Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sie troche pogoda popsula, ale nie pada.

moze grzechu jutro dozynki zrobi jako ostatni wgminie-pszenica randapem potraktowana, w sumie nie wiem po co ,na kombajn plonu braknie.

58 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...tylko skąd używane byś brał, jak ludzie nowych by nie kupowali?

wiekszosc nowych  w polsce kupuja firmy.

38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mój też przepalony dzisiaj, jednak ta Polska C to piękna jest ...

IMG_20240811_134745.jpg

tylko tobie w domu sie podoba skieletczyzna  ??

samotny jezdziec  🤣

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a w Janowcu byłeś ? warto? był kto?

W Janowcu nie, w Kazimierzu po drugiej stronie Wisły byłem ;) 

Ze zdjęć wygląda podobnie do tego co byłem dzisiaj.

Przed chwilą, jacus napisał:

tylko tobie w domu sie podoba skieletczyzna  ??

samotny jezdziec  🤣

A skąd wiesz że sam byłem ?? Nigdzie nie pisałem że sam ...

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Stary, a zaciekawił 😊

Messenger_creation_fa737053-200b-4bae-9586-5a38c4be382c.jpeg

Somsiad takiego miał... Poprzedni właściciel wiózł w nim w bagażniku prosiaka, prosiak się zsikał, worek przesiąkł i śmierdziało w tym bagażniku do samego końca... Dość długo nim jeździł... Gdzieś do 2009 na pewno. 

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie te ruiny?

No może nie najmłodsze już roczniki ale od razu ruiny? 

Opublikowano
kris91 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

miałem takiego.... ech.... sentyment. pewnie nie kojarzysz co to za model. ja miałem 601 s de lux

Ten też 601

Messenger_creation_1dd1af76-b414-4729-aa14-6b252825d06f.png

Messenger_creation_be3c4cff-11a4-4c1b-b022-ff292def2fe3.jpeg

mój miał inne lampy z tyłu. i z pewnością inne wnętrze. biegi przy kierownicy to był hit

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Chcieć ode mnie do Zakopca, nad morze, w Bieszczady czy w Kotlinę Kłodzką też  praktycznie tyle samo trzeba zrobić żeby dojechać jednego dnia.

Owszem, ale jak dla mnie to dużo.

Po 200 mam dość.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Owszem, ale jak dla mnie to dużo.

Po 200 mam dość.

Tu akurat miałem 200 w jedną stronę, potem rozprostować nogi na Chęcinach, na Kielce rzut beretem, potem coś około 50-60km do tego zamku z foto i potem ponad 200 do domu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

wczoraj bramka odwieziona , gwarancji nie dałem że znowu sie nie POłamie ale POwiedziałem żeby bykom do kojca nie wstawiał , ocynku wincyj spawać nie bede 

IMG_20240807_210734.jpg

tak jak cie uczyłem 👍

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tu akurat miałem 200 w jedną stronę, potem rozprostować nogi na Chęcinach, na Kielce rzut beretem, potem coś około 50-60km do tego zamku z foto i potem ponad 200 do domu/

To nawet biletu nie kupiłeś, miodu pitnego pewno też nie, ino jaki Orlen odwiedziłeś i pisuar zafajdałeś?

Oj nie ma tusek pieniędzy z Ciebie, a lokalni handlowcy to już wogóle 🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

To nawet biletu nie kupiłeś, miodu pitnego pewno też nie, ino jaki Orlen odwiedziłeś i pisuar zafajdałeś?

Kupowałem normalnie bilety, wrzuciłem foto gdzie widać motór, do środka nie można wjechać ... A na Orlen się teraz nie skręca w takich sprawach, teraz na MOL xD 

A i lokalne CPN-y zarobiły, bo jednak dużo tańsze paliwo było w Kieleckim niż u mnie, jakieś 30 groszy taniej.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v