Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

Widzę że koleżanka ma problem ,a chłopaki cisza ,żubra wolą w innej postaci chyba 😐

Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Twarogi tak, bo niedużo idzie. Mleko sklepowe mi nie smakuje, śmietany kupczej nigdy nie próbowałem więc nie znam.

Litr mleka niewiele tańszy od kostki masła, więc nie opłaca się robić swojego bo z litra nie zrobisz kostki. Choć smak jest super (a maślanka 9_9)

Nie próbowałem takiej maślanki. Lepsze to niż ta kupna? To taka blada woda 

Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Co robisz? Śnieg jeszcze leży, a pod śniegiem gipko 

Jak masz stracić to zostaw, wynajmij i niech zarabia po trochu, stolica to stolica 

Śnieg rozpuszczam jak drogowcy. Jaka stolica? Pipidówa z cenami 25% Warszawy.

Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Czemu nie, dla mnie to dość normalne :P 10tka to mało więcej jak tydzień i nie ma, a jak jest w dobrej cenie może leżeć. Max jakoś 140-150kg miałem w domu B|

Ile was osób w domu jest? Unas kilogram cukru to i ze dwa trzy tygodnie zanim się zużyje 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zawsze możesz obciążnik zapiąć na zad. Ja wczoraj zapomniałem że mam obciążnik i chciałem przyświrowac na drodze to bym leżał na polu 😅

No nie ,mam podpięty taki ponad tona ,ale jak wybiera się to powstają koleiny ,przymarznie ,śniegiem przypada i jak koło z grzbietu ześlizgnie sie i dupnie to gdzie ten pampers 😐

Opublikowano

Warto. Szczerze mówiąc bardziej mi smakuje ta swojska maślanka niż masło

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ile was osób w domu jest? Unas kilogram cukru to i ze dwa trzy tygodnie zanim się zużyje 

5. Na weekend jakieś ciasta robią to też trochę się zużywa. Poza tym ojciec słodzi ja Korwin :ph34r:xD ale mimo to cukier ma w normie

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ja pierdziu krowy mieć i masło kupować. Może jeszcze śmietanę, twaróg i mleko w kartonie🤣

Kura ...widzę że trzymasz warte 😲...nie każdego bida klepie żeby masło robić ....jutro jadę na Rospudę po ser i masło 😙

http://smrospuda.pl/produkty/

Serwatkowe masełko najlepsze 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Tu tusek może tylko dopomoże. Cykl zaczął się już dawno. Była chwilowa euforia na kredyt, teraz trzeba zato zapłacić. 

Kryzys będzie ogolnoeuropejski, my może tylko parę batów więcej za jarka politykę dostaniemy. 

Trybiki już się rozsypywać rozpoczęły i maszyna czyli państwo zaczęła zgrzytać. 

Nikt nie chce robić, wszystko wszystkim się należy, braki w wojsku, milicji, służbach wszelakich. 

W fabrykach sami leworęczni i znający tylko swoje prawa. 

To musi yebnac 🤣

Słusznie. Ale trzeba jeszcze trochę ten kraj zadłużyć żeby obywatelom jeszcze bardziej poprzez podnoszenie podatków obrzydzic przynależność a wtedy już myk federalizacja 

Opublikowano
10 minut temu, danielhaker napisał:

Twarogi tak, bo niedużo idzie. Mleko sklepowe mi nie smakuje, śmietany kupczej nigdy nie próbowałem więc nie znam.

Litr mleka niewiele tańszy od kostki masła, więc nie opłaca się robić swojego bo z litra nie zrobisz kostki. Choć smak jest super (a maślanka 9_9)

Jak moja żona masło zrobiła, to jadłem najdroższe masło w życiu🙆...ale smaczne było bardzo

Jak moja żona masło zrobiła, to jadłem najdroższe masło w życiu🙆...ale smaczne było bardzo

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ja pierdziu krowy mieć i masło kupować. Może jeszcze śmietanę, twaróg i mleko w kartonie🤣

Ha. W wiosce jest takie małżeństwo co obawia się mleka od swoich krów napić 

Opublikowano
7 minut temu, danielhaker napisał:

Warto. Szczerze mówiąc bardziej mi smakuje ta swojska maślanka niż masło

5. Na weekend jakieś ciasta robią to też trochę się zużywa. Poza tym ojciec słodzi ja Korwin :ph34r:xD ale mimo to cukier ma w normie

A zęby ma zdrowe?

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Gdybym napisał że zawarliśmy związek to nie czuł byś do mnie urazu że nie mogłeś z nami przeżyć tych pięknych chwil i obserwować początku naszej nowej drogi życia?

Żeby mnie ta droga życia i te "piękne" chwile cokolwiek interesowały.

Opublikowano
9 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Myślałem że stolica, kiedyś pisałeś że taka dobra lokalizacja 

Dobra dla mnie i w tym mieście co córka mieszka, bo vis a vis szkoły i wszędzie blisko

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Przed chwilą, kizak napisał:

Facet nowego z 2022 r  160  chce sprzedać za  11000 ,czy to dobra cena ?

1.4m za 15 brutto

Ten zwykły 

byłeś u prezesa 🤔 załatwileś i dla mnie 🤔

Opublikowano
Strongman napisał:

Trzeba odpalać ciognik i w pole jechać.

po co 🤔

Kowalsky30 napisał:

Tydzień temu była promocja w biedronce po 2,50. Limit 3szt na kartę

50 kostek mam w zamrażarce B|

masło śmietanę twaróg tylko mleka nie kupuję... 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v