Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Dasz skrót w czem rzecz?

Widzę że coś ciekawego, a cofać....do tyłu...mi się nie chce...

Zaczęło się od linku do zdarzenia, gdzie motorowerzystka wjechała pod heder kombajnu. Chyba trochę przystopowałem ocenianie winy w tym zdarzeniu, bo przekonanie, że ona po stronie kombajnisty, gdyż z podpiętym hederem jechał. A w sumie to mamy tylko doniesienie medialne i nie wiemy, czy przypadkiem nie podkoloryzowane. A potem jeszcze się troszeczkę dyskusja potoczyła odnośnie takich co im na wsi wszystko przeszkadza. Błoto na drodze, kurz i hałas z kombajnu, czy smród gnoju na polu

13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Qwazi tylko to ładnie wszystko wygląda w kodeksach, ustawach itd, a rzeczywistość już często taka idealna nie jest ...

Tak też może wyglądać w realu, tylko trzeba konkretnych ludzi z konkretnymi kompetencjami

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Chyba trochę przystopowałem ocenianie winy w tym zdarzeniu, bo przekonanie, że ona po stronie kombajnisty,

Już łapie...

Piiany zawsze winny...

Oj niewielu wie jak to działa...

3 minuty temu, radekz200 napisał:

ooo takie coś 😛 za 600

IMG_5686.jpeg

No leganckie...

Po ile tera złom?🤭

• Like 1
Opublikowano

Pijany bez świateł na skuterze jechał w nocy. Kolega wyjezdzal z bramy nie widział go no i jak już był połowa busa na drodze to ten skuterem w niego wjechał. 

Coś koło 2 promili miał jak dobrze pamiętam. Sąd uznał winę Mateusza, a kierowcę skutera osobno skazał za jazdę pod wpływem. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Już łapie...

Piiany zawsze winny...

Oj niewielu wie jak to działa...

To takie powiedzonko rodem z poprzedniego ustroju "jesteś pijany, jesteś przegrany"...

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Pijany bez świateł na skuterze jechał w nocy. Kolega wyjezdzal z bramy nie widział go no i jak już był połowa busa na drodze to ten skuterem w niego wjechał. 

Coś koło 2 promili miał jak dobrze pamiętam. Sąd uznał winę Mateusza, a kierowcę skutera osobno skazał za jazdę pod wpływem. 

O to to to...

Tak to właśnie działa.

I na zdrowy rozum prawidłowo.

No wymusił pierwszeństwo.

Tamten za swoje przewinienia też odpowie, tylko nie jego wina zdarzenia.

2 minuty temu, Qwazi napisał:

To takie powiedzonko rodem z poprzedniego ustroju "jesteś pijany, jesteś przegrany"...

W sumie tak, ale nie stanowi o winie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

I jeszcze powinien mu dołożyć jazdę bez świateł...a wiesz dlaczego sąd uznał winę kolegi? Bo wykroczenie można popełnić zarówno umyślnie, jak i nieyumyślnie. Zapewne na tym się sędzia oparł, ale równie dobrze mógł orzec inaczej. Gdyby to było w świetle dziennym, bez dyskusji. W nocy, kontrowersyjnie. Ale to on odpowiada przed Bogiem i własnym sumieniem, jako sędzia. Oczywiście można było apelować do wyższej instancji 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ja to o tyle dobrze ze juz niżej spaść nie mogę 🙄

A qq jak? 

17218088226803054096350783909407.jpg

Jutro pokażę.

Już nawet górne liście zasychają na machorke na największych górach 

• Confused 1
Opublikowano

Witam z rana. Coś wczoraj na wschodzie błyskało,od zachodu chmura szła szła i dojść nie mogła,lekko zahaczyła na parę kropli,coś później jakby chciała wracać ale nie wróciła. Słomę zwiozlem,bizona już schowałem na zimowanie, teraz podczepiać agregat i robić uprawki. No ale dzisiaj etat wzywa, oj pozmieniało się za nowej władzy trochę 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, szymon09875 napisał:

I dla mnie troche nie tak powinno to wyglądać ... Gdyby pijak miał włączone światła to ok, ale z powodu pijaństwa nie włączył świateł czym mocno przyczynił się do kolizji... Takie coś powinno się skończyć brakiem orzekania winy kogokolwiek ... 

Coś jak mój kumpel puknął się na wąskiej drodze lusterkami z babeczka, nikt nie miał kamerki, to policja przyjechała, wlepiła po mandacie i kazdy naprawa na swój koszt ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Miałem , brałem.

Musi od trzymania nogi na gazie w traktorze.

Ja pierdziele jak mnie tera łydka boli....

Zmoklo eh z tymi facetami na obiecują tylko

IMG_20240725_054439.jpg

29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Miałem , brałem.

Opublikowano

Siema kostka brukowa mokra to chyba coś padało 🤔 

48 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Miałem , brałem.

SKS panie Zbyszku 

17 minut temu, malaczarna napisał:

IMG_20240725_054439.jpg

To chyba dobrze jak mokro 🤔🤣

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, malaczarna napisał:

Zaraz zaraz☝️...Zbyszek już w dojczu siedział kiedy Ci pisał, że podjedzie, to żeś mu odparła twardo, iż z niejakim Szwagrem umówiona jesteś...sama sobie faceta dobierałaś na tę przygodę i on zawinił, a nie że od razu wszystkie🤷😉🤭...

Dzień dobry. 15°, słonecznie 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v