Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Bo najłatwiej jest straszyć zabraniem zabawki, a nie że można jej nie dostać...

Żeś Pan troche przejaskrawil, ale trochę racji masz.

Jednak wielu by nadal końmi robiło gdyby nie te ...."podarowane" zabawki.

👍🏅🤝

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A co robisz? Non stop leżing. Boisz się obcięcia wszelkich dopłat, dofinansowań bo wtedy będziesz tak cienko pierdział, że do roboty się będziesz musiał zabrać. 15ha piachu, bez hodowli cię nie utrzyma i jestem całkowicie za tym żeby ci zabrali wszystko co dostajesz i żebyś ruszył tyłek na etat.

Piotruś, a to w imię czego miałby nie brać dopłat? Bo ty tak robisz? 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Przeprowadzasz dzieci przez pasy?🤔

Uczniem jestem

Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To sprawdzaj rozkład PKSa i w drogę ;)

ty chyba zatrzymales sie w rozwoju na poziomie roku wkotrym zostales rogaczem..wtedy jeszcze u nas pks-y jezdzily 

pare pks-ow zostalo, w opolu jechalem niedawno,  w koszalinie tez jest, 

9 minut temu, Andpol napisał:

Nie zgodzę się z Tobą bo to od sędzi zależy.

jesli ich koledzy sa na poziomie umyslowym chlopa od widel  to nic dziwnego ze przegrywaja wszystkie sprawy. 

22 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pranie w końcu zrób...😆

nie mama czasu robie zapiekanki🤣

takiego sobie kup -bedziesz sie wozil ze swoja pania w separacji pancernej 

tune_03.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

👍🏅🤝

Niektórzy kupili za to zabawki, ja kupiłem linie do bobu, scielarke do truskawek, pielnik z podsiewaczem nawozów, rzeczy które były mi potrzebne w gospodarstwie i prędzej czy później bym je i tak kupił ... Nie wykorzystywałem na siłę limitów, kupiłem tylko to co mi było potrzebne, miałem trochę truskawek, bób zaczynałem, widziałem w tym szansę na pieniądze a ta dotacja pozwoliła mi tylko szybciej zacząć zarabiać te pieniądze ... I tak bym to kupił i tak ... A to co dostałem z dofinansowania poszło na nową deszczownie, która zresztą też pewnie bym i tak kupił ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Piotruś, a to w imię czego miałby nie brać dopłat? Bo ty tak robisz? 

Bo nie powinno czegoś takiego w ogóle być. Nie potrafisz zrobić tak żeby ci coś z tego zostało to nie rób wcale albo dokładaj jeśli lubisz.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

zbożowe nawozowe suszowe akcyzowe węglowe covidowe 

Zbożowe nie dostane

Nawozowe nie dostanę bo gnojowicą nawoże

Covidowe jakie? 

Akcyzę każdy dostaje

Suszowe każdy dostaje

No na prąd 500 zł może dadzą

Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale jak wydaje ci się że wystarczy 100 to bierzesz 120-130 żeby w razie czego mieć jakis zapas ;) Ja nie mówię że masz litra od razu kupować ale przemysl sobie coś w przedziale 300-500. To będzie podobny poziom odczuć jak dwusuwowe 250 w MZtce 

Dokładnie, ja ten błąd popełniłem...a już widzę że 130 trzeba było brać. 

Ale tu pierdolniecie musiało być 😬

https://www.facebook.com/share/p/mcHWbLyrFHnXa4GP/

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo najłatwiej jest straszyć zabraniem zabawki, a nie że można jej nie dostać...

Żeś Pan troche przejaskrawil, ale trochę racji masz.

👍🏅🤝

Przejaskrawienie jest po to, żeby bardziej działało na odbiorcę...

A końmi by robili Ci, którzy słabo się nadają do gospodarzenia. Ilu już miało ciągniki zanim się pojawiły dopłaty i dofinansowania 🤔 i za co je kupili🤔 a może dostali od wróżek🤔 oczywiście to był sprzęt adekwatny do tamtych czasów, na tym polega ewolucja

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wyłudzasz suszowe, dostawałeś plusy, osłonowe, jakieś covidowe, nie wspomnę o dopłatach bezpośrednich. 

Na to każdy się składa Piotrek, nawet ten co nic nie bierze. Chyba że żyje w pustelni i je jagody zapija wodą z rowu. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Muszę was rozczarować. Nie przyszła ani tej nocy ani żadnej innej. Jak już to raczej mam koszmary związane z szkołą. Końcówka roku szkolnego, ważne egzaminy, a ja kompletnie nie przygotowany

Doktorat robisz, czy się habilitujesz🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Przejaskrawienie jest po to, żeby bardziej działało na odbiorcę...

A końmi by robili Ci, którzy słabo się nadają do gospodarzenia. Ilu już miało ciągniki zanim się pojawiły dopłaty i dofinansowania 🤔 i za co je kupili🤔 a może dostali od wróżek🤔 oczywiście to był sprzęt adekwatny do tamtych czasów, na tym polega ewolucja

Niektórzy rzeczywiście to widzieli tak jak ty, do ludzi którzy piszą wnioski przychodzili aby z listą co chcą kupić, a ci im pisali co kolwiek byle był ten sprzęt, inni mieli pomysł na biznesplan i pomysł na sprzęt, potrzebowali aby kogoś kto ułoży to w ramy biznesplanu dla ARiMR .

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

za co je kupili🤔 a może dostali od wróżek

A wiesz...

A co ja będę...za komuny też różnie z tymi traktorami było...

Kurna....wszędzie ta niesprawiedliwość...😆

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Na to każdy się składa Piotrek, nawet ten co nic nie bierze. Chyba że żyje w pustelni i je jagody zapija wodą z rowu. 

I dlatego nic nie powinno być. Mi się to też nie podoba, że na takiego Ryśka jakiś % idzie, na twoje dzieci też może - nie chcę a zabierają. 

Opublikowano
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Może i nie powinno. No, ale jak dają, to czemu nie brać? Zobacz jak strajkują.. Jeszcze im mało tych dopłat😂

Indywidualnie tak. Ale powinna być jedność i zbiorowe planie tych dofinansowań. Wtedy rolnik by rządził, a tak to poniewierają rolnika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v