Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Desperado napisał:

No i co tak naprawdę dzisiaj masz? co cię cieszy i tylko na krótką metę? za czym gonisz?

Gonie za szczęściem, a kościół mi do szczęścia akurat nie jest potrzebny, bo moi bliscy nie są szczęśliwi gdy ksiądz zmieni samochód albo zrobi nowy dach na kościele ...

gonisz za szczęściem.... A co dla Ciebie jest to szczęście?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

gonisz za szczęściem.... A co dla Ciebie jest to szczęście?

A to już by trzeba jakiś elaborat na 1000 słów pisać, nie da się tego łatwo i krótko opisać.

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bób P0 20 zł

O dziękuję Rysiu za takie życzenia ;) ale to nie jest akurat powód do szczęścia które by mnie spełniało, a raczej w ten sposób można kupić trochę szczęścia, a większość szczęścia się zdobywa w inny sposób niż za pieniądze ... Na przykład zdrowia bliskich się nie da kupić ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Gonie za szczęściem, a kościół mi do szczęścia akurat nie jest potrzebny, bo moi bliscy nie są szczęśliwi gdy ksiądz zmieni samochód albo zrobi nowy dach na kościele ...

A jak zrobi remont mieszkania i zaprasza żeby obejrzeć?

obejrzeć i co łaska dać na remont

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Łolek napisał:

Trzy szybkie pytania bo tak cię czytam i mnie zaciekawiles 

Brałeś ślub kościelny 

Dzieci chrzciłeś

Pogrzeby rodziny z księdzem 

???

Wiesz, kiedyś miałem inne podejście do Kościoła, a pogrzeb rodziny to sprawa tego czy dana osoba wierzy czy nie, bo tą osobę należy pochować wg tego jak ona by chciała a nie jak ja . I tak szczerze, gdyby instytucja KK zachowywała się jak w protestantyzmie to nic bym do niej nie miał a i pewnie nadal bym chodził do kościoła. Tylko sama instytucja KK przypomina mafie, dla której liczy się tylko mamona zamiast wiernych co skutecznie zniechęca mnie do kościoła .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Bananek tylko czym one się różnią ?? To nawet Konfederacja która udawała taka z poza układu coraz bardziej klei się do PiSu ... Konfederacja już ostatnio mówi o wspólnym kandydacie na prezydenta razem z PiSem ... Czyli tak na prawdę jest wybór PiS-PO i ewentualne ich doczepy pod innymi nazwami ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

8 minut temu, 6465 napisał:

Nie chce który deszczu? Może lepiej żeby to bokiem przeszło. @Łolek Marek to od ciebie nadciąga.

Dawaj ten deszcz na Rybno jak nie chcesz ;)

dolało u Was akurat jechałem przez Sochaczew ok 14.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, kiedyś miałem inne podejście do Kościoła, a pogrzeb rodziny to sprawa tego czy dana osoba wierzy czy nie, bo tą osobę należy pochować wg tego jak ona by chciała a nie jak ja . I tak szczerze, gdyby instytucja KK zachowywała się jak w protestantyzmie to nic bym do niej nie miał a i pewnie nadal bym chodził do kościoła.

Do kościoła podejście może się zmienić do wiary nie powinno 

Faktem jest jest że mamy chyba najsłabszego papieża w historii i cała instytucja ma problem,ale to nie zmienia mojego podejścia do wiary 

• Like 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

@6465 u mnie ziemie przecież takie jak u Ciebie ;) jak tu czytam ile niektórym dłuta w pługu czy lemiesze wytrzymują to jestem w szoku ;) niech przyjdzie suchy rok to 25ha trzyskibowym obrotowym i komplet dłut do wymiany ...

Noże w glebogryzarce do truskawek 2 lata pochodziły i już do wymiany się nadają ... A jakoś dużo tych truskawek nie mam.

myślałem że u mnie tylko tyle wytrzymują dłuta fakt że teraz te zamienniki to pewnie słabej jakosci

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Łolek napisał:

Faktem jest jest że mamy chyba najsłabszego papieża w historii i cała instytucja ma problem,ale to nie zmienia mojego podejścia do wiary 

A moje zmienia, bo zakładając że Bóg istnieje to dlaczego pozwala na to wszystko co robią jego przedstawiciele na ziemi ... Jedni krzywdzą małe dzieci a ich przełożeni zamiast ich karać to ich kryją ...  

Dla mnie jak ktoś chce to niech sobie wierzy w co chce, i nic mi do tego, tak samo nie wytykam nikogo kto pracuje w niedzielę czy święta, chce to niech sobie to robi, nic mi do tego. Po prostu nie lubię jak ktoś się wpycha w cudze życie, niech każdy sobie robi co chce o ile to jest zgodne z prawem ... Jak ktoś chce to się modli, inny leży całą niedzielę a jeszcze inny może sobie cały dzień w polu robić, i na prawdę mi to obojętne co kto robi w niedzielę. I tak samo każdy niech robi z swoimi pieniędzmi co chce, o ile je zarobił a nie wyłudził socjale ...

• Like 2
Opublikowano
57 minut temu, Buszmen11 napisał:

Myślę że koleżanka celowo wprowadza szanowne towarzystwo w błąd

Też tak myślę i dlatego chcę sprawdzić, czy ona jest konkret dziewczyna, czy nie bardzo🤷...a to samo imię wiele kobiet nosi, więc niczym nie ryzykuje. Zresztą niczego więcej nie zamierzam od niej wyciągać...

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

I słomę jeszcze zdążył przywieźć 

20240819_145537.jpg

Mieczysław nie podszywaj się ☝️...

Opublikowano
6 godzin temu, WitekRolnik napisał:

Masz rację, wysiany nawóz w ziemi nie zginie i tak jak mówisz jakby spadł teraz fajny deszcz to chociaż IV pokos będzie ładny, ale jak na razie tego deszczu jak na lekarstwo, w nocy spadło całe 2L, to jest to jak kropla w morzu...

Ja to zawsze daje nawozy tylko na 1 i 2 pokos . Na resztę nie liczę urośnie coś to urośnie nie to uj. 4 pokos to wątpię że urośnie bo i dzień już krótszy i zimniej jesienią jest.

Opublikowano
radekz200 napisał:

Dobra chłopcy może to jednak nie było tak rano tylko około 11 😂

po odpuście to 11 to rano każdy to rozumie

malaczarna napisał:

u mnie nic... poł godziny i jestem wolna. bolą mnie plecy masakrycznie 

rozwód wzięłaś?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Po co ci taka małagruba jak jesteś szczupły i wysoki 

Apropos imion

IMG_20240819_145911.jpg

Rochu nie obrażaj kobiety, wiesz, że to wrażliwy punkt☝️...nawet gdyby tak było, to i tak są cechy indywidualne i to niegrzeczne jest...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v