Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

Widzę że koleżanka ma problem ,a chłopaki cisza ,żubra wolą w innej postaci chyba 😐

Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Twarogi tak, bo niedużo idzie. Mleko sklepowe mi nie smakuje, śmietany kupczej nigdy nie próbowałem więc nie znam.

Litr mleka niewiele tańszy od kostki masła, więc nie opłaca się robić swojego bo z litra nie zrobisz kostki. Choć smak jest super (a maślanka 9_9)

Nie próbowałem takiej maślanki. Lepsze to niż ta kupna? To taka blada woda 

Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Co robisz? Śnieg jeszcze leży, a pod śniegiem gipko 

Jak masz stracić to zostaw, wynajmij i niech zarabia po trochu, stolica to stolica 

Śnieg rozpuszczam jak drogowcy. Jaka stolica? Pipidówa z cenami 25% Warszawy.

Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Czemu nie, dla mnie to dość normalne :P 10tka to mało więcej jak tydzień i nie ma, a jak jest w dobrej cenie może leżeć. Max jakoś 140-150kg miałem w domu B|

Ile was osób w domu jest? Unas kilogram cukru to i ze dwa trzy tygodnie zanim się zużyje 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zawsze możesz obciążnik zapiąć na zad. Ja wczoraj zapomniałem że mam obciążnik i chciałem przyświrowac na drodze to bym leżał na polu 😅

No nie ,mam podpięty taki ponad tona ,ale jak wybiera się to powstają koleiny ,przymarznie ,śniegiem przypada i jak koło z grzbietu ześlizgnie sie i dupnie to gdzie ten pampers 😐

Opublikowano

Warto. Szczerze mówiąc bardziej mi smakuje ta swojska maślanka niż masło

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ile was osób w domu jest? Unas kilogram cukru to i ze dwa trzy tygodnie zanim się zużyje 

5. Na weekend jakieś ciasta robią to też trochę się zużywa. Poza tym ojciec słodzi ja Korwin :ph34r:xD ale mimo to cukier ma w normie

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ja pierdziu krowy mieć i masło kupować. Może jeszcze śmietanę, twaróg i mleko w kartonie🤣

Kura ...widzę że trzymasz warte 😲...nie każdego bida klepie żeby masło robić ....jutro jadę na Rospudę po ser i masło 😙

http://smrospuda.pl/produkty/

Serwatkowe masełko najlepsze 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Tu tusek może tylko dopomoże. Cykl zaczął się już dawno. Była chwilowa euforia na kredyt, teraz trzeba zato zapłacić. 

Kryzys będzie ogolnoeuropejski, my może tylko parę batów więcej za jarka politykę dostaniemy. 

Trybiki już się rozsypywać rozpoczęły i maszyna czyli państwo zaczęła zgrzytać. 

Nikt nie chce robić, wszystko wszystkim się należy, braki w wojsku, milicji, służbach wszelakich. 

W fabrykach sami leworęczni i znający tylko swoje prawa. 

To musi yebnac 🤣

Słusznie. Ale trzeba jeszcze trochę ten kraj zadłużyć żeby obywatelom jeszcze bardziej poprzez podnoszenie podatków obrzydzic przynależność a wtedy już myk federalizacja 

Opublikowano
10 minut temu, danielhaker napisał:

Twarogi tak, bo niedużo idzie. Mleko sklepowe mi nie smakuje, śmietany kupczej nigdy nie próbowałem więc nie znam.

Litr mleka niewiele tańszy od kostki masła, więc nie opłaca się robić swojego bo z litra nie zrobisz kostki. Choć smak jest super (a maślanka 9_9)

Jak moja żona masło zrobiła, to jadłem najdroższe masło w życiu🙆...ale smaczne było bardzo

Jak moja żona masło zrobiła, to jadłem najdroższe masło w życiu🙆...ale smaczne było bardzo

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ja pierdziu krowy mieć i masło kupować. Może jeszcze śmietanę, twaróg i mleko w kartonie🤣

Ha. W wiosce jest takie małżeństwo co obawia się mleka od swoich krów napić 

Opublikowano
7 minut temu, danielhaker napisał:

Warto. Szczerze mówiąc bardziej mi smakuje ta swojska maślanka niż masło

5. Na weekend jakieś ciasta robią to też trochę się zużywa. Poza tym ojciec słodzi ja Korwin :ph34r:xD ale mimo to cukier ma w normie

A zęby ma zdrowe?

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Gdybym napisał że zawarliśmy związek to nie czuł byś do mnie urazu że nie mogłeś z nami przeżyć tych pięknych chwil i obserwować początku naszej nowej drogi życia?

Żeby mnie ta droga życia i te "piękne" chwile cokolwiek interesowały.

Opublikowano
9 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Myślałem że stolica, kiedyś pisałeś że taka dobra lokalizacja 

Dobra dla mnie i w tym mieście co córka mieszka, bo vis a vis szkoły i wszędzie blisko

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Przed chwilą, kizak napisał:

Facet nowego z 2022 r  160  chce sprzedać za  11000 ,czy to dobra cena ?

1.4m za 15 brutto

Ten zwykły 

byłeś u prezesa 🤔 załatwileś i dla mnie 🤔

Opublikowano
Strongman napisał:

Trzeba odpalać ciognik i w pole jechać.

po co 🤔

Kowalsky30 napisał:

Tydzień temu była promocja w biedronce po 2,50. Limit 3szt na kartę

50 kostek mam w zamrażarce B|

masło śmietanę twaróg tylko mleka nie kupuję... 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v