Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

no gdzie ... uciekł ale śmierć zostawił bmw

Jeśli sam by zginął to taki odsiew plew od ziarna ale jeśli ktoś przez niego no to głowa by mogła spaść 

5 minut temu, Łolek napisał:

O i to jest mądra odpowiedź , samo to że taki jeden co się o niego pytał też ma chore plecy 

Musi co zadał. Mus odczyniać 

Opublikowano (edytowane)

Napewno nie w tej temperaturze  to się tyczy tego oleju 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nic

Dobre słowo w drzwiach 

Wet był wtedy 

Wróciłem z obory i akurat z księdzem spotkaliśmy się w drzwiach 

No i widzisz myślę że że 200 by pomogło 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ahten napisał:

@soltys48

@Uziu92 i inni. Planuje zakupic uzywany rozrzutnik do nowego ciagnika,

jak wyczyscic/zmienic stary olej w rozrzutniku? przekladania hydrauliczna oraz gilotyna

model jeantil evr 12-8

On nie ma własnego zbiornika i pompy? 

Co do płukania, to odpiąć jeden przewód, włączyć pompę, i spuścić do bańki. Niech się napełni system nowym. To chyba nie musi być wyszorowane do cna. 

Edytowane przez Leszy
  • Like 1
Opublikowano
ahten napisał:

@soltys48

@Uziu92 i inni. Planuje zakupic uzywany rozrzutnik do nowego ciagnika,

jak wyczyscic/zmienic stary olej w rozrzutniku? przekladania hydrauliczna oraz gilotyna

model jeantil evr 12-8

odkrecasz przewody hydrauliczne przy siłowniku i przekładni a z drugiej strony odkrecasz eurozlaczki i pluczesz ropownikiem, do ropownika ropa i ładnie się płucze, później można benzyna ekstrakcyjną jeszcze przepłukać ale niekoniecznie bo możesz wydmuchać powietrzem i zostawić rozkręcone to resztki napędu wyparują.

Opublikowano (edytowane)

Ja jak bym miał cyszcić wenze to samym sprenzonym powietrzem tylko zrobić tak aby był przepływ dobry przez te wenże czyli jakiś gruby wąż podłonczony  od butli i jak by dmuchnoł to by wszystko poszło i ropy bym już nie używał, jakby nawet kilka mililitrów zostało jako film na ściankach to co tam.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v