Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

są umowy na czas nieokreślony i na czas określony ...skoro tego nie rozumiesz to nie wprowadzaj w błąd ....Jest tys prawo pierwokupu ,jeśli nie masz o tym pojęcia to poczytaj ...bo to że ty czegoś nie wiesz nie oznacza że tego nie ma ...jak twoja żona jest prawnikiem to ja  jestem księdzem 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

są umowy na czas nieokreślony i na czas określony ...skoro tego nie rozumiesz to nie wprowadzaj w błąd ....Jest tys prawo pierwokupu ,jeśli nie masz o tym pojęcia to poczytaj ...bo to że ty czegoś nie wiesz nie oznacza że tego nie ma ...jak twoja żona jest prawnikiem to ja  jestem księdzem 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Czekam. 

Opublikowano

możesz gówniana umowę nie potwierdzona nigdzie i pewnie właściciel zastrzega sobie prawo wypowiedzenia przed czasem to inna bajka 🤣

Ustawowo jest rok albo pół albo strony ustalą inny okres. Natychmiastowo jeżeli nie spełnia warunków.  Nie ma czegoś takiego że muszą sie zgodzić obie strony. Umowa musi być zgodna z prawem.

Opublikowano

człowieku to tyczy umów na czas nieoznaczony ...potrafisz to pojąć czy nie 🤣🤣🤣🤣🤣

To chyba ty nie rozumiesz o co chodzi. Kolega napisał że obie strony muszą sie zgodzić na rozwiązanie umowy i nie można wypowiedzieć a to nie jest zgodne z ustawą.

To tak jak w sklepie piszą : Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględniamy albo w sklepie internetowym że : zwrotów nie przyjmujemy.

ustawowo umowa na czas określony jest nie do rozwiązania o ile płacisz czynsz ...i o ile właściciel nie zapisze sobie prawa do wypowiedzenia 

No nie. Nie jest ustawowy czas wypowiedzenia i jeżeli strony go nie zastrzegły to jest rok. Tylko o to mi chodzi.

Opublikowano

ja odniosłem do bzdur jakie ty opisałeś a nie co kolega napisał ...jesteś ignorant i po raz kolejny nie masz pojęcia i wciskasz głupoty ...kiedyś pisałeś że można stworzyć fikcyjna transakcje kupna i nikt tego nie sprawdza ....,bzdury i tyle 

Opublikowano

Jeżeli podpisujesz umowe na 5 lat i w umowi masz napisane że okres wypowiedzenia jest 5 lat to jest 5 lat. Jeżeli nie piszesz nic to jest rok.

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

ja odniosłem do bzdur jakie ty opisałeś a nie co kolega napisał ...jesteś ignorant i po raz kolejny nie masz pojęcia i wciskasz głupoty ...kiedyś pisałeś że można stworzyć fikcyjna transakcje kupna i nikt tego nie sprawdza ....,bzdury i tyle 

Jakie transakcje kupna? Masz screeny?

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jakie bzdury? Odnieś się do tego? Możesz dokładniej? 

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Widziałeś jak się u nas rzucają jak ktos ziemię sprzedaje nawet po 100 tys? O dzierżawie juz nie wspomnę 😅😅😅

Wynająłeś już swoje latyfundia tym zarobasom?

Opublikowano (edytowane)

bzdury i tyle ...umowa na 5 czy 10 lat na piśmie z datą potwierdzona w gminie czy notariusz jest nie do wymówienia przed okresem bo tak chce sobie właściciel ...po to jest umowa na czas określony aby najemca miał gwarancję ciągłości i tyle.....

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Że 

bzdury i tyle ...umowa na 5 czy 10 lat na piśmie z datą potwierdzona w gminie czy notariusz jest nie do wymówienia przed okresem b ta chce sobie właściciel

Właśnie że jest. Jeżeli 2 strony nie określą w umowie okresu wypowiedzenia to jest rok zdefiniowany przez ustawe. I tak doszliśmy do sedna sprawy.

Opublikowano

Zapytaj "Jeżeli nie ma zastrzeżonego w umowie okresu wypowiedzenia w umowie dzierżawy gruntu czy można wypowiedzieć umowe  i ile wynosi okres wypowiedzenia?"

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

nie można takiej umowy wypowiedzieć tyle .....chyba że obie strony za porozumieniem rozwiążą 

Ciśnij do prawnika. Ja płace. Pisze przy wszystkich.

Opublikowano

"""Zawierając umowę dzierżawy na czas określony należy pamiętać o jednej ważnej zasadzie. Skoro zawierasz taką umowę, oznacza to, że chcesz, aby obowiązywała ona przez okres z góry określony w tej umowie. Oznacza to, że umowy dzierżawy zawartej na czas oznaczony nie można wypowiedzieć w każdym momencie jej obowiązywania. Ograniczenie to dotyczy zarówno osoby biorącej grunty w dzierżawę (dzierżawcy), jak i oddającego grunty w dzierżawę (wydzierżawiającego).

Umowa dzierżawy zawarta na czas określony może być wypowiedziana wyłącznie w przypadkach, które:

1) przewidują odpowiednie przepisy prawa (np. w przypadku zalegania przez dzierżawcę z zapłatą czynszu dzierżawy) albo

2) przewidziane zostały bezpośrednio w treści umowy dzierżawy.

Oznacza to tym samym, że w razie braku zajścia określonych w przepisach prawa lub umowie dzierżawy wypadków, których zaistnienie będzie upoważniało strony do wypowiedzenia umowy dzierżawy, jej wypowiedzenie będzie niemożliwe""""

jesteś ignorantem i tyle 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

nie można takiej umowy wypowiedzieć tyle .....chyba że obie strony za porozumieniem rozwiążą 

Ciśnij do prawnika https://adwokatprzyborowska.pl/

Jeżeli ja mam racje przelewasz mi x 2.

Jak masz czas to jedź.

6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

jest dokładnie na odwrót człowieczku 

Wal śmiało jak jesteś pewien. Bo ja jestem.

Opublikowano

Proste pytanie "Umowa na czas określony dzierżawy gruntu w której nie ma określonego okresu wypowiedzenia. Czy jedna ze stron może wypowiedzieć umowe i jaki jest czas wypowiedzenia."

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

sam se ciśni tylko przepisy o ruchu drogowym poczytaj 🤣🤣🤣🤣🤣   

ja mam prawników w rodzinie i to  profesorów 🤣🤣🤣

To co taki chojrak jesteś? Wal śmiało. Zarobisz jeszcze. Zapłace x2.za.porade ale jak nie będziesz miał racji ty x 4 dla mnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v