

Opublikowano

człowieku to tyczy umów na czas nieoznaczony ...potrafisz to pojąć czy nie 🤣🤣🤣🤣🤣

To chyba ty nie rozumiesz o co chodzi. Kolega napisał że obie strony muszą sie zgodzić na rozwiązanie umowy i nie można wypowiedzieć a to nie jest zgodne z ustawą.

To tak jak w sklepie piszą : Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniamy albo w sklepie internetowym że : zwrotów nie przyjmujemy.

ustawowo umowa na czas określony jest nie do rozwiązania o ile płacisz czynsz ...i o ile właściciel nie zapisze sobie prawa do wypowiedzenia 

No nie. Nie jest ustawowy czas wypowiedzenia i jeżeli strony go nie zastrzegły to jest rok. Tylko o to mi chodzi.

Opublikowano

ja odniosłem do bzdur jakie ty opisałeś a nie co kolega napisał ...jesteś ignorant i po raz kolejny nie masz pojęcia i wciskasz głupoty ...kiedyś pisałeś że można stworzyć fikcyjna transakcje kupna i nikt tego nie sprawdza ....,bzdury i tyle 

Opublikowano

Jeżeli podpisujesz umowe na 5 lat i w umowi masz napisane że okres wypowiedzenia jest 5 lat to jest 5 lat. Jeżeli nie piszesz nic to jest rok.

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

ja odniosłem do bzdur jakie ty opisałeś a nie co kolega napisał ...jesteś ignorant i po raz kolejny nie masz pojęcia i wciskasz głupoty ...kiedyś pisałeś że można stworzyć fikcyjna transakcje kupna i nikt tego nie sprawdza ....,bzdury i tyle 

Jakie transakcje kupna? Masz screeny?

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jakie bzdury? Odnieś się do tego? Możesz dokładniej? 

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Widziałeś jak się u nas rzucają jak ktos ziemię sprzedaje nawet po 100 tys? O dzierżawie juz nie wspomnę 😅😅😅

Wynająłeś już swoje latyfundia tym zarobasom?

Opublikowano (edytowane)

bzdury i tyle ...umowa na 5 czy 10 lat na piśmie z datą potwierdzona w gminie czy notariusz jest nie do wymówienia przed okresem bo tak chce sobie właściciel ...po to jest umowa na czas określony aby najemca miał gwarancję ciągłości i tyle.....

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Że 

bzdury i tyle ...umowa na 5 czy 10 lat na piśmie z datą potwierdzona w gminie czy notariusz jest nie do wymówienia przed okresem b ta chce sobie właściciel

Właśnie że jest. Jeżeli 2 strony nie określą w umowie okresu wypowiedzenia to jest rok zdefiniowany przez ustawe. I tak doszliśmy do sedna sprawy.

Opublikowano

Zapytaj "Jeżeli nie ma zastrzeżonego w umowie okresu wypowiedzenia w umowie dzierżawy gruntu czy można wypowiedzieć umowe  i ile wynosi okres wypowiedzenia?"

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

nie można takiej umowy wypowiedzieć tyle .....chyba że obie strony za porozumieniem rozwiążą 

Ciśnij do prawnika. Ja płace. Pisze przy wszystkich.

Opublikowano

"""Zawierając umowę dzierżawy na czas określony należy pamiętać o jednej ważnej zasadzie. Skoro zawierasz taką umowę, oznacza to, że chcesz, aby obowiązywała ona przez okres z góry określony w tej umowie. Oznacza to, że umowy dzierżawy zawartej na czas oznaczony nie można wypowiedzieć w każdym momencie jej obowiązywania. Ograniczenie to dotyczy zarówno osoby biorącej grunty w dzierżawę (dzierżawcy), jak i oddającego grunty w dzierżawę (wydzierżawiającego).

Umowa dzierżawy zawarta na czas określony może być wypowiedziana wyłącznie w przypadkach, które:

1) przewidują odpowiednie przepisy prawa (np. w przypadku zalegania przez dzierżawcę z zapłatą czynszu dzierżawy) albo

2) przewidziane zostały bezpośrednio w treści umowy dzierżawy.

Oznacza to tym samym, że w razie braku zajścia określonych w przepisach prawa lub umowie dzierżawy wypadków, których zaistnienie będzie upoważniało strony do wypowiedzenia umowy dzierżawy, jej wypowiedzenie będzie niemożliwe""""

jesteś ignorantem i tyle 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

nie można takiej umowy wypowiedzieć tyle .....chyba że obie strony za porozumieniem rozwiążą 

Ciśnij do prawnika https://adwokatprzyborowska.pl/

Jeżeli ja mam racje przelewasz mi x 2.

Jak masz czas to jedź.

6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

jest dokładnie na odwrót człowieczku 

Wal śmiało jak jesteś pewien. Bo ja jestem.

Opublikowano

Proste pytanie "Umowa na czas określony dzierżawy gruntu w której nie ma określonego okresu wypowiedzenia. Czy jedna ze stron może wypowiedzieć umowe i jaki jest czas wypowiedzenia."

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

sam se ciśni tylko przepisy o ruchu drogowym poczytaj 🤣🤣🤣🤣🤣   

ja mam prawników w rodzinie i to  profesorów 🤣🤣🤣

To co taki chojrak jesteś? Wal śmiało. Zarobisz jeszcze. Zapłace x2.za.porade ale jak nie będziesz miał racji ty x 4 dla mnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v