Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Nie zwykli idioci. Coś jak bobek, czubek czy cieć. Tak jak mawiał Pawlak - świat nie dzieli się na krajowych i zagranicznych, biednych czy bogatych po prostu na mądrych i głupich.

Ty się lepiej na ponowny egzamin zapisz, tylko najpierw dokształć z przepisów bo możesz nie zdać 😆

@Qwazi tylko krowa czy łoś to zwierze, mało rozumne ... Chociaż w Dacii też chyba jakiś szympans siedział ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Gdyby usunąć na ponowny egzamin takich jak ten Rumun z Dacii było by dużo przyjemniej na naszych drogach ...

Tu nie chodzi o przyjemność a o bezpieczeństwo.

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

trafiają się tacy mili, co jak motocykl w lusterku zobaczą to do prawej zjadą żeby ułatwić wyprzedzanie ;) 

Bo to motocykliści, tyle że akurat w aucie😆.

nie tylko motocyklista. ja też zjeżdżam w korku żeby sobie motorem śmignął. przecież wiadomo że ja w korku nie frunę a jak ma motorem możliwość to niech sobie jedzie. po co robić sztuczny korek dodatkowo

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Qwazi tylko krowa czy łoś to zwierze, mało rozumne ... Chociaż w Dacii też chyba jakiś szympans siedział ...

Zgadza się, ale nadal obowiązek zachowania szczególnej ostrożności ma ten, który podejmuje manewr. I to na nim ciąży odpowiedzialność za to, żeby miał do tego manewru warunki, o czym musi się upewnić. Nie ma znaczenia, czy wyprzedza biegnącego łosia, czy samochód. W tym przypadku był to motocyklista. Co nie zmienia faktu, że zachowanie kierowcy Dacii jest poniżej wora i lejce powinien stracić 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Co nie zmienia faktu, że zachowanie kierowcy Dacii jest poniżej wora i lejce powinien stracić 🤷

I o to mi właśnie chodzi, nie ważne czy to była Dacia, czy Star, czy Yamaha, jeżeli będziemy na drodze wobec siebie życzliwi to każdemu będzie lżej i łatwiej ...

Opublikowano

Ogólnie sytuacja pięknie pokazuje jak z igły robią się widły.

Motocyklista chciał przycwaniakować, a że trafił na swoje odbicie lustrzane to się panowie zabawili i pewno obaj groszem sypną

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Motocyklista chciał przycwaniakować, a że trafił na swoje odbicie lustrzane to się panowie zabawili i pewno obaj groszem sypną

Nic nie chciał przycwaniakować, chciał wykonać manewr wyprzedzania zgodnie z prawem i było na to miejsce ... Podwójną ciągłą przekraczają, to źle, chcą wykonać manewr zgodnie z prawem, też źle, niektórym nie dogodzi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Dwóch konfliktowych się spotkało na drodze i zrobili gówno burze. Dziwi mnie tylko ten motocyklista którego Tomek tak zaciekle broni. Gdy by umiał wykorzystać ten pojazd który prowadził to by przypierdolił w manetkę i ta daćką by mu nie zdążył drogi zajechać. A on tak chyba specjalnie bo miał chęci z kimś się poużerać.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nic nie chciał przycwaniakować, chciał wykonać manewr wyprzedzania zgodnie z prawem i było na to miejsce ...

Gdyby było to by to zrobił i by pojechał. Ale wołał się zatrzymać i sprowokować kierowcę do głupich działań. 

Nawet gdyby Mariusz tego nie opisał od kwestii prawa, to od razu rzuca się w oczy że brak jest miejsca do wykonania manewru. 

To że kierowca auta jechał przy linii nie uprawnia motocyklisty do wymuszania  i gestykulacji.

Panowie zatrzymują się w korku a cyklista postanawia przekroczyć podwójną ciągłą gdy auto stoi , i prowokuje kierowcę gestykulacją i pewno słownąreprymendàą, a może i kopniakiem, bo tego nie widać

To jest bardzo dobrze widoczne i nie musisz się wysilać.

Zaczęło się od ego motocyklisty.

Spotkało się dwóch debili, ale motocyklista może dać na tacę że po pierwszej zaczepce gleby nie zaliczył, a na krzyżówce chyba tylko przewagą gabarytów motocyklisty spowodowała że driver ustąpił🤣

Opublikowano

A jaławxe pod ochroną chyba I jest ich coraz mniej.

A jakby tak każdego chłostać to po jałowcach🤣

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

A jaławxe pod ochroną chyba I jest ich coraz mniej.

A jakby tak każdego chłostać to po jałowcach🤣

Czeremcha może lepiej i bardziej eko 🤔

Opublikowano
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No zabrakło zwykłej kultury na drodze.

Od tyle.

Dacia nie miała obowiązku by zjechać.

Jednak co dało że nie przepuscil motocyklisty? Ano nic...

Po tym filmie obaj pewno bekną.

Kupiłeś już peleciarkę

Tusk dojepie P0datkami opał że gorąco bedzie P0 sP0jrzeniu na cenę 

Będziesz krzaki dymał i w kostki klepał😁

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Jest jeszcze leszczyna. U nas jałowiec to wyznacznik dobrej ziemi, jak on rośnie to i kukurydza urośnie 

U mnie w lasach praktycznie jałowca nie uświadczy

13 minut temu, HF86 napisał:

Czeremcha może lepiej i bardziej eko 🤔

Czeremchy teraz od zarypania. Zdominowała lasy, a w tym roku wszystkie owoce w sadach  zmarzły , a to  goowno się gnie od owocu. Podobnie kruszyna, jeszcze tyłu owoców nie miała.

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Ręce Ci będę śmierdzić a i krucha

Ale jak już przy tych bałaganach jesteśmy, kupują u was owoce czarnego bzu gdzieś?

Są firmy , pewno w lubelskim ale to ten z plantacji kupują.

Kiedyś  początkiem lat 2000 to masę tego U mnie kupowali. Ludzie bez dochodów, i tu dziadami ich nie nazwę, bo Ty masz dochody🤭, corocznie odmładzali każdy krzew w lesie łamiąc gałęzie by dostać się do owoców.

A to bez bardzo lubi i owocował obficie corocznie.

Jarzębinę też kupowali. 

To były czasy że na wszystkim szło zarobić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v