Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

P0 sezonie żniwnym

Wczoraj już kombajn wyczyszczony i przejrzane z grubsza na nowy sezon 

Jedna zębatka będzie do wymiany w P0dajniku kłosowym bo jeszcze nie była Umnie wymieniana a już P0ddarta. 

I to tyle by było dokładki przed sezonem nowym. 

• Like 1
Opublikowano

ja tez 1 pokos susze...takiej babce co zawsze ma czas. pewnie dzisiaj nie zbierze tylko zagnoi..jak zawsze ..

sie pochmuralo -owies stoi nadal.

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Znowu pudło.

Jak zwykle zresztą.

Żeby napęd działał, mus pedałować.

Czemu ciągle się mylisz? Tak żeś ...niedouczony, czy za wszelką cenę prubujesz udawać że coś wieś?

mietek se rower kupil w tamtym roku- za***prza az milo, sil juz nie ma wiec pedaluje delikatnie...

gdy go z wiezienia wypuscili, za pijanstwo mu prawo jazdy zabrali dozywotnio, za bicie zony tez siedzial -ma niebieska karte zalozona.

az dziw ze za uzywanie wspomagania  w rowerach  dyskwalifikuja....

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

60 tys dziennie, taki limit jest u mnie w Banku ... Podobno w innych bankach trzeba coś zaznaczyć w wplatomacie, w tym co ja mam konto nic takiego nie ma...

umowe z bankiem czytales ???  i tak urzad skarbowy cie sprawdzal-nawet nie wiesz o tym .

podpisales ten stos kartek w ciemno ??

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

18°☀️

Jeb🔨ć  tuskowców

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Co żeś taki napalony z rana 🤔

on chyba odkryl swoje prawdziwe preferencje seksualne..

35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A u mnie pogodnie.

Może siano wyschnie....tylko nie wiem czy będę miał czas dziś zebrać....

odstaw telefon i wszystko zrobisz bez problemu- af do jutra nie zniknie..

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, jacus napisał:

odstaw telefon i wszystko zrobisz bez problemu- af do jutra nie zniknie..

Zdaje ci sie.

To co mam do zrobienia dziś miał byś na dwa dni.

Poobrzadzane, siano przewrócone, terazjade na pogrzeb..usługi, wyjazd na Lublin..itd

Guzik wiesz...jak zwykle

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
11 minut temu, Buszmen11 napisał:

Jeden tu taki galicyjski obszarnik zrobiłby nim do tej pory 1600...

Ciekawe ile z tego uleci? Sieje ktoś z Was?

IMG_20240725_195148_511.jpg

Co to? Tego u mnie w okolicy nie widziałem.

Siema. Lipiec skończony opadami wynikiem 150mm.

@gregor1284 co tu słychać dziadu bo brak czasu śledzić 

• Confused 1
Opublikowano
26 minut temu, Buszmen11 napisał:

Jeden tu taki galicyjski obszarnik zrobiłby nim do tej pory 1600...

Ciekawe ile z tego uleci? Sieje ktoś z Was?

IMG_20240725_195148_511.jpg

Myslelem zasiać kawałeczek ale najmniejsza paczka nasion jest na pół ha a jak na rynku pytałem i sorgo to miny robili jakbym o bananowce pytał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v